Община Сунгурларе празнува за пръв път на Архангеловден

Архангеловден за първи път тази година бе отбелязан като градски празник на Сунгурларе.Решението е от юли на общинския съвет. Събитието съвпадна  с навършването на 40 години от обявяването на града за общински център. Празнична литургия, отслужена от сливенския митрополит Йоаникий ,изложение на местни производители и концерт на ансамбъл Странджа бяха част от програмата.  

Цял месец продължиха проявите, посветени на годишнината, днес е финалът и настроението е високо , каза кметът Васил Панделиев. Финансовото състояние на общината към момента е по-добро от миналата година, уточни той

Още по-добре от предходната. Има още неща, които трябва да се свършат.Имаме съответната стратегия и тактика. Добре вървим и с оздравителната програма, която  е изискване на министерството на финансите, което ни даде заем.

Панделиев пожела на всички да ги закриля Архангел Михаил и да бъдат здрави.

На изложение на местни производители своя продукция бе подредил и Севгин, който със семейството си прави закуски. В Сунгурларе идва от Ямбол преди 6 години и поема риска да е първият, който прави малка закусвалня първо в центъра на града, след това и в Лозарево

В Ямбол не успяхме да си намерим обект и работа, дойдохме тук, видяхме обстановката и решихме да се установим.Вече ни е лесно, макар че ставаме в зори, работим. Тук от доста време не е имало закусвалня, аз бях първият, много хора след мен също започнаха да правят закуски, аз вече имам авторитет.Успяваме със семейната ни фирма да си изкараме хляба.

С бизнес и съхранение на традициите се занимават и хора от близките села:

Аз съм от цеха за лавандулово масло  от с. Есен , там работят 20-30 души. Трудно е, но се справяме.

Ние сме пенсионери от Лозарево. Представяме днес баници, питки, направени от местни продукти. Събираме се два пъти в седмицата в културния дом на пенсионера,пеем, занимаваме се с ръкоделие, честваме рождените си дни. През останалото време ходим на кафе, имаме много кафенета, модерни, европейски баби сме!

Много от местните жители, обаче са категорични, че в малкия град се живее трудно:

Няма работа, младите хора си тръгват.  Ако съм по-млада, няма да живея в Сунгурларе!

Ела ти да живееш тук, малко пари, глад!

Повече в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Правителството да работи за нас, не за монополите

Протестът срещу безобразията в България е срещу ниския стандарт на живот. Това се изразява в лошо здравеопазване, лоша социална политика, в лоша образователна система и закони, които са неработещи за хората .Това заявява Милена Николова.Тя добавя, че недоволството пред Общината в Бургас е  гражданско.  Милена казва, че е символичен организатор: Просто..

публикувано на 15.11.18 в 17:55

Започна гласуването за Годишните награди в туризма, Бургас участва в две категории

Започна онлайн гласуването за третите Годишни награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България. Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Целта на..

публикувано на 15.11.18 в 17:54

Общински съветници против референдума заради неточни въпроси, искат конкретни мерки

Предложението за референдум за чистотата на въздуха в Бургас не беше подкрепено от част от общинските съветници в местния парламент. Основните им мотиви са: средствата, които са необходими за организацията и начинът, по който са поставени въпросите.  Георги Дракалиев посочи, че е отправил питане колко точно средства ще се необходими за..

публикувано на 15.11.18 в 17:37

Океанариум в Бургас няма да се строи засега (ОБНОВЕНА)

Концесията за Океaнанариума в Бургас предстои да бъде прекратена. Това съобщи Златина Георгиева от Община Бургас. Причината е, че инвеститорът не е изпълнил задълженията по договора. Изпълнителния директор на фирмата – концесионер Павел Сатонкин е изпратил писмо до Общинския съвет в Бургас, в което пише, че  дейностите по изграждане на..

обновено на 15.11.18 в 17:20

ПП "Странджа" е с нов директор

Инж. Румяна Цвяткова е новият директор на Дирекция природен парк „Странджа”. Предишният директор на най-голямата защитена територия у нас, инж. Стафан Златаров бе свален от поста в началото на годината. След това мястото му зае бившият директор на РДГ Бургас – инж. Мишо Жеков. Назначението е от преди месец. Инж. Цвяткова е завършва..

публикувано на 15.11.18 в 16:48

Почистиха опасни участъци от реки и дерета в Бургаско

Опасни участъци от речни корита и дерета в Бургас са почистени в помощта на затворници и на местната пожарна. Инициативата идва от областният управител Вълчо Чолаков, който търси начини за превенция на наводнения, без това да коства средства. Въпреки липсата на средства, близо 30 000 метра дерета и корита са почистени с помощта..

публикувано на 15.11.18 в 15:15

"Булевард Демокрация" - на 15 ноември

Почвам да си мисля, че ако сега кажа и напиша, че от небето валят жаби, поне 20 души ще започнат да се възмущават от факта и да винят управляващите. Без да са проверили. А още десет ще вземат кофи и ще тръгнат да събират, защото са чували, че жабешките бутчета са вкусни. Без да са проверили. Само за пример, днес Фейсбук се вълнува и рони сълзи..

публикувано на 15.11.18 в 15:10