История за един спасен човешки живот

Бисер Русимов (пред микрофона), зад него са Стефан Петров и Иво Иванов


Започваме новата година със спомен за едно добро дело. Трима смели бургазлии, Бисер Русимов, Иво Иванов и Стефан Петров, спасиха жена от удавяне през лятото на миналата година.

За проявения героизъм при спасяването на човешки живот, те бяха удостоени с почетна значка и грамота на празника на Бургас - Никулден.

Призовете им бяха връчени лично от кмета Димитър Николов по време на тържествената сесия на Никулден.

Историята припомня  Даниела Костадинова, подробности можете да чуете в прикачения файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлии отрупаха с венци и цветя паметника на Апостола на свободата (снимки)

С тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Морската градина бяха отбелязани 182 години от неговото рождение. Десетки граждани се включиха в церемонията. Почетен караул от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС и представителния духов оркестър на Община Бургас отдадоха почести по повод..

публикувано на 18.07.19 в 12:46

Нови услуги за безработни лица от уязвимите групи подготвя Агенцията по заетосттта

Агенцията по заетостта подготвя три нови, пет подобрени услуги и седем пакета стандартизирани услуги за безработни лица от уязвимите групи на пазара на труда. Те са част от стратегията за модернизация на Агенцията по заетостта.  Новите услуги са „Консултация и менторство след започване на работа”, „Мобилно бюро по труда” и „Семеен трудов консултант”..

публикувано на 18.07.19 в 12:36

Село Бояджик на протест срещу липсата на вода през лятото

Жителите на ямболското село Бояджик блокираха пътя към Нова Загора-Ямбол в ранния предиобед. Хората недоволстват срещу липсата на питейна вода през летните месеци.  Над 1300 души живеят в селото. В по- ниските части водата идва за кратко в нощните часове, в по- високите чешмите са сухи от два месеца    "Проблемът с безводието в летните..

публикувано на 18.07.19 в 12:00

Променят маршрута на линия 11 заради ремонта на "Димитър Димов"

Започна нов етап в ремонтните дейности на ул. "Димитър Димов". Ще бъде въведена временна организация в участъка от кръстовището с ул. "Атанасовско езеро" (светофара) до стадиона, при която движението ще се осъществява еднопосочно - от ЖП прелеза към ул. "Транспортна". В тази връзка се налага от 18.07.2019 г. да бъде променен маршрута на линия № 11 - до..

публикувано на 18.07.19 в 11:15

Проблеми с канализацията и липса на градска тоалетна в Сунгурларе

Проблеми с канализацията и липса на градска тоалетна вълнуват жители на Община Сунгурларе. Въпроси, свързани и със сигурността, водоснабдяването и дървата за огрев поставиха пред нас хората от там. Канализацията в Сунгурларе трябва да бъде почистена, смятат те. Особено належащо е по улиците на "Атанас Манчев" и "Странджа".  За забавяне на..

публикувано на 18.07.19 в 10:28

Лекция за киберпрестъпленията ще се проведе в Бургас

Лекция-беседа на тема "Киберпрестъпления и кибертероризъм" ще се проведе днес от 11:30 часа. Форумът се организира от фондация "Евгений Мосинов", създадена в памет на блестящия юрист и университетски преподавател.  Лектори ще са комисар Явор Колев, началник отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП, гл. инспектор Михаил Драгодонов  и инспектор Мирослав Хутев...

публикувано на 18.07.19 в 09:47

Ямболското село Бояджик излиза на протест заради липса на питейна вода

Жители на ямболското село Бояджик ще блокират пътя към областния град днес. Хората недоволстват срещу липсата на питейна вода през летните месеци.  От близо два месеца над 500 домакинства  страдат от нередовно водоподаване, в по-високите части на селото вода изобщо няма Проблемът с безводието в летните месеци в Бояджик съществува повече от..

публикувано на 18.07.19 в 09:35