"Булевард Демокрация" - на 6 декември

Днес е денят, в който продължавам да се чудя къде в морето Свети Николай е намерил шаран, че да запуши пробойната в лодката си. Но на Никулден стават чудеса. На Никулден празнуват всички сливналии, ямболии, странджанци, айтозлии, плевенчани и врачани, дошли да живеят и работят в Бургас и именуващи се бургазлии. В града, в който ядем странджанки, а принцесите ги… уважаваме. Да е честит денят и на всички от Свети Никола и Мичурин, които днес са от Черноморец и Царево. Да почерпи и Цветан Василев и всички негови колеги. Да е попътен вятърът и на всички моряци, за да могат да стигнат здрави до всички пристани, където ги чака по една жена. Да са пълни и мрежите на всички рибари, за да могат с настроение да лъжат за размера на рибата, когато видят журналист.

Това е предаването „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас, на празника Никулден, ето и акцентите:

-  Навръх Никулден, общинският съвет в Бургас отличи няколко заслужили бургазлии, а наши гости ще са двама от тях – певецът Мустафа Чаушев и архитект Константин Коцев. Ще разговаряме за Бургас, за любовта към града и неговата музика

-  В коментара на деня – какво ни прави бургазлии?

-  Ще ви срещнем и с Георги Бостанджиев – носител на приза Художник на годината в Бургас

-  И още – за празника на Царево – честитим на кмета Георги Лапчев, ще се ви разкажем и как мина той в Бургас. А за финал – няма да палим Коледната елха в Бургас, както обичат журналистите, но ще се включим с емоцията от площад „Тройката“, минути преди тя да грейне

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни пишете във Фейсбук, да се свържете с нас чрез Инстаграм, Фейсбук и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отчуждаването на частни имоти с дюни може да ги спаси

Отчуждаването на частни имоти, върху които има дюни, е единственият начин да спасим тези образувания. Това коментира пред БНР – Бургас Румяна Иванова, изпълнителен директор на Българската фондация „Биоразнообразие“. Стъпката е законова, подобен метод е прилаган в националните паркове, където също е имало частни имоти, посочи Иванова:..

публикувано на 23.02.19 в 14:12

Продължава работилницата „420 табели“

Работилницата „420 табели“ продължава със своите инициативи и днес. Организаторите от „Бургас рециклира“ приканват хората да изрисуват и надпишат своите табели, а те осигуряват самите дървени плоскости и бои. Мястото е градинката на Операта, а при лошо време -   читалище „Хамалогика“, от 14:00 часа. След приключването на..

публикувано на 23.02.19 в 08:45
снимката е илюстративна

Пътищата в област Бургас са почистени, уверяват от АПИ

Възстановено е движението по АМ „Тракия“ в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Бургас за МПС над 12 т в двете посоки, след като през нощта бе въведено ограничение. Сняг вали в района на Малко Търново и старопланинските проходи, информират от областното пътно управление. Няма затворени участъци и ограничения, пътищата са..

публикувано на 23.02.19 в 08:40

Илиян Янчев: Пътят около Граматиково все още е опасен

Досега, от рехабилитацията на пътя Царево - Малко Търново, е ремонтиран само участък в района на черноморската община. Според кметът на Малко Търново Илиян Янчев, остава опасен пътят в района на Граматиково, където има свлачище, а ученици всеки ден пътуват оттам. Предстои основен ремонт на отсечката, която от години е в лошо състояние...

публикувано на 23.02.19 в 08:35

И в Бургас адвокатите излязоха на протест

В Бургас адвокати се събраха пред съдебната палата в знак на протест против Закона за мерките срещу изпиране на пари, които ги задължават да докладват на ДАНС съмнителни финансови операции извършени от техни клиенти. Над 700 са членовете на адвокатската колегия в морския град. С плакати „Независима адвокатура“ част от тях поискаха отмяна на Закона...

публикувано на 22.02.19 в 17:19

От вторник започва благотворителната продажба на мартеници на БМЧК

От вторник - 26 до 28 февруари, младежите от Областната червенокръстка организация в Бургас ще продават благотворително мартенички на щанд в мола в ж.к."Славейков". Добровлците на БМЧК ще набират средства, чрез продажбата на ръчно изработени мартеници за Фонд „Милосърдие“, който подпомага хора в нужда. Това е създаден с Постановление на..

публикувано на 22.02.19 в 15:15
Унищожител на българската природа

"Булевард Демокрация" - на 22 февруари

Ех, Беаре, Беаре… Защо не си остана в трупа на камилата? Защо ти трябваше да ручаш жабетата… В странна държава живеем. Хотели върху дюни, бетон се излива по плажове, горите се изсичат, дишаме мръсен въздух… А най-големите престъпници на държавата се оказват една телевизионна звезда, изяла няколко жаби и един, дето си гътнал дюната, че му..

публикувано на 22.02.19 в 14:56