"Булевард Демокрация" - на 6 декември

Днес е денят, в който продължавам да се чудя къде в морето Свети Николай е намерил шаран, че да запуши пробойната в лодката си. Но на Никулден стават чудеса. На Никулден празнуват всички сливналии, ямболии, странджанци, айтозлии, плевенчани и врачани, дошли да живеят и работят в Бургас и именуващи се бургазлии. В града, в който ядем странджанки, а принцесите ги… уважаваме. Да е честит денят и на всички от Свети Никола и Мичурин, които днес са от Черноморец и Царево. Да почерпи и Цветан Василев и всички негови колеги. Да е попътен вятърът и на всички моряци, за да могат да стигнат здрави до всички пристани, където ги чака по една жена. Да са пълни и мрежите на всички рибари, за да могат с настроение да лъжат за размера на рибата, когато видят журналист.

Това е предаването „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас, на празника Никулден, ето и акцентите:

-  Навръх Никулден, общинският съвет в Бургас отличи няколко заслужили бургазлии, а наши гости ще са двама от тях – певецът Мустафа Чаушев и архитект Константин Коцев. Ще разговаряме за Бургас, за любовта към града и неговата музика

-  В коментара на деня – какво ни прави бургазлии?

-  Ще ви срещнем и с Георги Бостанджиев – носител на приза Художник на годината в Бургас

-  И още – за празника на Царево – честитим на кмета Георги Лапчев, ще се ви разкажем и как мина той в Бургас. А за финал – няма да палим Коледната елха в Бургас, както обичат журналистите, но ще се включим с емоцията от площад „Тройката“, минути преди тя да грейне

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни пишете във Фейсбук, да се свържете с нас чрез Инстаграм, Фейсбук и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатен превоз в изборната нощ за членовете на секционни избирателни комисии

Община Бургас и "Бургасбус" ще осигурят безплатен превоз в изборната нощ за членовете на секционни избирателни комисии. Те ще предават до късно протоколи и бюлетини в спортна зала "Бойчо Брънзов". Безплатният превоз ще се осъществява от спирка "Зорница". Който желае да го използва, ще трябва да следи за автобуси с надпис "ИЗБОРИ". Часове на тръгване..

публикувано на 25.05.19 в 14:08

Безплатен достъп до безжичен интернет ще има в Стралджа

Със средства от Европейския съюз Община Стралджа ще изпълнява проект за изграждане на точки за безплатен публичен достъп до безжичен интернет. По Програмата WiFi4EU, срещу ваучери на стойност 15 000 евро, които ще постъпват директно от Брюксел, жители и гости на града ще могат да ползват безплатен интернет в района на центъра, площада, в парковете и..

публикувано на 25.05.19 в 09:00

На 26-ти май от 12 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите

На 26 май /неделя/ от 12 ч. до 20 ч., се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение в участъците с ремонт на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ има две ленти за София и една за Бургас или Варна. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите..

публикувано на 25.05.19 в 08:48

Дъждът не спря бургазлии да се включат в шествието по повод 24 май (снимки)

Хиляди бургазлии се включиха в шествието по повод Деня на славянската писменост и култура. Въпреки проливния дъжд те изминаха тържествено пътя от площад „Тройката“ до Приморския парк. „…Това е най-хубавият празник и не мога да не дойда. Колегите от университета „Проф.д-р Асен Златаров“ също са тук…“ „… Подготвили сме децата отдавна,..

обновено на 24.05.19 в 16:46

„Булевард Демокрация“ - на 24 май

Датата 24 май е станала празнична в календара преди много, много столетия. Денят на Светите братя Кирил и Методий бил отбелязван като църковен празник още през Средновековието. В хроника от XII в. има сведение, че братята Петър и Асен, след като възродили българското царство, по инициатива на епископ Василий решили да отбележат 200 -годишнината от..

публикувано на 24.05.19 в 14:42

Скулптура на Кирил и Методий поведе шествието в Ямбол

Скулптура на светите братя Кирил и Методий поведе и тазгодишното шествие в Ямбол в Деня на славянската писменост. Пластичната композиция  е с височина над два метра и е поставена върху движеща се платформа. Репортаж на Даниела Костова Празничното шествие завърши в центъра на града с тържествен концерт. По традиция на него присъстват..

публикувано на 24.05.19 в 14:32

Мажоретни състави и духова музика на шествието за 24 май в Сливен

С празнично шествие на всички училища и филиали на университети в Сливен бе отбелязан Денят на българската просвета и култура и славянска писменост. Десетки ученици, студенти, преподаватели, бивши учители и граждани се включиха в шествието, което бе предвождано от мажоретни състави и военна духова музика. Официалната церемония по..

публикувано на 24.05.19 в 14:25