Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешно изпускане на язовира край айтоското село Съдиево

Снимка: БГНЕС

Утре започва спешно изпускане на язовира край айтоското село Съдиево. Причината е, че е пълен на 100% и ако другите водни съоръжения над него прелеят, представлява реална опасност за населеното място.

Язовирът край Съдиево не е използван това лято за напоителни нужди, което е и причината да бъде запълнен в момента целият му капацитет, каза кметът Щерион Щерионов.

"Язовирът е много опасен, тъй като е на високо място и селото се пада в подножието. Стената му е стабилна, но над него има още четири водоема, които създават предпоставки за голяма водна маса и нашият язовир трябва да има достатъчно вместимост, за да може да прибере идващата над него вода", обясни той.

"Арендаторът на съоръжението отговаря за водосъбирателния район на язовира, но и за изпускането му", уточни Щерионов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44