Михаела Стойкова за третата си доброволческа мисия в Уганда

| обновено на 22.10.18 в 18:05

Бургазлийката Михаела Стойкова е млада, красива, дейна, упорита! Умее да сбъдва мечтите си, а те са свързани с желанието да прави добро и да помага. Децата са нейната любов. За бедните, нещастните, болните и нуждаещите се тя организира кампании и работи неуморно в България и Африка.

Тя е инициатора на кампанията „Операция Плюшено мече“, която от години успява да зарадва с подаръци деца от социални домове. Михаела организира и кампания „Скритите таланти“, която дава възможност за развитие на талантливи деца от бедни семейства. И още тя е доброволец, който за трета година посещава Уганда и там в продължение на няколко месеца работи в Кризисен център за изоставени деца.

"През това лято бях отново в градчето Мутунго за 2 месеца, с мен бяха още две българки - актрисата Албена Павлова и Йоана Шопова. Те също бяха част от проекта и се грижиха за децата. В Центъра в момента има 28 деца, през тази година екипът там е много по - добър. Предишните години бях учител, а сега се занимавах с маркетинга на проекта, за да осигуря спонсори и финансиране."

повече може да чуете в звуковия файл:Михаела Стойкова е влюбена в Африка още от дете. Нейният баща е бил моряк и много й е разказвал за пътуванията си до черния континент. Това я води в Уганда и желанието да помага на нуждаещите се. Освен многото работата около децата, Михаела с усмивка разказва за интересните си преживявания извън Центъра. Българките били поканени на сватба и по време на дългото тържество трябвало осем часа да стоят на едно място без да разбират нито дума от това, което говорили останалите гости на местния език луганда.

"Основното с което се хранихме е банани, сладки и солени. Приготвят ги печени, варени, пържени. Техният вкус се доближавал до вкуса на картофите. Моето любимо африканско ястие е матоке - банан, който се задушава в листа и става като яхния. Местните жители приготвят и различни видове ориз, картофи, ядат и козе месо или пилешко."

Още може да чуете в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Чаровната Мария Диомова отбеляза 20 години от създаването на бранда си с уникално ревю спектакъл

В новата си колекция Мария Диомова не изневерява на стила си и залага на ръчно изработени дантели инкрустирани с мъниста и камъни. Роклите са истинско произведение на изкуството. Изцяло затворени, без нито един виден шев задоволяващи всички изисквания за рокли от котюр. Царствени и впечатляващи, роклите са сякаш изваяни в една съвършена хармония от..

публикувано на 21.01.19 в 13:02

Мери Бойс Бенд празнуват рожден ден с концерт, феновете ще изберат песните

На 9 февруари групата Мери Бойс Бенд ще отбележи с концерт в софийски клуб 24 години от основаването си. Подаръкът, който музикантите ще направят на почитателите си е, че ще изпълнят любимите им песни от репертоара на групата, които те посочат. В момента на фейсбук страницата на Мери Бойс Бенд има допитване по темата. Мери Бойс Бенд..

публикувано на 20.01.19 в 15:44

Николай Табаков - майсторът на лампи

Николай Табаков живее в Дупница, има галерия - ателие в София. Майстор е на лампи и прави уникални творби, като обича да дарява светлина и иска да научи и други хора да го правят. Вече 10 години той се занимава с това и е направил близо 1000 лампи. Те са уникални, всяка е със собствени черти. Прави ги по поръчка и за това не могат да се..

обновено на 20.01.19 в 12:58

Бургас търси новата най-красива омъжена жена за 2019г.

Емблематичния конкурс, превърнал се в традиция Мисис Бургас търси своята нова финалистка. Коя ще е тя ще стане ясно броени дни преди  Благовещение. Припомняме, че носителки на престижната титла през последните три години са Мая Великова, Надя Недялкова и Верджиния Иванова, като последната е и лице на настоящата кампания на конкурса, съобщават..

публикувано на 18.01.19 в 16:54

Мис България и Мисис Бургас дефилират в уникатите на Мария Диомова

Изящната Теодора Мудева, която завоюва приза Мис България 2018г. и най-красивата омъжена жена в Бургас – Вержиния Иванова, ще вземат участие в ревюто-спектакъл по случай 20 години от създаването на Модна къща „ДИОМА“. Двете красиви дами блеснаха с приказните бални рокли на бургаския дизайнер Мария Диомова по време на националните конкурси в..

публикувано на 15.01.19 в 19:30

Петкилограмова рокля с ръчно бродирани камъни е гордостта на Мария Диомова

Забележителната Мария Диомова отбелязва 20 години от създаването на бранда си „ДИОМА“, с уникално ревю в ДТ „Адриана Будевска“. Зрителите ще видят най-новите тенденции при вечерните и абитуриентски рокли. Веднъж докоснали се до произведенията на бургаския дизайнер Мария Диомова, дамите остават без дъх. Всяка рокля с марка „ДИОМА“ е направена..

публикувано на 14.01.19 в 11:53

Йорданка Христова: Морските хора носят по-различен характер

Няколко европейски столици за 2019-та и един Goodbye Tour в САЩ и Канада предстоят за Йорданка Христова. 120 пъти съм обиколила земното кълбо със самолет , отбелязва певицата. Морските хора носят по-различен характер, по- отворени са към света, а по вода може да се стигне до други светове, нямат граници, споделя тя. Бургас-много..

публикувано на 06.01.19 в 14:10