Димитър Николов :Стартират две обществени поръчки за ремонт на НХК и Немската болница

До дни ще бъде обявена обществената поръчка за реконструкцията на сградата на НХК, каза в студиото на БНР Бургас  кметът Димитър Николов:

Безброй са съставите и школите в Бургас,които изпитват огромна трудност заради липса на пространство, където да развиват своите таланти.Аз се надявам, чрез сградата на НХК,  ще успеем да постигнем  това. Скоро, след нея, ще обявим процедурата за изграждането на библиотеката,която ще се намира в сградата на бившата немска болница.Ще успеем с тази реконструкция да съберем на едно място  пръснатата на 3- 4 места библиотека.

Може би сме на последната финална права да получим лиценз за Медицински факултет към университет "Проф. д-р Асен Златаров", каза още Николов:

Вчера изпратихме акредитационната комисия, тя беше два дни на посещение.Бяха изключително критични, задаваха много въпроси.Направиха анкета сред хора, свързани със здравеопазването и образованието в Бургас.Надявам се, докладът да бъде положителен, за да може да внесем процедурата в Министерския съвет.

 Още не съм мислил за следващ мандат, обясни Николов и подчерта, че предстои важна година, тъй като  ще се подготвят проектите за следващия програмен период.

ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮГалерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Стралджа сама ще извършва сметоизвозването

Община Стралджа самостоятелно ще извършва сметопочистването и извозването на отпадъците до регионалното депо край Ямбол. По предварителни изчисления годишно ще бъдат спестявани близо 70 000 лева. До момента дейността по сметопочистването е извършвана от външна фирма, като ежегодно от общинския бюджет са заделяни . по 230 000 лв.Вече са закупени два..

публикувано на 19.10.19 в 08:34
Снимката е илюстративна

Днес ще е затруднено движението в част от ул. "Янко Комитов"

Затруднено ще е придвижването в част от ул. "Янко Комитов" в днешния ден. Това се налага поради извършването на строително-монтажни дейности, съобщават от Община Бургас. Те ще се извършват от 9:00 до 17:00 часа в района на светофарното кръстовището на входа към МОЛ-а.   Препоръчва се водачите да спазват въведената временна организация на движение и..

обновено на 19.10.19 в 08:26

Мокри пътища и намалена видимост заради мъгла в областта

Намалена е видимостта до 50 метра заради мъгла, съобщи за БНР Бургас Областно пътно управление. Пътищата са преобладаващо мокри.  Температурите са от 14 до 16 градуса. Ограничение на движението на автомобили в момента в Бургаски регион няма.  Заради намалената видимост са затворени за маневриране пристанищата в Бургас. Информация на Държавно предприятие..

обновено на 19.10.19 в 08:08

Рибари от Южното Черноморие: Няма риба в морето, не помним такъв сезон

Няма риба в морето по Южното Черноморие тази есен. Рибарите от Несебър и Царево коментират, че подобна година не помнят. Едни свързват аномалията със замърсяването, а други с нетипично топлото време през октомври. По това време в морето трябва да има паламуд, лефер, сафрид и чернокоп, а ги няма или са в много малките количества и размери,..

публикувано на 18.10.19 в 17:17

Два кораба заминават за мисии на НАТО от Атия

Два български кораба заминават за участие в мисии на НАТО от Военно-морска база Атия. Те бяха изпратени днес с тържествен ритуал. С над 140 души екипаж фрегатата "Верни" заминава на едномесечно участие в операцията на НАТО за морската сигурност в Средиземно море - "Сий Гардиън". Командирът на Флотилията от бойни и спомагателни кораби..

публикувано на 18.10.19 в 15:11

"Булевард Демокрация" - на 18 октомври

Винаги съм си мислил, че у нас нищо не може вече да ме изненада и винаги някой ме опровергава. „70-годишната Асенка Христова е била забравена 6 часа в скенера в болницата в Павликени, съобщи Нова тв. Жената постъпила за изследване в здравното заведение. След известно време обаче близките й се притеснили. Дъщерята и съпругът на Асенка..

публикувано на 18.10.19 в 15:06

Поморие стартира отново процедура за изработване на Общ устройствен план

Договорът за изработване на Общия устройствен план (ОУП) на община Поморие, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост, днес беше подписан от вр.и.д. кмет Янчо Илиев. Последният териториално устройствен план е бил създаден в периода 1996 – 1997 г. при съвсем различна законова и нормативна рамка и различно състояние на българското Черноморско..

публикувано на 18.10.19 в 13:20