Община Сунгурларе празнува за пръв път на Архангеловден

Архангеловден за първи път тази година бе отбелязан като градски празник на Сунгурларе.Решението е от юли на общинския съвет. Събитието съвпадна  с навършването на 40 години от обявяването на града за общински център. Празнична литургия, отслужена от сливенския митрополит Йоаникий ,изложение на местни производители и концерт на ансамбъл Странджа бяха част от програмата.  

Цял месец продължиха проявите, посветени на годишнината, днес е финалът и настроението е високо , каза кметът Васил Панделиев. Финансовото състояние на общината към момента е по-добро от миналата година, уточни той

Още по-добре от предходната. Има още неща, които трябва да се свършат.Имаме съответната стратегия и тактика. Добре вървим и с оздравителната програма, която  е изискване на министерството на финансите, което ни даде заем.

Панделиев пожела на всички да ги закриля Архангел Михаил и да бъдат здрави.

На изложение на местни производители своя продукция бе подредил и Севгин, който със семейството си прави закуски. В Сунгурларе идва от Ямбол преди 6 години и поема риска да е първият, който прави малка закусвалня първо в центъра на града, след това и в Лозарево

В Ямбол не успяхме да си намерим обект и работа, дойдохме тук, видяхме обстановката и решихме да се установим.Вече ни е лесно, макар че ставаме в зори, работим. Тук от доста време не е имало закусвалня, аз бях първият, много хора след мен също започнаха да правят закуски, аз вече имам авторитет.Успяваме със семейната ни фирма да си изкараме хляба.

С бизнес и съхранение на традициите се занимават и хора от близките села:

Аз съм от цеха за лавандулово масло  от с. Есен , там работят 20-30 души. Трудно е, но се справяме.

Ние сме пенсионери от Лозарево. Представяме днес баници, питки, направени от местни продукти. Събираме се два пъти в седмицата в културния дом на пенсионера,пеем, занимаваме се с ръкоделие, честваме рождените си дни. През останалото време ходим на кафе, имаме много кафенета, модерни, европейски баби сме!

Много от местните жители, обаче са категорични, че в малкия град се живее трудно:

Няма работа, младите хора си тръгват.  Ако съм по-млада, няма да живея в Сунгурларе!

Ела ти да живееш тук, малко пари, глад!

Повече в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Слагат ограда на новия парк по поречието на река Асеновска

Предстои ограждането на новия парк по поречието на река Асеновска, съобщиха от Община Сливен. „ Имаме оферта за тази ограда. В момента прецизираме вариантите. Ще бъдат поставени оградни пана, с които общината разполага “, заяви заместник – кметът Румен Иванов по време на брифинг на ръководството на община Сливен. По думите на кмета Стефан..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Увеличават се болните от грип в Сливен

Прогресивно се увеличават болните от грип в Сливен, съобщи началникът на отделението за белодробни заболявания д-р Дина Досева. Отделението вече е изчерпало легловия си капацитет. Въпреки високата заболеваемост в Сливен все още няма обявена грипна епидемия. Над 40 пациента са приети в отделението по белодробни заболявания при капацитет от 33..

публикувано на 16.01.19 в 16:30

За грипа, имуностимулаторите и бабините рецепти

В разгара на грипната епидемия най – доброто лечение на инфекцията е профилактиката. Лекарите препоръчват да се засилят естествените защити на организма, като се използват билки и витаминозни храни. Ако, обаче пипнете вирус по добре потърсете консултация със специалист. Може да пробвате и някои от методите на народната медицина, но не..

публикувано на 16.01.19 в 15:13

Над 300 деца се включват в интерактивно състезание в зала „Младост“ в Бургас

Над 300 деца от 16 бургаски детски градини заедно със своите родители ще се включат в първия голям и весел интерактивен празник, в който светът на технологиите ще срещне този на приказките. Това съобщиха от Община Бургас. Атрактивното състезание ще се състои на 26-ти януари, събота, от 10.00 часа в Спортна зала "Младост". Това стана ясно..

публикувано на 16.01.19 в 14:58

Интерактивно състезание организира община Бургас за децата от детските градини

Над 300 деца от 16 бургаски детски градини заедно със своите родители ще се включат в първия голям и весел интерактивен празник, в който светът на технологиите ще срещне този на приказките. Атрактивното състезание ще се състои на 26-ти януари , събота, от 10.00 часа в Спортна зала "Младост". 16-те детски заведения ще бъде представени от общо 20 деца..

публикувано на 16.01.19 в 14:17

Отделението по белодробни болести в Ямбол работи над капацитета си

Отделението по белодробни болести в ямболската многопрофилна болница е препълнено. Пациентите се пренасочват към лечебни заведения в съседни областни градове, но и там капацитетът е изчерпан. В момента ямболското пневмофизиатрично отделение работи над капацитета си, съобщи директорът на областната болница д-р Панайот Диманов. " Имаме разкрити 25..

публикувано на 16.01.19 в 13:21

Физическата активност и добрата профилактика могат да ни спасят от грипа

Ранната диагностика при грипа е най голямото затруднение със сега съществуващите у нас техники и апаратура, смята д-р Антон Танев. Също голям проблем е различната патология, която води до възпрепятстване установяването вида на вируса, както и високата цена на лечение. "Здравните кадри наблягат към симптоматичното лечение като често емпирично добавят..

публикувано на 16.01.19 в 12:58