"Булевард Демокрация" - на 15 ноември

"Професор Сашка от Сливница"

Почвам да си мисля, че ако сега кажа и напиша, че от небето валят жаби, поне 20 души ще започнат да се възмущават от факта и да винят управляващите. Без да са проверили. А още десет ще вземат кофи и ще тръгнат да събират, защото са чували, че жабешките бутчета са вкусни. Без да са проверили. Само за пример, днес Фейсбук се вълнува и рони сълзи по един клип, в който баща говори на сина си, преди да дари сърцето си за своето дете. Е, никой от виртуално – плачещите не се сеща, че няма болница, която ще умъртви жив човек, за да му вземе жизненоважен орган. Или поне няма легална такава.

Но какво се чудя на хората, след като и от телевизора са такива. Една водеща, която пие кафе сутрин, се възхищаваше на „проф. Сашка Ганева от Сливница, която е работила за НАСА и се е завърнала, за да се труди в БАН“. Една шеговита интернет – кампания, в която се показват снимки на порноактьори и актриси, с подобен измислен текст. Е, на водещата не ѝ пречеше да се възхищава по подобен начин на порноактрисата Саша Грей.

Така че – пиши Вапцаров на стената и да си ходим.

Това е предаването „Булевард Демокрация“, до 18 ч. с мен, Мариян Иванов:

-  Прекратиха концесията за Океанариума в Бургас, тъкмо след обещанието, че инвеститорите ще го изграждат

-  Въпреки липсата на пари, опасни речни корита и дерета бяха почистени с помощта на затворници и пожарникари. Как областният управител Вълчо Чолаков извика неволята?

-  И още – в темата на деня – защо съветници са против провеждането на референдум за чистотата на въздуха в Бургас?

-  Полицията също подкрепя кампанията на БНР – Бургас „Спри, дай път на пешеходец“, ще чуем говорителят ѝ Цветелина Рандева

-  За финал – свободните работни места в региона

-  И още – спортни новини, културни събития и трафик – информация.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

Знакова сграда по „Богориди“ с обновена фасада

Община Бургас благодари на собствениците на знаковата сграда по пешеходната "Богориди", в която е настанена сладкарница, за тяхната самоинициативност. Те спечелиха проект по оперативна програма "Региони в растеж", чието изпълнение приключи.  Иде ред на сградите с адрес "Богориди" №4, "Богориди" №6, както и тази на ъгъла на "Антим I" и "Богориди". Те ще..

публикувано на 26.08.19 в 11:36

Министър Нено Димов: Площадката за отпадъци край Атия е напълно безопасна (ОБНОВЕНА)

Жители на  Атия, Черноморец и Присад излязоха на протест срещу трите площадки за временно съхраняване на опасни битови отпадъци, в близост до село Атия . Те скандираха: "Не искаме боклуци, искаме природа".  След като 2 часа близо 100 човека блокираха пътя за селото, недоволството се пренесе на площадката, край селото, където трябва..

обновено на 25.08.19 в 15:33

Созополският музей продължава сътрудничеството с Лувъра

 Директорът на  Археологическия музей в Созопол Димитър Недев отбеляза, че  забележителните им колекции представляват интерес и днес. В Созопол  е формирана националната колекция от древногръцки рисувани вази и амфори и най- голямата колекция в Европа на каменни котви, щокове, неслучайно котва е в емблемата на града. Съхраняваните мощи на..

публикувано на 25.08.19 в 09:40

28 години независимост на Украйна отбелязаха в Бургас

С тържество-концерт в КЦ „Морско казино” в  Бургас бе отбелязан Деня на независимост на Украйна. Събитието събра множество представители на украинската общност в града, както и гости. Почетният консул  в Бургас Димитър Караненов отправи поздравителни слова към присъстващите, в които изтъкна поддържането на традиционните връзки..

публикувано на 25.08.19 в 07:44

Протест в Атия срещу депата за отпадъци

Протестен митинг срещу изграждането на 3-депа за опасни отпадъци ще проведат жителите на созополското село Атия. Без да блокират движението на колите, те ще се съберат на входа на селото. В петиция до община Созопол протестиращите настояват за провеждането на местен референдум за преместване на 3-те депа на по-подходящо място. От министерството..

публикувано на 25.08.19 в 07:05

Слушател на БНР Бургас сигнализира за гейзер, който не спира да тече от сутринта до КАТ

Гейзерът е започнал да наводнява едното платно, близо до кръговото кръстовище до КАТ още от 6:30  часа тази сутрин, сигнализира наш слушател. По думите ѝ към момента промяна на ситуацията няма: "Още сутринта минахме и го видяхме  този теч. Той на кръговото до КАП преди моста, в посока ВХТИ. И двете пътни ленти вече са наводнени, а водата продължава..

публикувано на 24.08.19 в 16:39

И Несебър посрещна пчелари от цялата страна

За осемнадесета поредна година в  Несебър  започна  традиционният фестивал на меда. Тази година в него участват около 20 пчелари от цялата страна. Пространството около пл. „Месамбрия“ в старинния град отново е изпълнено с   производители на качествени продукти от природния елексир – асортиментът включва както традиционни медни изкушения,..

публикувано на 24.08.19 в 15:05