"Булевард Демокрация" - на 6 декември

Днес е денят, в който продължавам да се чудя къде в морето Свети Николай е намерил шаран, че да запуши пробойната в лодката си. Но на Никулден стават чудеса. На Никулден празнуват всички сливналии, ямболии, странджанци, айтозлии, плевенчани и врачани, дошли да живеят и работят в Бургас и именуващи се бургазлии. В града, в който ядем странджанки, а принцесите ги… уважаваме. Да е честит денят и на всички от Свети Никола и Мичурин, които днес са от Черноморец и Царево. Да почерпи и Цветан Василев и всички негови колеги. Да е попътен вятърът и на всички моряци, за да могат да стигнат здрави до всички пристани, където ги чака по една жена. Да са пълни и мрежите на всички рибари, за да могат с настроение да лъжат за размера на рибата, когато видят журналист.

Това е предаването „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас, на празника Никулден, ето и акцентите:

-  Навръх Никулден, общинският съвет в Бургас отличи няколко заслужили бургазлии, а наши гости ще са двама от тях – певецът Мустафа Чаушев и архитект Константин Коцев. Ще разговаряме за Бургас, за любовта към града и неговата музика

-  В коментара на деня – какво ни прави бургазлии?

-  Ще ви срещнем и с Георги Бостанджиев – носител на приза Художник на годината в Бургас

-  И още – за празника на Царево – честитим на кмета Георги Лапчев, ще се ви разкажем и как мина той в Бургас. А за финал – няма да палим Коледната елха в Бургас, както обичат журналистите, но ще се включим с емоцията от площад „Тройката“, минути преди тя да грейне

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни пишете във Фейсбук, да се свържете с нас чрез Инстаграм, Фейсбук и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезание по дигитална математика ще се проведе в Бургас

Професионалната гимназия по компютърни програмиране и иновации в Бургас организира онлайн състезанието "Digi Math". То ще се проведе на 15 декември, събота, в сградата на ПГКПИ в ж.к. "Меден рудник", съобщиха от Община Бургас.  "Digi Math" е събирателно понятие за алгоритми и математически модели, използвани в създаването на най-новите..

публикувано на 11.12.18 в 12:15

Кроношпан въвежда мерки за редуциране на дървесния прах

Кроношпан въвежда допълнителни техники и мерки за редуциране на дървесния прах от производството си. Това обявиха от компанията при среща с РИОСВ и Община Бургас.  Мерките трябва да бъдат изпълнени до януари 2020 год. Целта е през този период в производствените линии в Бургас да бъдат внедрени най-добрите налични техники в сектора..

публикувано на 11.12.18 в 11:28

“Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда”в Айтос

"Смисълът на съществуването ни не се състои в това колко имаме, а колко сме готови да дадем", с тези думи  инициаторите на кампанията "Бъди Човек-Айтос" призовават съгражданите си да се присъединят към благотворителната им инициатива. Тази вечер ще се състои концерт, чрез който ще бъдат събрани средства за закупуването на хранителни продукти за възрастни..

публикувано на 11.12.18 в 10:44

АПИ започна ремонт на път, а след това го обяви за неприоритетен

 В  края на ноември 2017 година Агенция пътна инфраструктура  предостави средства за дългоочаквания ремонт на третокласния път „Поляна-Стефан Караджово-Кошудере". Той  стартира в отсечката разклон Камен връх до село Стефан Караджово, като се очакваше ремонтните дейности да приключат до края на годината, а крайният  срок за окончателно приключване на..

публикувано на 11.12.18 в 08:44

Привличаме туристи чрез социални технологии

Страната ни може да печели много повече, ако умело представя своя туристически продукт, твърди проф. Георги Калагларски от Варненския свободен университет. Това е възможно чрез прилагането на  система за управление на информационните процеси. Много често се говори, че няма пари за международна реклама.Сега се говори за система от социални..

публикувано на 11.12.18 в 08:32

Община Несебър ще изгражда мрежа от безплатен безжичен интернет

Община Несебър кандидатства и бе сред одобрените български общини, които ще получат финансиране за изграждане на мрежa за безжичен интернет в населените места. WiFi4EU е инициатива на Европейската комисия и цели да създаде точки за безплатен достъп до глобалната мрежа по публичните сгради, включително библиотеки, музеи и др., като се планира до 2020 г...

публикувано на 11.12.18 в 08:09

Известен хирург стана част от екипа на УМБАЛ Бургас

Един от най-известните специалисти по лицево-челюстна хирургия в страната стана част от екипа на УМБАЛ Бургас. Това е д-р Константин Димов, завеждащ Отделението по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“, член на EACMFS- Европейска асоциация на лицево-челюстните хирурзи. До момента в болницата нямаше такъв специалист и пристигането му тук ще е от..

публикувано на 10.12.18 в 16:35