Петър Кънев, БСП: Надценява се разходната част в Бюджет 2019 г. в областта на инвестициите

Снимка: БГНЕС

В държавния бюджет за следващата година се предвижда инфлация от 3%, ръст на БВП от 3,7 %, както и промени в данъчните закони. В проектобюджета се залага дефицит от 600 млн. лева. Предвижда се увеличение на средствата в много сектори. От опозицията обаче посочиха, че управляващите ще харчат предизборно повече през следващата година. Сред недостатъците на бюджета за следващата година е, че ръстът, който се залага за нашата икономика не е достатъчен. Това посочи депутатът от БСП Петър Кънев.

„Ако искаме да стигнем средните европейски нива, ръст между 3.5% - 4% не е достатъчен. За пореден път има надценяване на разходната част на бюджета в областта на инвестициите. Това е стар номер на правителствата – да планират един голям инвестиционен ресурс, след което в края на годината той не се изпълнява. По този начин остават неусвоени няколко милиарда лева. В рамките на два месеца поредното правителство практически ги усвоява без това да става с решение на парламента.“

Петър Кънев допълни, че друг недостатък на бюджета за следващата година е замразяването на социалните плащания. Според него, предложенията за промени в сектор образование са добър ход на Правителството, макар и закъснял. Той посочи, че увеличението на заплатите на учителите е трябвало да се случи много отдавна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Правителството да работи за нас, не за монополите

Протестът срещу безобразията в България е срещу ниския стандарт на живот. Това се изразява в лошо здравеопазване, лоша социална политика, в лоша образователна система и закони, които са неработещи за хората .Това заявява Милена Николова.Тя добавя, че недоволството пред Общината в Бургас е  гражданско.  Милена казва, че е символичен организатор: Просто..

публикувано на 15.11.18 в 17:55

Започна гласуването за Годишните награди в туризма, Бургас участва в две категории

Започна онлайн гласуването за третите Годишни награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България. Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Целта на..

публикувано на 15.11.18 в 17:54

Общински съветници против референдума заради неточни въпроси, искат конкретни мерки

Предложението за референдум за чистотата на въздуха в Бургас не беше подкрепено от част от общинските съветници в местния парламент. Основните им мотиви са: средствата, които са необходими за организацията и начинът, по който са поставени въпросите.  Георги Дракалиев посочи, че е отправил питане колко точно средства ще се необходими за..

публикувано на 15.11.18 в 17:37

Океанариум в Бургас няма да се строи засега (ОБНОВЕНА)

Концесията за Океaнанариума в Бургас предстои да бъде прекратена. Това съобщи Златина Георгиева от Община Бургас. Причината е, че инвеститорът не е изпълнил задълженията по договора. Изпълнителния директор на фирмата – концесионер Павел Сатонкин е изпратил писмо до Общинския съвет в Бургас, в което пише, че  дейностите по изграждане на..

обновено на 15.11.18 в 17:20

ПП "Странджа" е с нов директор

Инж. Румяна Цвяткова е новият директор на Дирекция природен парк „Странджа”. Предишният директор на най-голямата защитена територия у нас, инж. Стафан Златаров бе свален от поста в началото на годината. След това мястото му зае бившият директор на РДГ Бургас – инж. Мишо Жеков. Назначението е от преди месец. Инж. Цвяткова е завършва..

публикувано на 15.11.18 в 16:48

Почистиха опасни участъци от реки и дерета в Бургаско

Опасни участъци от речни корита и дерета в Бургас са почистени в помощта на затворници и на местната пожарна. Инициативата идва от областният управител Вълчо Чолаков, който търси начини за превенция на наводнения, без това да коства средства. Въпреки липсата на средства, близо 30 000 метра дерета и корита са почистени с помощта..

публикувано на 15.11.18 в 15:15

"Булевард Демокрация" - на 15 ноември

Почвам да си мисля, че ако сега кажа и напиша, че от небето валят жаби, поне 20 души ще започнат да се възмущават от факта и да винят управляващите. Без да са проверили. А още десет ще вземат кофи и ще тръгнат да събират, защото са чували, че жабешките бутчета са вкусни. Без да са проверили. Само за пример, днес Фейсбук се вълнува и рони сълзи..

публикувано на 15.11.18 в 15:10