Михаела Стойкова за третата си доброволческа мисия в Уганда

| обновено на 22.10.18 в 18:05

Бургазлийката Михаела Стойкова е млада, красива, дейна, упорита! Умее да сбъдва мечтите си, а те са свързани с желанието да прави добро и да помага. Децата са нейната любов. За бедните, нещастните, болните и нуждаещите се тя организира кампании и работи неуморно в България и Африка.

Тя е инициатора на кампанията „Операция Плюшено мече“, която от години успява да зарадва с подаръци деца от социални домове. Михаела организира и кампания „Скритите таланти“, която дава възможност за развитие на талантливи деца от бедни семейства. И още тя е доброволец, който за трета година посещава Уганда и там в продължение на няколко месеца работи в Кризисен център за изоставени деца.

"През това лято бях отново в градчето Мутунго за 2 месеца, с мен бяха още две българки - актрисата Албена Павлова и Йоана Шопова. Те също бяха част от проекта и се грижиха за децата. В Центъра в момента има 28 деца, през тази година екипът там е много по - добър. Предишните години бях учител, а сега се занимавах с маркетинга на проекта, за да осигуря спонсори и финансиране."

повече може да чуете в звуковия файл:Михаела Стойкова е влюбена в Африка още от дете. Нейният баща е бил моряк и много й е разказвал за пътуванията си до черния континент. Това я води в Уганда и желанието да помага на нуждаещите се. Освен многото работата около децата, Михаела с усмивка разказва за интересните си преживявания извън Центъра. Българките били поканени на сватба и по време на дългото тържество трябвало осем часа да стоят на едно място без да разбират нито дума от това, което говорили останалите гости на местния език луганда.

"Основното с което се хранихме е банани, сладки и солени. Приготвят ги печени, варени, пържени. Техният вкус се доближавал до вкуса на картофите. Моето любимо африканско ястие е матоке - банан, който се задушава в листа и става като яхния. Местните жители приготвят и различни видове ориз, картофи, ядат и козе месо или пилешко."

Още може да чуете в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

На Великден откриват 35-то издание на „Флора Бургас"

С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа. В традиционното изложение  ще се представят 100  участника от цялата страна - флористи, производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти,..

публикувано на 25.04.19 в 11:35

Показват в Бургас оригиналите на Търновската и Сребърната конституция

По инициатива и покана на Община Бургас, от 3 до 8 май в нашия град ще гостуват оригиналите на Търновската и Сребърната конституция. Те ще бъдат изложени в Културен център "Морско казино", където всеки ще може да ги види при вход свободен. Двата безценни документа ще са част от по-голяма изложба, посветена на 140 години от приемането на Търновската..

публикувано на 25.04.19 в 11:30

„Дяволското гърло” е метафора за исторически момент от миналото ни

„Дяволското гърло” тръгна като опит за роман. Няколко глави бяха написани, действието се развиваше в Смолян, никога не е имало вариант да бъде в Странжда. Така Александър Чобанов отговори на въпрос на БНР-Бургас. Писателят и сценарист участва в седмото издание на инициативата „Заедно четем една книга“, организирана от бургаското читалище..

публикувано на 24.04.19 в 20:11

Археологът проф. Казимир Попконстантинов гостува в Бургас

Едно от големите имена в съвременната българска археология гостува в Бургас. Откривателят на мощите на св. Йоан Предтеча на остров Свети Иван и проучвател на княжевския манастир "Света Богородица" край Варна - проф. Казимир Попконстантинов, ще се срещне с любители на историята и загадките. Инициативата се организира от Югоизточен съюз на екскурзоводите..

публикувано на 24.04.19 в 14:42

Парад на домашните любимци и великденски базар се проведе в ДГ "Златното ключе"

Впечатляваща великденска кулинарна изложба - базар, изцяло с ръчно изработени лакомства и сувенири се проведе в ДГ " Златното ключе", съобщават от община Бургас.  Като част от проявите, посветени на предстоящия празник в градината бе организиран и парад на домашните любимци. Родители и деца дефилираха със своите домашен любимци- кучета, котки,..

публикувано на 23.04.19 в 12:55

"Опознай Бургас" новата инициатива на Общината

Новата общинска инициатива "Опознай Бургас" има за цел да направи още по-разпознаваеми местните обекти с туристически потенциал и да повиши тяхната посещаемост. Тя е едно забавно предизвикателство не само към гостите, но и към жителите на града. В книжката "Опознай Бургас" са включени 18 от най-интересните места за посещение в Бургас. Можете да си я..

публикувано на 23.04.19 в 10:58

Контейнерите насред "Богориди" се оказаха еко акция

Цветни пътеки водят бургазлии до контейнерите за разделно събиране  на бул. "Богориди". Акцията е част от отбелязването на Деня на Земята 22 април. Инициативата е на  БулевАРТ . Децата имат възможност да се забавляват с арт работилница "Ламаленна", детски базар на училище "Френе", музика, инсталация от бирени капачки с послание, футболни игри...

обновено на 22.04.19 в 17:16