Стартира подписка в Поморие срещу условията за концесия на плаж "Поморие - изток"

Над 200 са подписите, събрани в подкрепа на усилията на кмета Иван Алексиев да се пребори с несправедливите условия при обявяване концесия за плаж „Поморие-изток”.

След като Министерството на туризма обяви конкурс за определяне на концесионер на морски плаж „Поморие - изток”, стана ясно, че част от концесионната територия неправомерно обхваща публична общинска собственост - улица „Крайбрежна”, част от пътното платно с тротоар и паркинг.
Очевидно е, че и двата обекта  не отговарят на понятието „морски плаж”. Провокирани от явната несправедливост, хората живеещи по тази улица сформираха Граждански инициативен комитет, като на 09.11.2018 г. в общинското деловодство постъпи подписка от 217 души, обявили се в подкрепа на кмета и предприетите от него мерки по случая.
„Уважаеми г-н Алексиев, изпращаме Ви събраните от наши съграждани подписи в подкрепа на желанието на Общината да се пребори със сторената несправедливост при определяне границите на улица „Крайбрежна”, пишат организаторите на подписката.

Още в началото на октомври кметът Алексиев изрази своето несъгласие с условията в конкурса и заяви, че е недопустимо определянето на концесия, стигаща до домовете на хората.
На 03.10.2018 г. в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) бе внесена жалба срещу Решението на Министерски съвет, касаещо процедурата и документацията за нейното провеждане. Въпреки безспорните аргументи на Община Поморие, депозираната жалба бе отхвърлена от КЗК с отказ да бъде образувано производство по случая. Борейки се за правните интереси на поморийци, кметът веднага обжалва разпореждането пред по-горна съдебна инстанция.

Очаква се Върховният административен съд да се произнесе в законоустановения срок.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Мариян Костадинов е новият директор на Регионална дирекция по горите в Бургас

Инж. Мариян Костадинов е назначен за директор на Регионална дирекция по горите в Бургас със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите от днес, съобщават от институцията. Инж. Костадинов е завършил Лесотехническия университет в София, специалност „Горско стопанство“. Завършил е и магистратура в Стопанската..

публикувано на 14.11.19 в 17:12

От 1 януари 2020 г. първият ден от болничния няма да се заплаща

От първи юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева. Това са се договорили ГЕРБ и „Обединени патриоти“ на политически съвет на управляващата коалиция с участието на премиера Бойко Борисов. Политическият съвет, в изпълнение на заложените в програмата за управление приоритети, е решил минималната пенсия да стане 250 лева от началото..

публикувано на 14.11.19 в 15:17

"Булевард Демокрация" - на 14 ноември

Народната мъдрост „Покрай сухото гори и мокрото“ днес се визуализира и в управленско решение. А именно – първият ден от болничните остава за сметка на болния. И така, заради стотиците тарикати, които си взимат ден, за да удължат уикенда и да идат на плаж, да комбинират с почивните дни и други подобни шашми, ще изгорят хилядите честни болни...

публикувано на 14.11.19 в 15:02

Общината изгражда нов център в помощ на хората с увреждания

Започнаха  строително-монтажните дейности за изграждане на нов център за комплексна подкрепа на лица с увреждания, информират от общината. Той ще е на мястото на вече преместената дирекция "Социално подпомагане" - в блок 42, к-с "Братя Миладинови", срещу Механотехникума.  Общината изгражда новия център по проект "Развитие на нови интегрирани услуги в..

публикувано на 14.11.19 в 12:26

Изграждат в Ахелой открита сцена

В Ахелой ще бъде изградена постоянна открита сцена и пейки за зрители. Това предвижда проектът на община Поморие, внесен за одобрение към Местна инициативна група – Поморие. С реализиране на дейностите по проекта ще се създаде прекрасно място за провеждане на разнообразни културни събития и мероприятия като дневни и вечерни концерти, детски прояви,..

публикувано на 14.11.19 в 10:35

Информационната среща за предстоящата реконструкция на бул."Демокрация" е днес

Община Бургас организира информационна среща, на която ще бъдат обсъдени всички подробности по предстоящата реконструкция на част от централния булевард "Демокрация". Тя ще се проведе днес, 14 ноември, от 17.30 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино".  В срещата ще участват зам.-кметовете Чанка Коралска и Руска Бояджиева. Всички..

публикувано на 14.11.19 в 09:44

Обемът на язовир „Асеновец“ е достатъчен и не се налага режим на водата в Сливен

Обемът на язовир „Асеновец“ е достатъчен, за да осигури нормално водоснабдяване на Сливен до месец май 2020 година и не се налага режим на водата. Това твърди управителят на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев на среща с кмета Стефан Радев по повод ситуации в други градове на страната и сушата през пролетните и летните месеци.  По думите на инж. Рашев по..

публикувано на 14.11.19 в 09:12