Рисуване с пясък в Кукления театър в Бургас

Снимката е илюстративна.
Снимка: ezine.bg

Визуален спектакъл чрез класическата техника рисуване с пясък ще бъде представен в залата на Кукления театър в Бургас. Той е под надслов "Родено в пясъка", в него човече направено от естествени материали разказва истории, обясни авторът Неделина Роселинова.

„Ще разкаже неговите приключения. В него всяко едно дете може да се припознае. Всички ние като деца много обичаме да бъдем на плажа и да играем с пясъка, с вълните, да събираме разни неща, които морето изхвърля по пясъка. Това, което ще се случи на човечето са малки, кратки и забавни истории. Някои са страшни, други не толкова. Мисля, че всяко едно дете и родител ще се забавлява с тези истории.“

Проектът цели да открие на публиката красотата на изкуството рисуване с пясък. То може да стимулира въображението и развитието на абстрактното мислене при децата, но и при възрастните, добави Роселинова. Спектакълът ще се играе днес от 11.00 часа в залата на Кукления театър.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Крайбрежен триптих" и Милка Стоянова

Ние се страхуваме отдалечени. В търсене на смисъла се учим по вълните да четем морето. Един кораб сближава два бряга. Никоя любов-казва Бог- не заслужава да потъне. И за да четем по –усърдно, изпраща буря. Мелодична поезия, която шепне красиви послания в безграничното пространство на тишината...

публикувано на 14.11.19 в 19:29

Представят автентичния фолклор от Еркеч днес в Бургас

Фотоизложба на автентични народни носии от Еркеч ше бъде открита днес, 14 ноември, от 18.00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино", съобщиха от Община Бургас Публиката ще има възможността да се наслади на оригиналния еркечки фолклор в изпълнения на живо. Над 40 изпълнители на народни песни ще представят живите традиции на..

публикувано на 14.11.19 в 12:21

Книжка "Вкусни ястия от бургаската трапеза" представя местни рецепти, подаряват я за Никулден

Остават два дни до крайния срок за събиране на най-автентичните и вкусни бургаски рецепти, които ще бъдат издадени в книжка за празника на града - Никулден. Изпратените предложения  ще бъдат селектирани, а най-добрите ще бъдат включени в специално издание. Книжката през тази година ще се казва "Вкусни ястия от бургаската трапеза", съобщи Петър..

публикувано на 14.11.19 в 11:51

За традиционната българска сватба - тази събота, в бургаския музей

Какви ритуали са съпътствали традиционната българска сватба – разказват в бургаския музей тази събота. В навечерието на 21-ви ноември - Деня на християнското семейство, темата на съботната лектория в бургаския музей ще бъде "Семейството във фолклорната традиция". Екскурзоводът в Етнографската експозиция Полина Иванова ще разкаже, как е..

публикувано на 13.11.19 в 12:36

Необичаен концерт с мелодии от мобилни телефони

Най популярните мелодии за телефони, разработени на основата на класическата музика   ще звучат тази вечер на сцената на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Професор Панчо Владигеров“. Всеки обича музиката. Чрез музиката може да изразим емоциите си , а рингтоновете винаги са били един чудесен начин да изразим себе..

публикувано на 13.11.19 в 11:36

Предпремиера на "Валери и приятели" събра средства в помощ на Галин Балков

  Близо 1 700 лв. събраха актьорите от театрална формация „Валери и приятели“от благотворителната предпремиера на „Тийнейджъри“на осми ноември. Парите са за спешна бъбречна трансплантация на младия бургазлия Галин Балков. Трупата наскоро прие ново попълнение специално за спектакъла – каза ръководителят Валери Еличов...

публикувано на 12.11.19 в 14:04

Любопитни факти за бургаските будители разкрива днес Митко Иванов

Лекция на тема "Бургаските будители" - един различен прочит прави днес художникът и съавтор на изданието „История на Бургас“ Митко Иванов. Акцентът ще е върху личностите допринесли за архитектурата и облика на града, посочи Иванов. "Например ще се опитаме да поразсъждаваме за дома на Рикардо Тоскани. Аз няма да бързам да издам дали вече..

публикувано на 12.11.19 в 11:55