Бургазлии си пожелават здраве, щастие и любов през 2019 година

Хиляди бургазлии отброиха  заедно на площад "Тройката" оставащите секунди до новата 2019 година, те пяха и танцуваха с Дара, Павел и Венци Венц и  Жечка Сланинкова. Хората си пожелаха:
Здраве, щастие и любов!
Здраве и щастието ще си дойде само!
И аз това искам, здраве и любов!
Само здраве, всичко друго ще си го купим с пари!
Толкова много празнуващи не съм виждал, откакто съм кмет, заяви Димитър Николов, който  отвори шампанското точно в 00 часа:
Пожелавам ви с дръзновение да следвате мечтите си,да се борите за тях. Да бъдете по-мили, добри и учтиви не само към близките хора, но и към непознатите. Нека се отнасяме със състрадание и с любов към младите хора, към децата, особено към тези деца, които са без семейства. Нека 2019 бъде по-успешна за Бургас и всички жители на Бургас!
След традиционното дунавско хоро,което поведе кметът, той посети приюта за бездомни хора в квартал "Акациите", където  заедно със съпругата си  и най-малкия си син, връчи подаръци на настанените в дома.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Поморие няма да дарява общински средства за "Нотр Дам"

Кметът на Поморие оттегли предложението си общината да дари 5 000 евро за катедралата Нотр Дам. Това стана на извънредната сесия, на която трябваше да се гласува неговото предложение. Пред БНР - Бургас Алексиев поясни: “След като започна заседанието и започна обсъждането на моето предложение, повечето съветници изразиха становището, че..

публикувано на 18.04.19 в 18:02

Строителството в местността Алепу ще бъде спряно до края на летния сезон

Със заповед на Регионалната екоинспекция в Бургас е спряно строителството в местността Алепу, по-известна като Шофьорския плаж. Забраната за строителните дейности е заради периода на гнездене на защитените видове птици. В момента на място край строителния обект багер изравнява терена около пътя. Там се предвижда да има голям паркинг за коли...

публикувано на 18.04.19 в 17:40

Eвропейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева ще получи званието „Почетен гражданин на Сливен“

На редовната си сесия днес местният парламент взе решение да удостои със званието „Почетен гражданин на Сливен“ европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева. Отличието й се връчва за изключителен принос за популяризирането на града под Сините камъни, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Сред приетите точки от..

публикувано на 18.04.19 в 16:28

"Булевард Демокрация" - на 18 април

Община Шабла също щяла да дари пари за възстановяването на катедралата „Нотр Дам“. 10 милиона, пишат разни зевзеци из Фейсбук. Щяла да ги прати пакетирани, в сак. Други пък поднасят да не вземем да пратим и нашенски майстори да помагат. Особено, ако са тия, които ремонтирали „Граф Игнатиев“ в София. Трети, че ремонтът на катедралата щял да..

публикувано на 18.04.19 в 14:56

Бившият интернат в Стралджа ще стане Център за комплексни социални услуги

Сградата на социално - педагогическия интернат в Стралджа ще се превърне в Център за комплексни социални услуги, решиха от общинското ръководство. Домът беше закрит преди 6 години, след сигнали на френски доброволци за насилие над възпитаниците на интерната. Четириетажната сграда се руши, същевременно предоставянето на социални..

публикувано на 18.04.19 в 14:15
На новия паркинг на

Идея: Фирмените коли да не са на обществените паркинги

Да се ограничи спирането на обществени паркинги в Бургас на фирмени коли предлага общинският съветник Георги Дражев. Според него, тенденцията автомобилите „да нощуват“ на места, предазначени за лични коли, се увеличава. Неговият колега Костантин Луков поясни подробности: „Да кажем – охранителна фирма. 7-8 автомобила паркират на публична..

публикувано на 18.04.19 в 13:52

Димитър Николов: Осем години чакахме да се даде "зелена светлина" за медицински факултет в Бургас

Очаква се до две седмици Народното събрание да гласува в пленарна зала и да разреши  откриването на медицински факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Това каза за БНР Бургас кметът Димитър Николов веднага след срещата в Министерски съвет, който даде „зелена светлина“ на откриването на специализираният факултет  по..

публикувано на 18.04.19 в 13:33