Над сто млади писатели и поети изпратиха своите творби за конкурса на БНР Бургас

Кампанията е посветена на 23 април - Световен ден на четенето и 24 май - Ден на българската просвета и култура

| обновено на 11.04.19 в 15:25
Автор:

В третият пореден конкурс за млади писатели, с партньорството на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, съдействието на РУО Бургас и списание „Щъркел“ – онлайн издание за детско творчество, се включиха повече от 100 млади писатели и поети. Инициатор на проявата е БНР Бургас. 

В инициативата „СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС“ участват деца на възраст от 6 до 16 г., инидивидуално и групово.

Всеки участник, или авторски колектив участва с една творба, която включва една история или сборник с истории, с приложени рисунки към тях.
Всяка книжка съдържа информация за автора или авторите, възраст, учител, училище, телефон и e-mail за връзка;

Имената на победителите ще бъдат обявени в ефира на радиото на 23 април 2019 г. , когато отбелязваме Световния ден на четенето.

Специални награди ще получат авторите на петте най-интересни истории, които ще публикуваме в сайта и Фейсбук страницата на БНР Бургас, както и в онлайн изданието на списание „Щъркел“.

Третата книжка ще бъде готова на 24 май и ще я подарим на библиотеките в училищата и детски отдел на библиотека „Пейо Яворов“.

Така всяка година БНР Бургас обогатява детския фонд на библотеките с нови и свежи детски книжки, създадени от деца за деца.


За въпроси и информация относно конкурса:
Мариана Рачева, тел.:0882 709 230, 056/ 894 006, e-mail: racheva@bnr.bg


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ето кой спечели покана за Burgas Jam на 19 юли

БНР Бургас дава всеки ден възможност на двама свои слушатели да спечелят покани за китарния фестивал Burgas Jam 2019 . В петък (19 юли) те трябваше да отговарят на  въпроса във фейсбук страницата ни : Къде в Бургас ще се проведе единственият у нас китарен фест Burgas Jam? Той ще бъде и тази година в пространството на Морска..

публикувано на 19.07.19 в 17:09

Ето кой спечели покана за Burgas Jam на 18 юли

БНР Бургас дава всеки ден възможност на двама свои слушатели да спечелят покани за китарния фестивал Burgas Jam 2019 . В четвъртък (18 юли) те трябваше да отговарят на  въпроса във фейсбук страницата ни : Кой световно известен испански китарист ще вземе участие в Burgas Jam? Това е Луис Гало, който ще проведе и майсторски клас на..

публикувано на 19.07.19 в 10:20

Ето кой спечели покана за Burgas Jam на 17 юли

БНР Бургас дава всеки ден възможност на двама свои слушатели да спечелят покани за китарния фестивал Burgas Jam 2019 . В сряда (17 юли) те трябваше да отговарят на  въпроса във фейсбук страницата ни : Коя е единствената българска рок група, носител на "Грами", която ще участва в Burgas Jam? Това са легендарните ФСБ. Всеки, който е..

обновено на 19.07.19 в 10:10

Спечели и днес билети за Burgas Jam 2019

И днес (18.07) БНР Бургас дава възможност на двама свои слушатели да спечелят покани за китарния фестивал Burgas Jam 2019.  Отговорете на  въпроса във фейсбук страницата ни : Кой световно известен испански китарист ще вземе участие в китарения фест Burgas Jam? Всеки, който е тагнал  свой приятел в коментарите , харесал е страницата на..

публикувано на 18.07.19 в 11:44

Спечели билет за Burgas Jam 2019 още днес

И днес БНР Бургас дава възможност на двама свои слушатели да спечелят покани за китарния фестивал  Burgas Jam 2019.  Отговорете на въпроса във фейсбук страницата ни : Коя е единствената българска рок група, носител на "Грами", която ще участва в Burgas Jam? Всеки, който е тагнал  свой приятел в коментарите , харесал е страницата на..

публикувано на 17.07.19 в 08:27

Ето кой спечели днешната покана за Burgas Jam 2019

БНР Бургас дава всеки ден възможност на двама свои слушатели да спечелят покани за китарния фестивал Burgas Jam 2019 .  Днес те трябваше да отговарят на въпроса: Кое поред издание на китарния фестивал предстои на 27 юли? Отговорът, разбира се е, че се провежда за трети път.  Всеки, който е тагнал   свой приятел в коментарите , харесал..

публикувано на 16.07.19 в 17:00

Ето кой спечели подарък от БНР Бургас

Продължаваме да раздаваме подаръци с логото на БНР Бургас. Тези, които отговориха на  старата ни анкета  участваха за спечелването на тениска.  Провокирани от случая, при който джип затъна на плаж край Приморско, ви попитахме: Черните джипове с предимство ли са на плажа? 24% от отговорилите смятат, че от мухата е станало слон. Останалите 76% са..

обновено на 15.07.19 в 16:30