Несебър ще има ново пристанище

Проектът за Северното пристанище в Несебър е готов и внесен в Министерството на земеделието и храните. Това каза кметът на общината Николай Димитров. Той уточни, че проектът е за 7 милиона и 300 хил.лева и включва изграждането на 160 лодкостоянки. "Имаше тежки и тромави процедури и буквално хванахме последни дни преди да затворят програмата, защото все пак Несебър трябва да има модерно пристанище", каза Димитров.

Той определи отминаващата 2018-та година като спокойна, успешна откъм туристи. Година, в която са реализирани много проекти. 

"Сградата на пощата е с нова модерна визия. Слагаме нови осветителни стълбове на ул „Хан Крум“. Почти пред завършване е велоалеята в кв. "Черно море". Спортната база, която започнахме да изграждаме там също“, каза Димитров.

Кметът на Несебър допълни, че в момента вървят процедури с МРРБ по северния скат в Новия град, където общината има идея за Амфитеатър и аквариеум .


Още чуйте в интервюто на Даниела Костадинова:ВИЖТЕ ОЩЕ
Протест на несебърлии преди задържането на кмета Николай Димитров, архив

Блокират в събота Дюлинския проход в защита на Николай Димитров

С блокада на пътя на Дюлинския проход ще продължат протестите на жителите на Несебър. Недоволството на гражданите е насочено срещу Специализирания съд и Специализираната прокуратура, които удължават  вече един месец арестите на кмета на общината Николай Димитров и двама общински съветници. Те бяха задържани по време на предизборната кампания и..

публикувано на 19.11.19 в 16:32

Възстановено е електрозахранването в Сарафово (ОБНОВЕНА)

От ЕВН информираха, че 100 % от засегнатите абонати в Сарафово вече имат ток. По-рано този следобед почти целият бургаски квартал "Сарафово" остана без ток.  Според представителя на общината Неделин Недялков при него са  постъпили сигнали от различни части на квартала. От електроразпределителното дружество са го информирали, че се работи по..

публикувано на 19.11.19 в 15:30

Булевард Демокрация на 19 ноември

Темите днес в „ Булевард  Демокрация“: Защо Созопол се вдигна срещу проект за ремонт на общинското пристанище, подписан от стария кмет и ще загуби ли града 800 000 лева европейско финансиране. Позицията на експертите представя Петя Янакиева. Гражданско неподчинение в Несебър. Блокада на Дюлинския проход обмислят жителите на общината в знак..

публикувано на 19.11.19 в 14:10
Управителят на общинската фирма

Смарт Бургас – хубаво е, но не е готово

Анонсираната през миналата седмица (включително и от мен* ) интегрирана градска платформа „Смарт Бургас“ е нещо като ремонтите в София – Хубаво е, но не е готово. След като отделих време да се поразровя в информацията, която предоставя, по-детайлно, се оказва, че тя е още далеч от понятията „смарт“ и „интегрирано“ Една от най-важните ѝ..

публикувано на 19.11.19 в 13:56

Манастирът"Свети Георги" в Поморие се нуждае от средства за ремонта на сградата

Манастир “Свети Георги”в Поморие и община Поморие започнаха дарителска акция за набиране на средства за цялостен ремонт на сградата, построена 1856 та година. Манастирската управа започна ремонт на покрива с евросредства. Но с разпокриването на сградата се установява, че гредите са напълно прогнили, а стените пропукани и пропаднали. Налага се..

публикувано на 19.11.19 в 13:41

Благодетели могат да зарадват деца или възрастни хора в неравностойно положение

Дете или възрастен човек в неравностойно положение може да бъде зарадван с подарък чрез кампанията на Община Бургас "Подари от сърце". Второто издание на инициативата стартира до дни.  Всеки благодетел може сам да избере на кого да купи подарък и да му напише кратко послание или пожелание. Списъкът с информация кой за какъв подарък си мечтае съвсем скоро..

публикувано на 19.11.19 в 13:27
Живко Янакиев (вляво)

Бюрата по труда търсят психолози

Устойчиви темпове на безработицата в региона за октомври, отчитат от институциите. В Бюрата по труда в региона пък търсят психолози за работа с хората. Безработицата намалява с около 3%, спрямо същия период през миналата година. Регистрираните на пазара на труда са по-малко във всички Бюра по труда, с изключение на Поморие. В..

публикувано на 19.11.19 в 12:39