Майки на деца с увреждания провеждат благотворителен базар за трета поредна година (снимки)

Сувенири, украса, картички са само част от прекрасните предмети, които са направили майките от сдружение „Равен старт 2009“. Инициативата е подкрепена и от други жени, които са предоставили за базара ръчно направени изделия.

Включиха се и дами от Габрово, Пловдив, София, разказа Гергана Маврова, която е майка на момиченце с детска церебрална парализа: 

„Тази година сме подготвили много повече изненади!. Има коледни топки украсени с декупаж, дървени свещници, плетени кошнички, дървени шейнички, гърненца и всякакви красоти направени с много любов и старание“.

Средствата, които ще бъдат събрани ще бъдат използвани за рехабилитация, арт терапия, музикална терапия, логопед, психолог, каза още Гергана Маврова:

"Решили сме да обособим зала за крикет, за да може децата да се занимават и със спорт и да се забавляват. този спорт се практикува в такива Центрове за деца с увреждания в София и ние решихме да опитаме. Ще се учим да играем крикет, а и се надяваме да организираме на по късен етап и турнири". 

Дневният център се посещава от 20 деца и младежи с увреждания, които тук получават почасова рехабилитация и специализирани грижи. Обмисляме да има и дни на отворени врати и всеки който желае да ни посети, съобщи зам.-директорът му Ваня Димова:

„Идеята е хората, които са ни подкрепили, като са дарили средства или са си закупили от нас сувенири да дойдат и да видят как се провеждат терапиите, да се запознаят с децата, за да има прозрачност в кампанията ни“. 

Базарът се провежда в Мола в к-с „Славейков“ и ще продължи до края на седмицата.

БНР – Бургас подкрепя благотворителната инициатива.