Несебър ще има ново пристанище

Проектът за Северното пристанище в Несебър е готов и внесен в Министерството на земеделието и храните. Това каза кметът на общината Николай Димитров. Той уточни, че проектът е за 7 милиона и 300 хил.лева и включва изграждането на 160 лодкостоянки. "Имаше тежки и тромави процедури и буквално хванахме последни дни преди да затворят програмата, защото все пак Несебър трябва да има модерно пристанище", каза Димитров.

Той определи отминаващата 2018-та година като спокойна, успешна откъм туристи. Година, в която са реализирани много проекти. 

"Сградата на пощата е с нова модерна визия. Слагаме нови осветителни стълбове на ул „Хан Крум“. Почти пред завършване е велоалеята в кв. "Черно море". Спортната база, която започнахме да изграждаме там също“, каза Димитров.

Кметът на Несебър допълни, че в момента вървят процедури с МРРБ по северния скат в Новия град, където общината има идея за Амфитеатър и аквариеум .


Още чуйте в интервюто на Даниела Костадинова:ВИЖТЕ ОЩЕ

Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия ще се проведе в Бургас на 21 април

На 21 април 2019 г.  Българската Асоциация по Хемофилия  за 4-та поредна година организира Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия.Той ще стартира точно в 11:00 ч. едновременно в  София ,  Пловдив ,  Варна ,  Бургас  и  Стара Загора . Тази година националната информационна кампанията ще премине под надслов "Движението е промяна!"...

публикувано на 25.03.19 в 12:20

От днес стартират честванията по повод Деня на Тракия

С празнична програма ще бъде почетен в Бургас 26 март, Ден на Тракия. Тя започва още днес от 11:00 часа с кулинарно изложение на тракийски гозби в Културен център "Морско казино". От 12.00 часа на 26 март (вторник) ще се проведе и официалният ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк до Военен клуб - Бургас...

публикувано на 25.03.19 в 12:10

Обсъждат проекта за ремонт на сградата на Дома на Нефтохимика днес

Обществено обсъждане на проекта за реконструкция и ремонт на сградата на Културния дом на Нефтохимика ще се проведе днес. То ще се състои в заседателната зала на Община Бургас от 17.00 ч. Ще бъде обсъдено намерението на Община Бургас за поемане на дългосрочен дълг в размер на около 5 151 385 лева от "Фонда за устойчиви градове", създаден с цел..

публикувано на 25.03.19 в 12:02

Започва обработката на зелените площи срещу кърлежи

Община Бургас започва мащабна първа за годината обработка на зелените площи върху цялата си територия. От 25 март до 30 април служителите на Дезинфекционната станция ще третират с препарати паркове, градини, детски площадки, зони за свободно пуснати кучета и други биотопи, където ежегодно се размножават кърлежите. Ето и графикът по дати и..

публикувано на 25.03.19 в 08:45
Снимката е илюстративна.

Държавата дава стимули на майките да се върнат по-рано на работа

Политиките на държавата са да се даде възможност на майките да се върнат на работа по-рано. Това посочи по време на тематична дискусия в Бургас зам. - социалният министър Зорница Русинова.  От година и половина използваме подобен стимул, ако майката иска да се върне на работа до навършването на една година на детето, посочи тя...

публикувано на 25.03.19 в 08:26
Снимката е илюстративна.

Затварят временно улица „Струма“ днес

Улица „Струма“ в ж.к. „Братя Миладинови“ ще бъде временно затворена за движение днес от 08:00 ч. до 16:00 ч. Това съобщават от Община Бургас. Заради многото сигнали за падащи сухи клони, служители на Общината извършиха проверка и възложиха резитба за оформяне на короните на дърветата по улицата. Заради безопасността на пешеходци, шофьори и..

обновено на 25.03.19 в 08:09

Бюрата по труда в Бургаско обучават безработни по 7 проекта на социални партньори

1049 безработни лица ще бъдат включени в обучения за придобиване на професионална квалификация по проекти на социални партньори, които ще се реализират от Регионалната служба по заетостта - бургас. Предстои стартирането на курсовете, като очакванията са участниците да придобият професионални квалификации в различни направления. Минимум 40 % от..

обновено на 24.03.19 в 12:33