Община Сунгурларе празнува за пръв път на Архангеловден

Архангеловден за първи път тази година бе отбелязан като градски празник на Сунгурларе.Решението е от юли на общинския съвет. Събитието съвпадна  с навършването на 40 години от обявяването на града за общински център. Празнична литургия, отслужена от сливенския митрополит Йоаникий ,изложение на местни производители и концерт на ансамбъл Странджа бяха част от програмата.  

Цял месец продължиха проявите, посветени на годишнината, днес е финалът и настроението е високо , каза кметът Васил Панделиев. Финансовото състояние на общината към момента е по-добро от миналата година, уточни той

Още по-добре от предходната. Има още неща, които трябва да се свършат.Имаме съответната стратегия и тактика. Добре вървим и с оздравителната програма, която  е изискване на министерството на финансите, което ни даде заем.

Панделиев пожела на всички да ги закриля Архангел Михаил и да бъдат здрави.

На изложение на местни производители своя продукция бе подредил и Севгин, който със семейството си прави закуски. В Сунгурларе идва от Ямбол преди 6 години и поема риска да е първият, който прави малка закусвалня първо в центъра на града, след това и в Лозарево

В Ямбол не успяхме да си намерим обект и работа, дойдохме тук, видяхме обстановката и решихме да се установим.Вече ни е лесно, макар че ставаме в зори, работим. Тук от доста време не е имало закусвалня, аз бях първият, много хора след мен също започнаха да правят закуски, аз вече имам авторитет.Успяваме със семейната ни фирма да си изкараме хляба.

С бизнес и съхранение на традициите се занимават и хора от близките села:

Аз съм от цеха за лавандулово масло  от с. Есен , там работят 20-30 души. Трудно е, но се справяме.

Ние сме пенсионери от Лозарево. Представяме днес баници, питки, направени от местни продукти. Събираме се два пъти в седмицата в културния дом на пенсионера,пеем, занимаваме се с ръкоделие, честваме рождените си дни. През останалото време ходим на кафе, имаме много кафенета, модерни, европейски баби сме!

Много от местните жители, обаче са категорични, че в малкия град се живее трудно:

Няма работа, младите хора си тръгват.  Ако съм по-млада, няма да живея в Сунгурларе!

Ела ти да живееш тук, малко пари, глад!

Повече в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Община Бургас пита: Да се изградят ли етажни паркинги?

В продължение на десет години Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид - покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили. Въпреки това проблемът с паркирането в най-силно урбанизираните територии на града продължава да е актуален. Затова..

публикувано на 26.03.19 в 14:40

"Булевард Демокрация" на 26-ти март

В рубриката "Чуй Европа" - Новият Европейски парламент ще вземе важни решения за Общата селскостопанска политика. Земеделските камари от Централна и Източна Европа  призоваха бъдещите евродепутати да не залагат тавани при субсидиите на площ. Повече след минути в "Булевард Демокрация". Един съдебен казус - започна делото срещу Веселина Гинева, умишлено..

публикувано на 26.03.19 в 14:39

Бургас чества Деня на Тракия

С тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24 – ти Черноморски пехотен полк беше отбелязан Денят на Тракия в Бургас. Десетки граждани, потомци на бежанци от Одринска, Беломорска Тракия и Мала Азия се включиха в честването. Днес е паметен ден в нашата история, тракийските дружества го отбелязват още от 20 - те..

публикувано на 26.03.19 в 14:11

Общинските съветници не приеха застрояването на зелената площ на ул. "Фердинандова"

Общинските съветници не подкрепиха предложението за застрояване на района в края на ул. "Фердинандова" до моста. По-голямата част от тях (24 души) гласуваха "въздържал се".  Общинският съветник арх. Димитър Георгиев обясни, че са допуснати сериозни пропуски в докладната записка. Сред тях са и липсата на проучване сред заинтересованите хора, които..

публикувано на 26.03.19 в 12:31

Центърът на Айтос без вода днес, Несебър и Меден рудник - без ток

От Водоснабдителното дружество информират, че заради присъединяване на нови абонати, от 10-17 часа ще бъде спряна водата по айтоските ул."Д. Карагьозов", ул."П. Янакиев" и част от ул."Станционна". Възможни са колебания във водоснабдяването в централна градска част. В " Сарафово " няма да има ток до 17 часа на ул. "Ангел Димитров" и ул. "Рибарска".  А..

публикувано на 26.03.19 в 07:45

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 26 МАРТ:

Да се събуждаш сутрин щастлив е най-голямото постижение в живота! За да усетите магията на утрото, какво ще кажете за чаша хубаво кафе, палачинка с ягодово сладко и целувка от любимия човек! Добро утро с БНР – Бургас, ето и акцентите в сутрешната ни програма: -   В рубриката ни „Чуй Европа“ - Новият Европейски парламент ще вземе важни..

публикувано на 26.03.19 в 06:54

Изложба за Аполония в Националната библиотека

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” съобщи на официалната си страница http://www.nationallibrary.bg/wp/?p=63584&lang=bg, че е включила в културния си календар за 2019 г. изложбата „Аполония/Созопол – град в спиралата на вечността“ и разпространи покана за нейното откриване. Проявата е добре замислен и професионално разработен културен..

публикувано на 25.03.19 в 17:18