Петър Кънев, БСП: Надценява се разходната част в Бюджет 2019 г. в областта на инвестициите

Снимка: БГНЕС

В държавния бюджет за следващата година се предвижда инфлация от 3%, ръст на БВП от 3,7 %, както и промени в данъчните закони. В проектобюджета се залага дефицит от 600 млн. лева. Предвижда се увеличение на средствата в много сектори. От опозицията обаче посочиха, че управляващите ще харчат предизборно повече през следващата година. Сред недостатъците на бюджета за следващата година е, че ръстът, който се залага за нашата икономика не е достатъчен. Това посочи депутатът от БСП Петър Кънев.

„Ако искаме да стигнем средните европейски нива, ръст между 3.5% - 4% не е достатъчен. За пореден път има надценяване на разходната част на бюджета в областта на инвестициите. Това е стар номер на правителствата – да планират един голям инвестиционен ресурс, след което в края на годината той не се изпълнява. По този начин остават неусвоени няколко милиарда лева. В рамките на два месеца поредното правителство практически ги усвоява без това да става с решение на парламента.“

Петър Кънев допълни, че друг недостатък на бюджета за следващата година е замразяването на социалните плащания. Според него, предложенията за промени в сектор образование са добър ход на Правителството, макар и закъснял. Той посочи, че увеличението на заплатите на учителите е трябвало да се случи много отдавна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Слагат ограда на новия парк по поречието на река Асеновска

Предстои ограждането на новия парк по поречието на река Асеновска, съобщиха от Община Сливен. „ Имаме оферта за тази ограда. В момента прецизираме вариантите. Ще бъдат поставени оградни пана, с които общината разполага “, заяви заместник – кметът Румен Иванов по време на брифинг на ръководството на община Сливен. По думите на кмета Стефан..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Увеличават се болните от грип в Сливен

Прогресивно се увеличават болните от грип в Сливен, съобщи началникът на отделението за белодробни заболявания д-р Дина Досева. Отделението вече е изчерпало легловия си капацитет. Въпреки високата заболеваемост в Сливен все още няма обявена грипна епидемия. Над 40 пациента са приети в отделението по белодробни заболявания при капацитет от 33..

публикувано на 16.01.19 в 16:30

За грипа, имуностимулаторите и бабините рецепти

В разгара на грипната епидемия най – доброто лечение на инфекцията е профилактиката. Лекарите препоръчват да се засилят естествените защити на организма, като се използват билки и витаминозни храни. Ако, обаче пипнете вирус по добре потърсете консултация със специалист. Може да пробвате и някои от методите на народната медицина, но не..

публикувано на 16.01.19 в 15:13

Над 300 деца се включват в интерактивно състезание в зала „Младост“ в Бургас

Над 300 деца от 16 бургаски детски градини заедно със своите родители ще се включат в първия голям и весел интерактивен празник, в който светът на технологиите ще срещне този на приказките. Това съобщиха от Община Бургас. Атрактивното състезание ще се състои на 26-ти януари, събота, от 10.00 часа в Спортна зала "Младост". Това стана ясно..

публикувано на 16.01.19 в 14:58

Интерактивно състезание организира община Бургас за децата от детските градини

Над 300 деца от 16 бургаски детски градини заедно със своите родители ще се включат в първия голям и весел интерактивен празник, в който светът на технологиите ще срещне този на приказките. Атрактивното състезание ще се състои на 26-ти януари , събота, от 10.00 часа в Спортна зала "Младост". 16-те детски заведения ще бъде представени от общо 20 деца..

публикувано на 16.01.19 в 14:17

Отделението по белодробни болести в Ямбол работи над капацитета си

Отделението по белодробни болести в ямболската многопрофилна болница е препълнено. Пациентите се пренасочват към лечебни заведения в съседни областни градове, но и там капацитетът е изчерпан. В момента ямболското пневмофизиатрично отделение работи над капацитета си, съобщи директорът на областната болница д-р Панайот Диманов. " Имаме разкрити 25..

публикувано на 16.01.19 в 13:21

Физическата активност и добрата профилактика могат да ни спасят от грипа

Ранната диагностика при грипа е най голямото затруднение със сега съществуващите у нас техники и апаратура, смята д-р Антон Танев. Също голям проблем е различната патология, която води до възпрепятстване установяването вида на вируса, както и високата цена на лечение. "Здравните кадри наблягат към симптоматичното лечение като често емпирично добавят..

публикувано на 16.01.19 в 12:58