"Булевард Демокрация" - на 15 декември

Една бележка обикаля днес Интернет, предполага се, че е от София. Та, тя гласи, че който не си вземе детето до 18 ч. от занималнята, то автоматично бива отвеждано в 7 Районно на полицията. И народът гракна! Естествено – виртуално. Ама това е същият народ, дето роди репликата, филмирана в последствие, „Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият“. Същият, който ражда вицове, в които бащи водят деца в детската градина, а те са в училищна възраст. Та не разбирам вълненията. Кое място е по-сигурно, отколкото в полицията? А и не бъдете толкова тесногръди. Сега е момента да си оставите наследството за отглеждане в районното за няколко дни, в които вие да забегнете в планината за романтичен уикенд. Или поне за уикенд. МВР ще го пази.

С дневна доза оптимизъм започваме днешната ни среща в „Булевард Демокрация“. До 18 ч. – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Протест в защита на емблематичните скали „Германката“ се организира за тази неделя. Както ви разказахме, там се строят ваканционни къщи. Мотивите на един от организаторите Петко Горанов

-  Как определят свалянето на билбордовете с хомосексуално съдържание създателите на кампанията? Какво целят с нея? Симеон Василев от Фондация „Глас“

-  Как и самите бургазлии я оценяват – анкета и авторски коментар

-  В темата ни днес – Поморие залага на развитие на културно – историческия туризъм за следващата година. Конкретика – от кмета Иван Алексиев

-  Коледно тържество се проведе днес в Дома за пълнолетни лица с увреждания в Русокастро, а БНР – Бургас, по традиция, помогна за доброто настроение там

-  За финал – предложенията от големия екран в рубриката „25 кадър“

-  И още – вълненията на българите от социалните мрежи, спортни новини и културните събития от региона

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстраграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Средец осигурява достъпна среда за хора с увреждания

Община Средец ще осигури достъпна среда за хора с увреждания в сградата на Читалище "Пробуда - 1897".  6 600 лева са осигурени за закупуване на гъсеничен стълбищен подемник по проект, финансиран от Агенция за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика.  Договорът е подписан на 14-ти октомври 2019 г. и ще бъде изпълнен в..

публикувано на 21.10.19 в 11:34

Нови паркинги и по-ниски данъци искат в Созопол

Созопол в навечерието на местните избори изглежда тих и смълчан. Единствено плакати по останалите малко търговски обекти напомнят, че тук ще има избори, въпреки големия брой от кандидати за кметове - шестима. Какви проблеми трябва да бъдат разрешени и как протича кампанията,  това попитахме местните хора: Най-належащите проблеми са чистотата,..

публикувано на 21.10.19 в 09:12

Ремонт спира движението на тежкотоварни автомобили по пътя Обзор - Слънчев бряг

От днес се забранява  преминаването на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т по пътя Обзор – Слънчев бряг. Причината са  извършване на ремонтни дейности на водосток при 185-ти км., съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по обходни маршрути през проходите „Айтоски“ и „Ришки“. Предвижда се ремонтът..

обновено на 21.10.19 в 08:30

Министър иска промяна в закона за читалищата

Промяна в Закона за читалищата е необходим и ще бъде направен, това заяви пред БНР в Сливен министъра на културата Боил Банов. Той коментира, че трябва да има яснота при финансирането им и да се дават средства на тези, читалища, които развиват реална дейност. Стоян Радев с още информация по темата. Министър Банов съобщи, че промените вече..

публикувано на 20.10.19 в 08:11

В Ямбол започна почистването на бетонираното корито на река Тунджа

В ход са същинските дейности по почистването на бетонираното корито на река Тунджа в рамките на град Ямбол. Водата бе спряна и източена в началото на седмицата и с помощта на специално ангажирани екипи рибата бе изловена и прехвърлена в съседния ръкав на реката. Всички дейности по източването на водата и улавянето на рибата бяха осъществени със..

публикувано на 19.10.19 в 15:58

"Походът за свобода" премина и през Бургас (ГАЛЕРИЯ)

За шеста поредна година в Бургас се състоя "Поход за свобода"  демонстрация в подкрепа на борбата с трафика на хора. Целта е чрез него да се обърне вниманието на хората за търговията с човешки животи у нас. Провежда се по повод 18 октомври - денят за борба с трафика на хора, каза за БНР Бургас Росица Янева от местната комисия за борба с това..

публикувано на 19.10.19 в 14:11

Мъглата се вдигна, слънчево време след обяд (ОБНОВЕНА)

По-рано тази сутрин видимостта на места достигаше до 50 метра заради мъгла, а пътищата преобладаващо мокри. Това съобщиха от областно "Пътно управление".  Заради намалената видимост бяха  затворени за маневриране пристанищата в Бургас. Те вече са отворени за извършване на нормалната дейност, информират от  Държавно предприятие "Пристанищна..

обновено на 19.10.19 в 09:24