Димитър Николов :Стартират две обществени поръчки за ремонт на НХК и Немската болница

До дни ще бъде обявена обществената поръчка за реконструкцията на сградата на НХК, каза в студиото на БНР Бургас  кметът Димитър Николов:

Безброй са съставите и школите в Бургас,които изпитват огромна трудност заради липса на пространство, където да развиват своите таланти.Аз се надявам, чрез сградата на НХК,  ще успеем да постигнем  това. Скоро, след нея, ще обявим процедурата за изграждането на библиотеката,която ще се намира в сградата на бившата немска болница.Ще успеем с тази реконструкция да съберем на едно място  пръснатата на 3- 4 места библиотека.

Може би сме на последната финална права да получим лиценз за Медицински факултет към университет "Проф. д-р Асен Златаров", каза още Николов:

Вчера изпратихме акредитационната комисия, тя беше два дни на посещение.Бяха изключително критични, задаваха много въпроси.Направиха анкета сред хора, свързани със здравеопазването и образованието в Бургас.Надявам се, докладът да бъде положителен, за да може да внесем процедурата в Министерския съвет.

 Още не съм мислил за следващ мандат, обясни Николов и подчерта, че предстои важна година, тъй като  ще се подготвят проектите за следващия програмен период.

ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮГалерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

И в Бургас адвокатите излязоха на протест

В Бургас адвокати се събраха пред съдебната палата в знак на протест против Закона за мерките срещу изпиране на пари, които ги задължават да докладват на ДАНС съмнителни финансови операции извършени от техни клиенти. Над 700 са членовете на адвокатската колегия в морския град. С плакати „Независима адвокатура“ част от тях поискаха отмяна на Закона...

публикувано на 22.02.19 в 17:19

От вторник започва благотворителната продажба на мартеници на БМЧК

От вторник - 26 до 28 февруари, младежите от Областната червенокръстка организация в Бургас ще продават благотворително мартенички на щанд в мола в ж.к."Славейков". Добровлците на БМЧК ще набират средства, чрез продажбата на ръчно изработени мартеници за Фонд „Милосърдие“, който подпомага хора в нужда. Това е създаден с Постановление на..

публикувано на 22.02.19 в 15:15
Унищожител на българската природа

"Булевард Демокрация" - на 22 февруари

Ех, Беаре, Беаре… Защо не си остана в трупа на камилата? Защо ти трябваше да ручаш жабетата… В странна държава живеем. Хотели върху дюни, бетон се излива по плажове, горите се изсичат, дишаме мръсен въздух… А най-големите престъпници на държавата се оказват една телевизионна звезда, изяла няколко жаби и един, дето си гътнал дюната, че му..

публикувано на 22.02.19 в 14:56

До понеделник се променят спирките в Айтос по ул."Паскал Янакиев"

За периода на извършване на ремонтните дейности на ул. „Паскал Янакиев“ в  Айтос, със заповед на кмета на Община Айтос Васил Едрев, се въвежда временна промяна в общинската транспортна схема по маршрута за движение на автобусна линия Айтос - Бургас.  От Автогара Айтос автобусите ще се движат по ул. „Хаджи Димитър“ до спирка „Колелото“, след което..

публикувано на 22.02.19 в 12:29

Избират до края на март фирмата, която ще възстановява фасадата на бургаската филхармония

Оригиналната фасада  на Концертна зала "Проф. Иван Вульпе" от 1913 г. ще бъде възстановена след мащабната реконструкция на сградата, чийто старт предстои.  Община Бургас вече е  съгласувала проекта на Министерството на културата.  До края на месец март е предвидено да бъде избран изпълнител. Ремонтът предвижда  да бъдат възстановени прозорците на..

публикувано на 22.02.19 в 11:46

Днес без вода ще бъдат няколко части в Бургас

Днес  от 8:30ч до 16:30ч. без промишлена вода ще бъде ул."Владимир Вазов".  От 14:00 ч. до 17:00ч. ще бъде спряно водоподаването в района между ул. "Д-р Нидер" и ул. "Филип Кутев", също   ул. "Антим I", ул. "Лавеле", ул. "Славянска", ул. "Георги Шогунов", бул. "Булаир". От 10:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде спряна водата и в к-с "Меден Рудник" з а..

обновено на 22.02.19 в 07:46

"Булевард Демокрация" - на 21 февруари

Отсъствието на социалистите от парламента май ще предизвика извънредна работа. Според правният експерт на ГЕРБ Кирилов, лидерът на социалната партия не била съвсем коректна като казала, че не взимали пари дори и като не ходят на работа. Получавали 1/3. Което, при 3 500 лв., отвсякъде си е над 1 000 лв. Ако е вярно. И, ако е вярно, значи можеш..

публикувано на 21.02.19 в 15:06