Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима пациенти са преминали през Центъра за специализирано протезиране и рехабилитация в бургаската болница

Снимка: Иванка Петрова / архив

Шестима са пациентите, преминали през Центъра за специализирано протезиране и рехабилитация в Отделението за долекуване в бургаската болница. Други 30 са в листата за чакащи пациенти от цялата страна. В този си обхват центърът е единствен в страната до момента.

Самият Център за специализирано протезиране и рехабилитация е създаден преди малко повече от година, каза директорът му Мариана Смолева: "И ние им оказваме помощ от осигуряване на протезата до поставянето ѝ и рехабилитацията, като всичко това е безплатно. Пациентите постъпват тук по клинична пътека. Средствата за протезата се отпускат от Дирекция "Социално подпомагане". Извършва се и детско протезиране, за възрастни. Няма ограничения във възрастта. Най-младият ни пациент е Антония Чикова, пострадала при трагичен инцидент след опит за самоубийство. Следващите са около 60. Най-възрастният ни сега, последният пациент, е на 77 години".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44