БНР Бургас търси млади писатели и поети

Кампанията е посветена на 2 април - Международния ден на детската книга, 23 април - Световен ден на четенето и 24 май - Ден на българската просвета и култура

Автор:

БНР Бургас стартира трети пореден конкурс за млади писатели, с партньорството на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, съдействието на РУО Бургас и списание „Щъркел“ – онлайн издание за детско творчество.

В конкурса „СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС“ могат да участват деца на възраст от 6 до 16 г., Участието може да бъде инидивидуално или групово.

Всеки участник, или авторски колектив има право да участва с една творба, която включва една история или сборник с истории, с приложени рисунки към тях.
Всяка книжка трябва да съдържа информация за автора или авторите, възраст, учител, училище, телефон и e-mail за връзка;

Краен срок за подаване на книгите: 30.03.2019 г.  Адрес: Бургас, ул. “Филип Кутев” 2, БНР Бургас.


Имената на победителите ще бъдат обявени в ефир на 23 април 2019 г. – Световния ден на четенето.

Специални награди ще получат авторите на петте най-интересни истории, които ще публикуваме в сайта и Фейсбук страницата на БНР Бургас, както и в онлайн изданието на списание „Щъркел“.

Третата книжка ще бъде готова на 24 май и ще я подарим на библиотеките в училищата и детски отдел на библиотека „Пейо Яворов“.

Така всяка година ще обогатяваме детския фонд на бибилотеките с нови и свежи детски книжки, създадени от деца за деца.


За въпроси и информация относно конкурса:
Мариана Рачева, тел.:0882 709 230, 056/ 894 006, e-mail: racheva@bnr.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ

Влез в час демо пост

Влез в час демо пост

публикувано на 14.03.19 в 11:47

Приключи първият Национален конкурс за рисунка посветен на Панчо Владигеров (ГАЛЕРИЯ)

Приключи I Национален конкурс за рисунка "Акварели опус 37", организиран от Национално училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров" – Бургас със съдействието на НХА – София, Дружеството на художниците в Бургас, УН „Родни звуци“ и медийното партньорство на БНР Бургас. Конкурсът се организира по повод 120 години от рождението на..

публикувано на 13.03.19 в 11:24

Анита Кръстева спечели чадъра на БНР Бургас

Навън може да е слънчево, но един чадър винаги може да влезе в употреба при пролетните прищевки на времето. Тези, които участваха в анкетата ни миналата седмица , имаха възможност да спечелят нов чадър от нас. Те трябваше да отговарят на въпроса: „Нужна ли ни е функционираща АЕЦ „Белене?“ 80% от гласувалите смятат, че трябва проектът да бъде..

публикувано на 11.03.19 в 16:45

Спечели албума "Крила"

В ефира на БНР Бургас и сутрешното ни предаване раздаваме музикални подаръци по повод 8 март. В дните до Празника на жената един от нашите слушатели ще има възможността да си спечели албума на дуета от "Гласът на България" Димитър и Христо. Днес ви питаме: На 8 март жените ли трябва да плащат сметката? Отговаряйте в  поста ни във фейсук ...

обновено на 08.03.19 в 07:47

Ето кой е поредният слушател на БНР Бургас с чадър

Стотици, са тези наши слушатели, които отговориха на в ъпроса ни от миналата седмица : " Освобождението направи ли ни свободни?" 77% смятат, че още сме зависими, а останалите 23% твърдо заявяват, че сме свободни. В предаването "Булевард Демокрация" на случаен принцип изтеглихме един от отговорилите в анкетата ни. Янка Ангелова спече..

публикувано на 05.03.19 в 17:34

Дари и помогни!

БНР – Бургас и сдружение „Каритас“ провеждаме кампания в помощ на деца от социално слаби семейства и възрастни, живеещи под прага на бедността от различни уязвими групи. До края на март събираме материални помощи за деца над 7 години, като и за мъже и жени останали без дом или изпаднали в крайна бедност от Бургас и региона.   Приемаме..

публикувано на 18.02.19 в 07:30

За сватбите и обичаите преди 60 години

Мария Късева е от онези жени, които срещнем ли по пътя си, трудно забравяме. Не само заради споделените истории, които решава да разкаже, а най-вече заради духа, който носи и се усеща като емоция във всяка една нейна дума. А казват, че който има силен дух, носи със себе си и песента. Песен, която споделя с жените от самодейната група към читалище"..

публикувано на 15.02.19 в 14:43