Да помогнем на малкия Виктор да оздравее! (СНИМКИ)

Малкият Виктор, на 1 година и 2 месеца, от Бургас се нуждае от помощ. От 6 месеца детето се бори за живот ,след тежката диагноза рак на простатата и пикочния мехур. На 1-ви декември майки от Бургас организират благотворителен базар в подкрепа на семейството . Събраните средства ще бъдат предоставени за предстоящите животоспасяващи терапии и операции на Виктор в Германия. 

В България от години се разиграва една страшна лотария. В нея няма печеливши билети. В нея няма и награди. Няма да я видите в рекламните блокове, нито по щандовете на бензиностанциите. Тази лотария се казва "Човешки живот"! 
В нея трябва да избереш на кого да помогнеш, защото нуждаещите са много. 
Сега едно слънчево момче се бори за живота си. 
"Кръстихме го Виктор, защото знаехме, че ще е победител. Но не вярвахме, че битката, която ще води, ще е с най-страшната болест", е написала в социалните мрежи в групата "Помогни на Вики от Бургас да победи" неговата майка Камелия Радева. Преди 6 месеца, семейството чува тежката диагноза - рак. Детето се подложена на 4 курса на химиотерапия, с надеждата туморът да намалее. Родителите успяват да се преборят с тромавата бюрократична система. Малкият Виктор получава средства от фонда за лечение на деца в Германия. Туморът, простата, като и част от пикочния мехур на детето са премахнати. Сега той продължава да е в Германия, за провеждането на химиотерапия, обяснява Камелия Радева:

"Последният курс на химиотерапия мина добре, очакваме да му паднат показателите за да могат да го стабилизират. Надявам се да можем да уредим  в някоя Дюселдорфска клиника още три курса химиотерапия, защото тук където сме няма места вече. Следващият курс химиотерапия трябва да бъде на 25 ноември. Междувременно след няколко години му предстои нова операция,  защото единият бъбрек не функционира добре, трябва да му се уголеми и пикочния мехур. 10 хил евро струва само единият курс химиотерапия, а ни чакат още три. Трябва да се наблюдава и през три месеца, което означава нови разходи.. Това са профилактични прегледи, туморът е агресивен", споделя още майката на Виктор. 

Сега борбата продължава, предстоят още  три следоперативни курса химиотерапия и еветуално лъчетерапия. Семейството е в очакване на оферти от болници в Германия, но скъпоструващото лечение е непосилно за тях. 
Така за малкия Виктор остава надеждата, че състрадателни хора ще помогнат. 
На 1 декември в Бургас, в един от големите молове, се организира благотворителен базар, на който майки ще предоставят ръчноизработени сувенири, сладкиши, книги, детски играчки и всичко, с което могат да помогнат. 
Кутии за дарения са поставени на пет места в града. В банка, търговски центрове и в един пощенски клон. 
За лечението на Виктор е открита и дарителска сметка.  Тя е посочена в снимковия материал. 

Чуйте повече в звуковия файл:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

4-годишният Никола отново има нужда от подкрепа

4-годишният Никола , за който цяла България се обедини и събра средства за операцията му, отново има нужда от подкрепа. В началото на годината крачето му беше успешно удължено след интервенция в САЩ и това му позволи да ходи нормално.  На детето е поставен вътрешен фиксатор с хардуер. И въпреки, че дълго време е бил в инвалидна количка, той отново..

публикувано на 30.08.19 в 10:49

Благотворителен концерт в неделя в подкрепа на бебе Алекс

Благотворителният концерт в подкрепа на кампанията за малкия Александър - Робърт ще се проведе на 14 юли от 20.00 часа в Несебър. На сцената на Амфитеатъра в Стария град безрезервна подкрепа за благородната кауза ще окажат младите артисти от Общински детски комплекс Несебър, както и Станислава Христова. Главният художествен ръководител и директор..

публикувано на 12.07.19 в 14:32

Подкрепете Камелия в борбата ѝ за живот

Приятели на 32-годишната Камелия Добрева отправят молба да се спаси живота на тяхната приятелка.  "Ние си я приемаме като момиче, защото все още не е сбъднала най-голяма си мечта, да създаде свое семейство и да има дечица. Самата тя никога не е имала сплотено и подкрепящо я семейство в лицето на родителите си! Въпреки всичко тя е борбена,..

публикувано на 28.06.19 в 12:36

Благотворителният концерт в помощ на Цвети е тази вечер в НХК

Благотворителен концерт под надслов " Цвети събира парички, за да бъде като всички " ще се проведе на 7-ми май от 18.30 часа в залата на НХК. Участие в концерта ще вземат: ДГ "Звездица", ДГ "Ханс Кристиан Андерсен", НУМСИ "Панчо Владигеров", Деян Митев, Фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев", Фолклорен ансамбъл "Лукойл Нефтохимик", Вокална група "Морски..

обновено на 07.05.19 в 09:29

Таня има нужда от средства за рехабилитация в чужбина

Стоянка Гръкова, майка на Таня, която се нуждае от рехабилитация съобщи, че борбата им продължава. Те се нуждаят от средства за ежедневна рехабилитация, както в чужбина, така и тук в България. "Не успяхме да заминем за полската клиника по рехабилитация, терминът ни беше 24.03.2019, но нямахме нужните средства. Следващата насрочена дата е 25.05.19 четири..

публикувано на 05.04.19 в 09:45

Благотворителни състезания по тенис на маса в помощ на Емил Йорданов

Клубове и състезатели по тенис на маса от цяла България се обединиха в организирането на благотворителни състезания в следващите няколко месеца. Целта е набиране на средства за лечение на 36-годишния Емил Йорданов от град Полски Тръмбеш, съобщи един от инициаторите Пламен Бахчеванов. Емо, който е баща на момче на пет години и момиче на годинка, е..

публикувано на 20.03.19 в 16:32

Иван Михайлов се нуждае от спешно лечение в Англия

Иван Москов Михайлов е на 42 години и е диагностициран с агресивна, бързоразвиваща се болест - остра миеломоноцитна левкемия, придружена от транслокация на хромозоми и FLT3-ITD генетична мутация. Мъжът е преминал първия етап от лечението на заболяването чрез химиотерапия, но за успешното излекуване трябва да бъдат извършени процедури за трансплантация..

публикувано на 13.11.18 в 17:25