Михаил Попов: „Бонус – малус“ ще балансира ситуацията със застраховките

Снимка: gramofona.comАко бъде въведена системата „бонус – малус“ ще се позволи на застрахователите да вземат сумите за обезщетения именно от лошите шофьори. Това коментира за БНР – Бургас Михаил Попов от Института за пътна безопасност. Тя трябваше да бъде въведена още в началото на годината, добави той:

„А в момента, един шофьор, който няма нито един акт и един шофьор, който има 30 – 40 акта, плащат абсолютно една и съща полица за „Гражданска отговорност“. Това е, мисля, големият проблем. В началото на тази година трябваше да бъде въведена „бонус – малус“ и това беше обещано в края на миналата година“

От Института не приемаме обясненията, че застрахователният бизнес изпитва сериозни финансови затруднения, поясни Михаил Попов. Припомняме, че едва във вторник системата бонус – малус бе представена за обществено обсъждане.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Либийският танкер „Бадр“

Все още не са повдигнати обвинения срещу Тотко Колев по случая с танкера "БАДР"

По случая с либийския танкер "БАДР" все още няма повдигнати обвинения срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев. Преди 2 седмици той стана обект на разследване от Окръжната прокуратура в Бургас за извършено престъпление по служба при публичната продажба на кораба. По случая вече са разпитани всички длъжностни лица от ИА „Морска..

публикувано на 23.01.19 в 16:34
Адвокатите на гимназията

Ученик от ГЧЕ" Васил Левски" обжалва наказанието си, наложено заради фалшиви медицински бележки

При закрити врата  днес бе гледана жалбата на Дейвид Билянов от Гимназията  за чужди езици „Васил Левски“  в Бургас. Той и негови съученици водят дело срещу учебното заведение, като  обжалват наложената от училището заповед, с която преминават в самостоятелна форма на обучение. Причината за наказанието са фалшиви медицински бележки. Днес бе второто..

обновено на 23.01.19 в 14:10

Общински терени изплуваха покрай последните случaи на застрояване по Черноморието

Последните строежи, със скандален привкус, които се реализират по южното ни Черноморие си приличат не само по това, че са на метри от вълните. И при казуса с „Алепу“, и при този с къмпинг „Градина“ изплуват декари общинска земя, собственост на Созопол, харизана преди много години на частни инвеститори. На източния бряг – нищо ново. Сгради..

публикувано на 23.01.19 в 13:42
снимката е илюстративна

Пиян непълнолетен убил свой приятел в катастрофа, влиза в затвора за 18 месеца

Пиян и неправоспособен водач от Бургас убил приятел в катастрофа, ще изтърпи 18-месечно ефективно наказание.  Това потвърди Върховният касационен съд оставил в сила решението на Апелативния съд – Бургас. Случаят е от новогодишната нощ на 2015 година. Тогава момчето е нямало навършени 16 години. То  е признато за виновен за причиняване на катастрофа..

публикувано на 23.01.19 в 11:56

Мъж опита да внесе 3 кг хероин от Турция, задържаха го

Окръжна прокуратура – Бургас е задържала за срок до 72 часа мъж обвинен за контрабандно пренасяне на близо 3 кг хероин през границата ни. На 21 януари тази година той се е опитал да премине без нужните документи ГКПП „Малко Търново“ от Турция към България. В лекия му автомобил са били открити 6 пакета с високорисково наркотично вещество – хероин. Дрогата..

публикувано на 23.01.19 в 10:49

Ученици съдят Руската гимназия, че са отстранени за фалшиви бележки

Ученици съдят училището си, за това че са отстранени неправомерно, след като представили фалшиви медицински бележки. Случаят е от Професионалната гимназия за чужди езици „Васил Левски“ в Бургас.  Случаят е от края на миналата година. Тогава 7 ученици от Руската гимназия бяха разкрити от своя класен ръководител, че представят фалшиви бележки. Част от..

публикувано на 23.01.19 в 09:26

Петима непълнолетни - пет обира в "Славейков" и "Лазур"

Трима младежи, от които само един на 16, а другите на 14 са били задържани от служители на ОД на МВР Бургас. Младежите са извършили серия от обири в бургаските комплекси "Славейков" и "Лазур".  Престъпната им дейност започнала още в края на миналата година, когато след като счупили стъклото на входна врата, влезли в сладкарница в "Славейков", като..

публикувано на 23.01.19 в 09:16