Трио "Елеганс" в дует с оперен певец в новата си песен "Огнено"

Дамското трио „Елеганс“ имат втори авторски проект и това е песента им „Огнено“. Текста и музиката са на вокала Венелина Миланова, аранжимента е на Щерион Пилидов. Момичетата /Яна Иванова-китара, Албена Иванова-китара, Венелина Миланова/ решават единодушно, че новата им песен трябва да бъде дует. Въпросът е бил само - кой ще е дуетният им партньор?

„Специалното участие е на прекрасния оперен певец Николай Иванов, който пее и поп, ар енд би. Видях го в един музикален телевизионен формат, той изпълняваше песен на Стиви Уондър и никой от журито не се обърна! А той беше невероятен, впечатли ме със своя талант! Потърсихме го за песента, той поиска да чуе демото и каза – Правим го!“

повече може да чуете в звуковия файл:

В текста, който представя песента момичетата са написали, че искат тя да бъде огнено пламъче в блатото. Дамите смятат, че да правиш авторска музика в България е героизъм. Защо ли? Защото българската публика обича да бъде лъгана, т. нар. „звезди“ да й пеят на плейбек, т. нар. "випове" да са й пример с вулгарния си език и т.н.

„Проектът "Огнено" е провокация към хората, които искат да чуят нещо различно, нещо извън комерсиалното за деня, което да е вдъхновяващо и за следващи пламъчета“, каза Венелина. Тя разказа и за новото предизвикателство пред триото, което е бенд към едно телевизионно предаване.

Кой гост ги е впечатлил най – много?, може да чуете в звуковия файл:Песента „Огнено“ на трио "Елеганс" и Николай Иванов може да чуете в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

В Оризаре преместиха щъркелово гнездо

Заради планирано строителство  на мултифункционална сграда с обществено предназначение и пенсионерски клуб в с.Оризаре,  се наложи  Община Несебър да премести 30-годишно щъркелово гнездо, което е било разположено върху комина на   старата селска фурна. Видът бял щъркел е защитен от закона за защита на природата и в тази връзка Община Несебър предприе..

публикувано на 22.02.19 в 12:02

32 дами кандидатстват до момента за "Мисис Бургас 2019"

32 са дамите, които до момента са се записали за участие в конкурса „Мисис Бургас 2019“. Сред тях има омъжени жени с много интересни биографии, съобщи Ваня Кирова, лицензиант на конкурса, която  гостува в предаването „Ева в неделя“ на БНР – Бургас: „Имаме начална учителка, фитнес инструкторка, служителка в държавна институция, дами със..

публикувано на 18.02.19 в 15:49

Бургазлия предаде в Историческия музей стара улична табела

Стара табела, демонтирана при обновяването на улица "Лермонтов" в Бургас донесе в Историческия музей на морския град бдителен гражданин. Андрей Кудев забелязал, че старата табела е захвърлена и ще бъде отнесена за старо желязо. За да спаси старината, той я прибрал и почистил, след което я предал на музейните специалисти. За да бъдат съхранени още..

публикувано на 18.02.19 в 11:33

"Мери бойс бенд" с нов сингъл, три семейства участват в създаването на "До края на света"

В началото на февруари с концерт музикантите от Мери бойс бенд отбелязаха 24 - я рожден ден на групата. Ден след това и вокалът на групата Мария Мутафчиева също празнува личния си празник. „Двете събития по случайност съвпаднаха във времето, но пък се получи невероятно“, сподели Мери. Много беше вълнуващо! Когато видиш тези хора, които..

обновено на 17.02.19 в 16:28

Цветан Русев, кукер: Традицията е жива, а българското ще оцелее

Цветан Русев е на 22 години и от 10 години участва в кукерската група „Каваклии“ от кв. Долно Езерово. От неговото семейство 7 души са кукери. Най – малкият е Даниел на 1 год и 3 месеца, който също има своя носия и хлопки и тази година за първи път участва в дружината. Каваклиите имат над 100 годишна история, групата е над 50 души. Ръководител..

публикувано на 17.02.19 в 12:41

Конкурсът „Мисис Бургас“ подпомага финансово танцова формация „Петлите“

Тазгодишното издание на конкурса "Мисис Бургас" ще подкрепи талантливите деца от Танцова формация "Петлите" и спектакъла им "Легендата". Целта е да се съберат необходимите средства за предстоящ международен танцов фестивал, който ще се проведе през месец юни в Италия. Спектакълът "Легендата" на Танцова формация "Петлите" ще се..

публикувано на 17.02.19 в 11:28

Малките романтични жестове

Ще кажете ли и днес „Обичам те“ на важните за Вас хора. Или ще заложите на целувка преди излизане... на съобщение с романтично или закачливо послание... подарък без повод... романтична вечеря изненада...   Катя Которова, която следва  архитектура във Виена, за това колко е хубаво да  изразяваме и да споделяме любов не само в един от..

обновено на 12.02.19 в 09:11