Петър Кънев, БСП: Надценява се разходната част в Бюджет 2019 г. в областта на инвестициите

Снимка: БГНЕС

В държавния бюджет за следващата година се предвижда инфлация от 3%, ръст на БВП от 3,7 %, както и промени в данъчните закони. В проектобюджета се залага дефицит от 600 млн. лева. Предвижда се увеличение на средствата в много сектори. От опозицията обаче посочиха, че управляващите ще харчат предизборно повече през следващата година. Сред недостатъците на бюджета за следващата година е, че ръстът, който се залага за нашата икономика не е достатъчен. Това посочи депутатът от БСП Петър Кънев.

„Ако искаме да стигнем средните европейски нива, ръст между 3.5% - 4% не е достатъчен. За пореден път има надценяване на разходната част на бюджета в областта на инвестициите. Това е стар номер на правителствата – да планират един голям инвестиционен ресурс, след което в края на годината той не се изпълнява. По този начин остават неусвоени няколко милиарда лева. В рамките на два месеца поредното правителство практически ги усвоява без това да става с решение на парламента.“

Петър Кънев допълни, че друг недостатък на бюджета за следващата година е замразяването на социалните плащания. Според него, предложенията за промени в сектор образование са добър ход на Правителството, макар и закъснял. Той посочи, че увеличението на заплатите на учителите е трябвало да се случи много отдавна.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Община Бургас пита: Да се изградят ли етажни паркинги?

В продължение на десет години Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид - покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили. Въпреки това проблемът с паркирането в най-силно урбанизираните територии на града продължава да е актуален. Затова..

публикувано на 26.03.19 в 14:40

"Булевард Демокрация" на 26-ти март

В рубриката "Чуй Европа" - Новият Европейски парламент ще вземе важни решения за Общата селскостопанска политика. Земеделските камари от Централна и Източна Европа  призоваха бъдещите евродепутати да не залагат тавани при субсидиите на площ. Повече след минути в "Булевард Демокрация". Един съдебен казус - започна делото срещу Веселина Гинева, умишлено..

публикувано на 26.03.19 в 14:39

Бургас чества Деня на Тракия

С тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24 – ти Черноморски пехотен полк беше отбелязан Денят на Тракия в Бургас. Десетки граждани, потомци на бежанци от Одринска, Беломорска Тракия и Мала Азия се включиха в честването. Днес е паметен ден в нашата история, тракийските дружества го отбелязват още от 20 - те..

публикувано на 26.03.19 в 14:11

Общинските съветници не приеха застрояването на зелената площ на ул. "Фердинандова"

Общинските съветници не подкрепиха предложението за застрояване на района в края на ул. "Фердинандова" до моста. По-голямата част от тях (24 души) гласуваха "въздържал се".  Общинският съветник арх. Димитър Георгиев обясни, че са допуснати сериозни пропуски в докладната записка. Сред тях са и липсата на проучване сред заинтересованите хора, които..

публикувано на 26.03.19 в 12:31

Центърът на Айтос без вода днес, Несебър и Меден рудник - без ток

От Водоснабдителното дружество информират, че заради присъединяване на нови абонати, от 10-17 часа ще бъде спряна водата по айтоските ул."Д. Карагьозов", ул."П. Янакиев" и част от ул."Станционна". Възможни са колебания във водоснабдяването в централна градска част. В " Сарафово " няма да има ток до 17 часа на ул. "Ангел Димитров" и ул. "Рибарска".  А..

публикувано на 26.03.19 в 07:45

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 26 МАРТ:

Да се събуждаш сутрин щастлив е най-голямото постижение в живота! За да усетите магията на утрото, какво ще кажете за чаша хубаво кафе, палачинка с ягодово сладко и целувка от любимия човек! Добро утро с БНР – Бургас, ето и акцентите в сутрешната ни програма: -   В рубриката ни „Чуй Европа“ - Новият Европейски парламент ще вземе важни..

публикувано на 26.03.19 в 06:54

Изложба за Аполония в Националната библиотека

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” съобщи на официалната си страница http://www.nationallibrary.bg/wp/?p=63584&lang=bg, че е включила в културния си календар за 2019 г. изложбата „Аполония/Созопол – град в спиралата на вечността“ и разпространи покана за нейното откриване. Проявата е добре замислен и професионално разработен културен..

публикувано на 25.03.19 в 17:18