"Булевард Демокрация" на 8-ми ноември

Оказа се че родния ни футбол бил чист като сълза и никога не е имало уговорени мачове. Да сме точни един от най-чистите, не е ясно кои са останалите като нашия. Твърдението е на министъра на спорта Красен Кралев. Това  озадачава феновете, колкото и малко да са останали, защото истинските отдавна не гледат родни дербита. То световния футбол се тресе от скандали за платени и уговорени мачове, но видиш ли при нас пак всичко е точно и няма футболист, който да не дава всичко от себе си на терена, само дето дават май повече по чалготеки и фризьорски салони, но това е друга тема. А на времето се смяташе, че италианците били най-големите актьори на терена. Ако оставим на страна чистия ни като сълза футбол, то май родните ни политици, които иначе често обичат да си прехвърлят топката, май не са съвсем чисти след като искат на шестима имунитета им. Е, разбира се ще видим дали мярката не е само за сплашване или наказани наистина ще има.
Акцентите днес: Бюджета на страната е водещата ни тема. За кои ще има и за кои няма да има увеличение в парите. Ще чуем депутата от БСП Петър Кънев и д-р Цветомир Цветков, председател на Районната колегия на лекарите. Какво се случва с потъналия кораб край Созопол, от който изтекоха литри гориво в морето и защо временно е прекратена акцията по източването му. Ще ви разкажем и за български морски капитан, който получи изключително високо световно признание. Ще отскочим и до Сунгурларе, за да разберем как отбелязаха там празника на града. И още в предаването - авторския ни коментар, както и избрани акценти от социалните мрежи. Ще обърнем внимание и на новините от света на спорта, както и на културните прояви, а за финал ще се опитаме да сме от полза на търсещите работа и ще представим актуалните предложенията в бюрото по труда.
А ако имате мнение по някои от темите, може да го споделите на редакционния ни телефон 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете и на страницата ни във Фейсбук. Водещ е Калина Енчева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Правителството да работи за нас, не за монополите

Протестът срещу безобразията в България е срещу ниския стандарт на живот. Това се изразява в лошо здравеопазване, лоша социална политика, в лоша образователна система и закони, които са неработещи за хората .Това заявява Милена Николова.Тя добавя, че недоволството пред Общината в Бургас е  гражданско.  Милена казва, че е символичен организатор: Просто..

публикувано на 15.11.18 в 17:55

Започна гласуването за Годишните награди в туризма, Бургас участва в две категории

Започна онлайн гласуването за третите Годишни награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България. Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Целта на..

публикувано на 15.11.18 в 17:54

Общински съветници против референдума заради неточни въпроси, искат конкретни мерки

Предложението за референдум за чистотата на въздуха в Бургас не беше подкрепено от част от общинските съветници в местния парламент. Основните им мотиви са: средствата, които са необходими за организацията и начинът, по който са поставени въпросите.  Георги Дракалиев посочи, че е отправил питане колко точно средства ще се необходими за..

публикувано на 15.11.18 в 17:37

Океанариум в Бургас няма да се строи засега (ОБНОВЕНА)

Концесията за Океaнанариума в Бургас предстои да бъде прекратена. Това съобщи Златина Георгиева от Община Бургас. Причината е, че инвеститорът не е изпълнил задълженията по договора. Изпълнителния директор на фирмата – концесионер Павел Сатонкин е изпратил писмо до Общинския съвет в Бургас, в което пише, че  дейностите по изграждане на..

обновено на 15.11.18 в 17:20

ПП "Странджа" е с нов директор

Инж. Румяна Цвяткова е новият директор на Дирекция природен парк „Странджа”. Предишният директор на най-голямата защитена територия у нас, инж. Стафан Златаров бе свален от поста в началото на годината. След това мястото му зае бившият директор на РДГ Бургас – инж. Мишо Жеков. Назначението е от преди месец. Инж. Цвяткова е завършва..

публикувано на 15.11.18 в 16:48

Почистиха опасни участъци от реки и дерета в Бургаско

Опасни участъци от речни корита и дерета в Бургас са почистени в помощта на затворници и на местната пожарна. Инициативата идва от областният управител Вълчо Чолаков, който търси начини за превенция на наводнения, без това да коства средства. Въпреки липсата на средства, близо 30 000 метра дерета и корита са почистени с помощта..

публикувано на 15.11.18 в 15:15

"Булевард Демокрация" - на 15 ноември

Почвам да си мисля, че ако сега кажа и напиша, че от небето валят жаби, поне 20 души ще започнат да се възмущават от факта и да винят управляващите. Без да са проверили. А още десет ще вземат кофи и ще тръгнат да събират, защото са чували, че жабешките бутчета са вкусни. Без да са проверили. Само за пример, днес Фейсбук се вълнува и рони сълзи..

публикувано на 15.11.18 в 15:10