"Булевард Демокрация" на 8-ми ноември

Оказа се че родния ни футбол бил чист като сълза и никога не е имало уговорени мачове. Да сме точни един от най-чистите, не е ясно кои са останалите като нашия. Твърдението е на министъра на спорта Красен Кралев. Това  озадачава феновете, колкото и малко да са останали, защото истинските отдавна не гледат родни дербита. То световния футбол се тресе от скандали за платени и уговорени мачове, но видиш ли при нас пак всичко е точно и няма футболист, който да не дава всичко от себе си на терена, само дето дават май повече по чалготеки и фризьорски салони, но това е друга тема. А на времето се смяташе, че италианците били най-големите актьори на терена. Ако оставим на страна чистия ни като сълза футбол, то май родните ни политици, които иначе често обичат да си прехвърлят топката, май не са съвсем чисти след като искат на шестима имунитета им. Е, разбира се ще видим дали мярката не е само за сплашване или наказани наистина ще има.
Акцентите днес: Бюджета на страната е водещата ни тема. За кои ще има и за кои няма да има увеличение в парите. Ще чуем депутата от БСП Петър Кънев и д-р Цветомир Цветков, председател на Районната колегия на лекарите. Какво се случва с потъналия кораб край Созопол, от който изтекоха литри гориво в морето и защо временно е прекратена акцията по източването му. Ще ви разкажем и за български морски капитан, който получи изключително високо световно признание. Ще отскочим и до Сунгурларе, за да разберем как отбелязаха там празника на града. И още в предаването - авторския ни коментар, както и избрани акценти от социалните мрежи. Ще обърнем внимание и на новините от света на спорта, както и на културните прояви, а за финал ще се опитаме да сме от полза на търсещите работа и ще представим актуалните предложенията в бюрото по труда.
А ако имате мнение по някои от темите, може да го споделите на редакционния ни телефон 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете и на страницата ни във Фейсбук. Водещ е Калина Енчева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Водолюбиви птици от бургаските езера красят пощенски марки

Четири от най-красивите водолюбиви птици, които гнездят в района на бургаските езера и Черноморието, ще бъдат изобразени на пощенски марки. Групата включва розов пеликан, голям гмурец, малка бяла чапла и малък корморан. Новите издания ще бъдат представени на 1 февруари от 11:00 часа в Музея на съобщенията, разположен в Централното управление на..

публикувано на 24.01.19 в 11:02
Три гишета приемат заявления в

По 150 пенсионери с ТЕЛК дневно подават заявления за новата финансова помощ в "Социално подпомагане" - Бургас

Според нов Закон, хората с увреждания ще получават по висока месечна финансова помощ и повече лица ще имат право на такава. Промените са в сила от тази година, но въпреки че бяха многократно обяснявани, заради сложната материя и нови административни изисквания остават неразбрани.   Тези, които не са получавали интеграционни добавки до момента, вече ще..

публикувано на 24.01.19 в 08:59

БЧК започва раздаването на храни за социално слаби граждани и в Сунгурларе

От днес БЧК разкрива временен пункт за раздаване на храни на социално слаби граждани в община Сунгурларе. Той се намира в сградата на общината и крайния срок за получаването им е до 15 февруари. Предоставят се 24 кг. от 16 вида храни, като помощта е по европейска програма в подкрепа на най – нуждаещите се. Правоимащите са определени от..

публикувано на 24.01.19 в 08:35
Затворът в Сливен

Първи фолклорен фестивал на служителите от затворите ще се проведе в Сливен

Национален фолклорен фестивал на самодейни състави на служителите, работещи в системата на изпълнение на наказанията ще се проведе днес в Сливен. Той се организира за първи път и ще бъде открит от Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.   В проявата ще участват над 130 служители от затворите и от областните служби „Изпълнение на..

публикувано на 24.01.19 в 08:20

Затварят подземната улица за почистване

Подземната улица "Княз Борис" - "Генерал Гурко" ще бъде затворена за движение на 24 януари, четвъртък от 10.00 до 12.00 часа.  В тези 120 минути ще се извърши почистване на отводнителните шахти.  Община Бургас се извинява за причиненото временно неудобство и препоръчва през това време водачите на моторни превозни средства да използват обходни маршрути.

обновено на 24.01.19 в 07:34

Удължиха грипната ваканция в Ямбол

Грипната ваканция за учениците в Ямболска област е удължена до понеделник, включително.  Детските заведения ще работят, но при изключително строг сутрешен филтър.  На 28 януари Комисията за борба с грипа в Ямбол ще заседава отново.   Училищата в Сливенска област от днес също са в тридневна грипна ваканция, съобщиха от Регионалното управление на..

публикувано на 23.01.19 в 15:44

Подновиха протестите срещу убиването на животни в Болярово

Протестите срещу убиването на животните във фермата в Болярово бяха подновени. Делото в административния съд в Ямбол срещу заповедите на БАБХ започва отначало. Пред овцефермата на Ана Петрова и Тодор Христов в Болярово отново се събраха десетки протестиращи, които заявиха, че няма да позволят евтаназия на животните. "...Трима човека сме, имаме..

публикувано на 23.01.19 в 15:05