БНР Бургас търси млади писатели и поети

Кампанията е посветена на 2 април - Международния ден на детската книга, 23 април - Световен ден на четенето и 24 май - Ден на българската просвета и култура

Автор:

БНР Бургас стартира трети пореден конкурс за млади писатели, с партньорството на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, съдействието на РУО Бургас и списание „Щъркел“ – онлайн издание за детско творчество.

В конкурса „СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС“ могат да участват деца на възраст от 6 до 16 г., Участието може да бъде инидивидуално или групово.

Всеки участник, или авторски колектив има право да участва с една творба, която включва една история или сборник с истории, с приложени рисунки към тях.
Всяка книжка трябва да съдържа информация за автора или авторите, възраст, учител, училище, телефон и e-mail за връзка;

Краен срок за подаване на книгите: 30.03.2019 г.  Адрес: Бургас, ул. “Филип Кутев” 2, БНР Бургас.


Имената на победителите ще бъдат обявени в ефир на 23 април 2019 г. – Световния ден на четенето.

Специални награди ще получат авторите на петте най-интересни истории, които ще публикуваме в сайта и Фейсбук страницата на БНР Бургас, както и в онлайн изданието на списание „Щъркел“.

Третата книжка ще бъде готова на 24 май и ще я подарим на библиотеките в училищата и детски отдел на библиотека „Пейо Яворов“.

Така всяка година ще обогатяваме детския фонд на бибилотеките с нови и свежи детски книжки, създадени от деца за деца.


За въпроси и информация относно конкурса:
Мариана Рачева, тел.:0882 709 230, 056/ 894 006, e-mail: racheva@bnr.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спечели албума "Крила"

В ефира на БНР Бургас и предаването "Ева в неделя" раздаваме музикални подаръци. Един от нашите слушатели ще има възможността да си спечели албума на дуета от "Гласът на България" Димитър и Христо. Отговорете на въпроса:  Колко инструментални версии съдържа албума "Крила"?   а) Една б) Две в) Три Отговаряйте в  поста ни във фейсук . В края на..

публикувано на 20.01.19 в 08:00

Чадърът тази седмица отива при...

В седмичната ни  анкета  ви попитахме "Доволни ли сте от отношението на кондукторите в „Бургасбус“?".  88% от отговорилите смятат, че те не трябва да спират. 57% от отговорилите се чувстват като престъпници в градския транспорт, а останалите са доволни от обслужването на персонала. В коментарите преобладават положителните нагласи.  Спартак..

публикувано на 15.01.19 в 15:03
Слушателят ни Георги Ингилизов спечели чадъра на БНР Бургас миналата седмица.

Ето кой слушател на БНР Бургас спечели своя чадър тази седмица

В дните, когато отбелязахме Никулден, ви попитахме в седмичната ни анкета : " Чувствате ли се шарани в Бургас и защо?" 73% са отговорили, че само понякога се чувстват по този начин, а останалите усещат това чувство често.  Един от всички, които са се включили в анкетата бе изтеглен в предаването " Булевард Демокрация" на 10 декември. Късметът определи..

публикувано на 11.12.18 в 17:47

Седмокласници от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" призовават "Спри! Дай път на пешеходец"

Седмокласниците от бургаското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ подкрепиха кампанията на БНР Бургас, Пътна полиция, Община Бургас и БМЧК  „Спри! Дай път на пешеходец“.    Униформените посъветваха децата  през тъмната част от денонощието пешеходците да носят светли дрехи и светлоотразителни елементи.  Статистиката сочи, че ако се носим тъмни..

публикувано на 28.11.18 в 17:57

Чадърът на БНР Бургас отива при...

Един от всички, които са гласували на седмичната ни анкета , ще получи чадър от БНР Бургас, така подходящ за времето напоследък.  Миналата седмица ви попитахме " Спират ли шофьорите в Бургас на пешеходни пътеки? " 75% от гласувалите са отговорили положително. Останалите смятат, че има още какво да се желае от културата на водачите. Дафинка Христова..

публикувано на 28.11.18 в 10:50

Снимай стикера си и спечели награда от БНР Бургас

Над 1 000 стикера с посланието "Спри! Давам път на пешеходец!" раздадоха нашите доброволци сред шофьорите на Бургас. Искаме да проверим обаче, дали сте прегърнали идеята ни и сте ги залепили в задната част на автомобила?  Затова ви предизвикваме: снимайте своя стикер, публикувайте снимката в поста във Facebook . Следващата седмица можеш да спечелиш..

публикувано на 26.11.18 в 16:10

На 3 ключови кръстовища в Бургас младежи призовават да дадем път на пешеходците

Със стикери, БНР Бургас призовава шофьорите в града за толерантност към пешеходците. Статистиката показва, че най-честите инциденти в морския град, са свързани с инциденти на пешеходни пътеки. Затова и стартира инициативата „Спри! Дай път на пешеходец!“. Тя е продължение на кампанията на общественото радио за безопасност на пътя, която стартира..

обновено на 20.11.18 в 11:37