Михаела Стойкова за третата си доброволческа мисия в Уганда

| обновено на 22.10.18 в 18:05

Бургазлийката Михаела Стойкова е млада, красива, дейна, упорита! Умее да сбъдва мечтите си, а те са свързани с желанието да прави добро и да помага. Децата са нейната любов. За бедните, нещастните, болните и нуждаещите се тя организира кампании и работи неуморно в България и Африка.

Тя е инициатора на кампанията „Операция Плюшено мече“, която от години успява да зарадва с подаръци деца от социални домове. Михаела организира и кампания „Скритите таланти“, която дава възможност за развитие на талантливи деца от бедни семейства. И още тя е доброволец, който за трета година посещава Уганда и там в продължение на няколко месеца работи в Кризисен център за изоставени деца.

"През това лято бях отново в градчето Мутунго за 2 месеца, с мен бяха още две българки - актрисата Албена Павлова и Йоана Шопова. Те също бяха част от проекта и се грижиха за децата. В Центъра в момента има 28 деца, през тази година екипът там е много по - добър. Предишните години бях учител, а сега се занимавах с маркетинга на проекта, за да осигуря спонсори и финансиране."

повече може да чуете в звуковия файл:Михаела Стойкова е влюбена в Африка още от дете. Нейният баща е бил моряк и много й е разказвал за пътуванията си до черния континент. Това я води в Уганда и желанието да помага на нуждаещите се. Освен многото работата около децата, Михаела с усмивка разказва за интересните си преживявания извън Центъра. Българките били поканени на сватба и по време на дългото тържество трябвало осем часа да стоят на едно място без да разбират нито дума от това, което говорили останалите гости на местния език луганда.

"Основното с което се хранихме е банани, сладки и солени. Приготвят ги печени, варени, пържени. Техният вкус се доближавал до вкуса на картофите. Моето любимо африканско ястие е матоке - банан, който се задушава в листа и става като яхния. Местните жители приготвят и различни видове ориз, картофи, ядат и козе месо или пилешко."

Още може да чуете в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболна съдийка, талант от "Фортисимо" и "Кралица на Бургас 2018" красят моден календар

Станаха ясни още три от имената, които ще бъдат включени в луксозния календар на модна агенция "Интер Моделс - Бургас". Сред тях са: най-красивата футболна съдийка в България, носителка на титлите вицемис България 2016, Кралица на Бургас 2016 и Miss International Bulgaria 2017 - Рени Радева; един от гласовете на "Фортисимо" - обаятелната Ина..

публикувано на 15.11.18 в 14:21

Уникален моден календар събира в общ проект 7 от топ моделите на Бургас

Едно различно модно събитие се очаква да изненада бургаската публика в средата на декември месец тази година. Този път бургазлии няма да избират своята Мис, а ще имат възможност да празнуват рожден ден с всичките модели на единствената модна агенция в града „Интер Моделс Бургас“ . Голямото парти ще се проведе в актуалния клуб „Dеjа vu”,..

публикувано на 14.11.18 в 13:56

Бургазлийката Жанета Камбурова представя България на конкурса Мисис Планет

29 годишната бургазлийка Жанета Камбурова, която тази година се окичи с лента и корона като подгласничка в Мисис Бургас, бе избрана да представя България на международния конкурс Мисис Планет. Стройната блондинка е омъжена от три години и е горда майка на две момчета близнаци. От няколко години развива частен бизнес в сферата на красотата...

публикувано на 05.11.18 в 14:29

Хелоуин с шоу за магиите в науката

За Хелоуин специални събития ще помогнат на децата да разберат повече за магиите в науката. Елена Арнаудова отбелязва, че празникът дава възможност да покажат различни интересни експерименти. Забъркваме научни магии. Експериментите, които правим, много приличат на фокуси. И след всеки експеримент нашите аниматори обясняват по лесно..

публикувано на 31.10.18 в 13:39

Теодора Калчева: "Гримът предпазва лицето през студените месеци"

Обратно на това, което беше модерно до сега - матирани лица и нют,  сега е хит мокрият ефект върху лицето, разказва гримьорът Теодора Калчева. Бургазлийката, която стана популярна в морския град с боди арт моделите си даде някой полезни съвети за студените дни и разкри последните модни тенденции. " Мокрият ефект е все едно току що си излязъл от..

публикувано на 28.10.18 в 15:06

Георги Тошев - сладкодумният пътешественик със свободен дух

Георги Тошев е пътешественик, който е бил на всички континенти. Той споделя, че е имал шанса да посети много места по света, а тепърва трупа емоции и преживявания в интересни места от България.  Журналистът казва, че е благодарен на шанса да му се случат толкова много интересни пътешествия. Преди години  преживял автомобилна катастрофа и се отказал от..

обновено на 24.10.18 в 18:07

Виолета Начева - творецът, който прави бижута от копринени пашкули, глина и стъкло

Виолета Начева е майстор на красиви бижута, които прави от копринени пашкули, глина и стъкло. Тя се занимава с това от няколко години и вече изцяло се е отдала на тази дейност. Усмихната, експериментираща, твори с ентусиазъм и с настроение. Обича да комбинира цветовете, а желанието и е да постигне хармония. "Копринените пашкули са много интересен..

публикувано на 21.10.18 в 13:58