БСП обеща двойно увеличение на заплатите в Бургас (обновена)

Това би се случило при реализацията на „Визия за Бургас“
| обновено на 06.11.18 в 12:43Близо двойно увеличение на средната работна заплата за периода 2019 – 2023; 50% увеличение на чуждестранните инвестиции на човек от населението и още 5 000 нови жители. Това предвижда планът „Визия за Бургас“, който БСП в морския град представи днес.

Ситуацията в Община Бургас не е розова, категорични са социалистите. С малко над 3 000 души е намаляло населението за периода 2011 – 2016 г., а средната работна заплата е 883 лв., по-ниска от тази във Варна, но по-висока от Пловдив и Стара Загора. Темповете ѝ на нарастване, обаче, са ниски, с около 6% на година. Ако Бургас продължава в тази посока, ще се превърне в средностатистически град, коментира депутатът Николай Тишев:

„През този период София е увеличила населението си с над 30 000 човека. Пловдив – с над 6 000. Варна – с 894. Сравняваме и Стара Загора, където има намаление“

БСП представиха и свои предложения как негативната статистика да бъде преодоляна. Подкрепа за местни инвеститори и за стратегически такива. И още – от Христо Панайотов:

„Създаване на общински инвестиционен фонд „Бургас – Развитие“. Идеята на този фонд е за стартиращи бизнес начинания. Т. нар. „старт ъп“-и“

Това би струвало около 10 милиона лева. Колко би струвала цялата реализация на проекта, от БСП не конретизираха.
Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка


ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър Младен Маринов в Сливен на среща с кметовете

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова гражданите да протестират в рамките на правата им, разрешени от закона. Там, където протестите са заявени в общината , полицаите да организират движението и да наблюдават да няма провокатори, както и там където не е издадено такова разрешително. Министър Маринов е в Сливен за среща с кметовете на..

публикувано на 13.11.18 в 11:59

Общински съветници предлагат конкретни мерки за опазване на спортните площадки от вандалски прояви

Осигуряване на условия за поддържане и охрана на изградени спортни площадки – спортни игрища и площадки за спорт на открито оборудвани със фитнес уреди. За това настояват в докладна записка общинските съветници от ГЕРБ-Бургас арх. Димитър Георгиев, Калчо Белов и Стефан Колев. Те посочват и причините за предложението си, като акцент е..

публикувано на 12.11.18 в 17:19

Николай Тишев: Имената на кандидатите за кмет на Бургас от БСП ще се дискутират догодина

Има постъпили предложения за кандидат за кмет на Бургас от БСП, признаха от партията. Социалистите, обаче, започват своя предизборен цикъл през следващата година. Тогава ще се обсъждат и конкретните имена, а депутатът Николай Тишев добави: "Няма да влизаме в преизборната листа като едно време. Преди в София бяха подредени - местен, свестен и..

публикувано на 11.11.18 в 09:39

Николай Тишев: Лимитът на обезщетение е прекалено нисък

Лимитът на застрахователното обезщетение при смърт на пътя трябва да бъде увеличен. Това коментира пред БНР – Бургас депутатът от БСП Николай Тишев. Човешкият живот няма как да бъде остойностен, но с годините се е създала определена застрахователна практика, каза Тишев и посочи: „Да бъдат определени наистина някакви лимити, но те..

публикувано на 07.11.18 в 16:03

Галя Желязкова (ГЕРБ): Бюджет 2019 е балансиран и спазващ приоритетите на правителството

„В бюджета за следващата година продължават да се надграждат вече заложените за тази година приоритети и развитие на най-важните политики. За разлика от обещания за следващата година и тепърва оформящи се платформи на други политически формации, ние работим с конкретни ангажименти в различните сектори, които са изпълними и реални. Всичко..

публикувано на 07.11.18 в 10:19

БСП представи Визия за Бургас

Населението на Бургас намалява, спада броят на работещите, средната работна заплата за общината расте с бавни темпове. Данните изнесоха от БСП БУРГАС, които представиха Визия за Бургас. Те посочиха и мерки, които трябва да бъдат взети, сред които привличане на стратегически инвеститори и създаване на инвестиционен фонд.  Очаквайте подробности в..

публикувано на 06.11.18 в 10:31

„Заедно срещу ало измамите“ в Ахелой

Възрастните хора продължават да попадат в капана на ало измамниците, губейки немалки суми. Добрата новина в община Поморие е, че в дълъг период от време няма осъществени подобни престъпни схеми. А при последния такъв,задържаният  измамник е с присъда в бургаския затвор.Това стана ясно  по време на поредната среща в рамките на инициативата на..

публикувано на 06.11.18 в 09:21