Общината с кампания коледни подаръци за настанените в институции

Снимка: Радио ВИДИН

Община Бургас е публикувала поименен списък на настанените във всички институции с техните желания за Коледа. Така всеки, който иска може да стане част от кампанията "Подари от сърце“. Инициативата е вдъхновена от кампанията Операция "Плюшено мече" . Инициативата на местната администрация включва деца, младежи и възрастни от всички защитени жилища и социални домове на територията на Бургас. Децата си пожелават от играчки до дрехи, чехли, раници, козметика, таблети, спално бельо, тротинетки, смартфони. От Дневния център за пълнолетни с увреждания всички искат раници, а от домашни чехли или пантофи имат нужда в защитеното жилище за лица с умствена изостаналост на ул „Поп Грую“.

Желаещите да се включат ще могат предварително да отбележат на кого искат да купят подарък, за да се избегне дублиране на подаръци, като се обадят на тел. 056/825772 или на ел.поща info@gotoburgas.bg . Опакованите и поименно надписани подаръци ще трябва да се оставят в Туристическия информационен център на "Александровска" срещу Часовника.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Премахнаха част от жп линиите по ул. "Одрин"

Община Бургас демонтира през уикенда излезлите от употреба железопътни релси на неизползваемите линии, пресичащи ул. "Одрин". Пътната настилка е възстановена в по-удобен и безопасен за преминаване на автомобилите вид. Сега само една използваема линия пресича улицата. Под нейните релси монтираха специализирана гумирана подложка, омекотяваща..

публикувано на 20.05.19 в 12:28

Започва ремонт на бургаската улица „Хан Крум“

Временна организация на движението ще бъде въведена на ул. "Хан Крум". Причината за това е извършването на ремонт на пътната настилка. Той ще се протече на три етапа в участъка от ул. "Цар Петър" до ул. "Уилям Гладстон". Първият етап ще продължи от 21 май до 21 юни и ще обхване района от ул. "Цар Петър" до ул. "Шейново".   Втори етап ще обхване..

публикувано на 20.05.19 в 11:35
снимката е илюстративна

Предстои ремонт на спортното игрище в кв. "Василико" в Царево

Кметът на Община Царево Георги Лапчев подписа договор за финансирането на р емонта на спортното игрище в кв. "Василико". Очаква се там да бъде подменена  съществуващата настилка със синтетична спортна настилка, като ще бъде разчертано поле за футболно игрище. Ще бъде монтирано и осветление.    С реализация на предвидените дейности по проекта се..

публикувано на 20.05.19 в 11:04

Общинският съветник Радослав Петков предлага да бъде ремонтиран подлезът на бул."Захари Стоянов"

Да бъде ремонтиран подлезът на бул. "Захари Стоянов" предлага общинският съветник от БСП Радослав Петков. Според него, преминаването през този участък в "Меден рудник" е изключително опасно и за деца и за възрастни. Сигнал до него по този повод са подали хора от квартала: Граждани, които са възпрепятствани да пускат децата си сами до училище.За..

публикувано на 20.05.19 в 09:17

Граждани на Ямбол се оплакаха от некачествен ремонт на ул. „Преслав”

За некачествен ремонт на основната пътна артерия в Ямбол, сигнализират граждани. По проект за участък от 900 метра по ул. „Преслав” в града са отпуснати над 2 млн. и 300 хиляди лева по Оперативна програма „Региони в растеж”. Ремонтните дейности стартираха преди година и включват рехабилитация, както на платното така и на инфраструктура на участъка...

публикувано на 20.05.19 в 08:31

Карнобат с желанието за нови физкултурни салони, но без финансов ресурс за тях

Имаме желание да направим по-хубави физкултурни салони в Община Карнобат, но нямаме финансова възможност. Така отговори на слушателски въпрос кметът Георги Димитров. Образованието е държавно-делигирана дейност, но основните средства отиват за възнаграждения, призна той: Един физкултурен салон по груби сметки излиза 400-500 хил.лв. Имаме в..

публикувано на 19.05.19 в 09:41

Проектират ремонта на Дюлинския проход

Проектиране на ремонт на Дюлинският проход е заложено в инвестиционната програма на пътната агенция. Това е отговорила регионалния министър на въпрос на бургаския депутат Галя Желязкова. Проходът е единствената алтернатива по направление на курортния комплекс Слънчев бряг-Обзор, а отсечката е в лошо състояние. Договор с..

публикувано на 18.05.19 в 14:19