Кампания за събиране на пластмасови капачки стартира в Поморие

Средствата от нея ще са за закупуване на реанимационна маса за новородени

На две места в Поморие днес бяха поставени големи метални сърца, в които ще се събират пластмасови капачки в полза на Акушеро - гинекологичното отделение на МБАЛ Поморие. Кампанията започна по идея на кмета Иван Алексиев, като целта е събраната пластмаса да бъде продадена и със средствата от нея да се закупи реанимационна маса за новородени. Едното сърце бе монтирано пред сградата на Община Поморие, а другото – пред клона на Български пощи в кв. Свети Георги.

„Вярвам, че скоро поморийското АГ отделение ще се сдобие с ново съоръжение в помощ на всички новородени деца. Убеден съм в успеха на благотворителната кампания, но най-хубавото е, че тя ще ни обедини и мотивира за други подобни каузи и за много добри дела”, каза кметът Иван Алексиев.

Заедно с председателя на Общински съвет Адам Адамов, кметът пусна първите капачки в двете метални сърца. Примерът им бе последван от десетки жители и гости на града. Сърцатата инициатива на Поморие, Каблешково и Ахелой очаква своите нови последователи!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Граждани от Созопол събират подписи против дигите на Централния плаж

Граждани на Созопол се обявиха срещу пясъчните диги, които концесионерът на Централния плаж прави и започнаха събирането на подписи срещу процедурата. Това се прави за първи път, посочи Радост Георгиева, една от жителите на града, която е против тези дейност. Цялата ивица, която е около половин километър е изкопана, багер изгребва пясък от..

публикувано на 22.11.19 в 09:06

Историята на спасените икони

Продължава дарителската ни кампания за събиране на средства за реставрацията на 7 икони в Регионалния исторически музей. Те са от времето на Възраждането, рисувани са от тревнески иконописци. Били са част от иконостасите в църкви в региона, станали са обект на кражби, но са открити от полицията, за това ги наричат „спасените икони“...

обновено на 22.11.19 в 09:02

В Сливен ремонтират два булеварда

Инфраструктурното развитие на община Сливен е сред основните приоритети на новото общинско ръководство, което влиза във втория си мандат. Кметът Стефан Радев, след встъпването си в длъжност обяви, че ще довършат вече започнатите проекти и ще търсят нови възможности за подобряването на безопасността на движението и подобряване на пътищата в..

публикувано на 22.11.19 в 08:38

Служители от Басейнова дирекция установиха нарушение при изграждането на дига на плаж „Созопол Централен“

Експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район“ провериха сигнал за багер, изкопаващ пясък на брега на морето и изграждащ укрепителна дига на плаж „Созопол Централен“. Той  е получен днес сутринта. При обхода служителите  установиха, че е изградена дига по цялото протежение на плажната ивица с дължина около 500 м. и височината 2,5 – 3.00 м...

публикувано на 21.11.19 в 21:18

Безплатни печки ще има само за жителите на ЦГЧ и на комплексите "Възраждане","Лазур","Братя Миладинови" и" Меден Рудник "зона Г

С разочарование за някои от присъстващите на общинското обсъждане на проекта за безплатната подмяна на печки започна срещата с представители на общината. Хората реагираха бурно след като разбраха, че кварталите Долно Езерово, Сарафово, Ветрен и Лозово остават извън плановете.Оказа се, че подобен проект ще бъде реализиран самостоятелно за Долно Езерово, а..

публикувано на 21.11.19 в 20:52

С 130 хиляди лева общината ще подпомогне ДЮШ на "Нефтохимик" и "Черноморец"

Разликата в парите, които ще получат двата основни футболни клубове в Бургас, идва от това колко са поискали и какво могат да докажат като нужда. Това коментира на спортната комисия към общинския съвет ресорният - заместник-кмет Лорис Мануелян. Детско-юношеската школа на "Нефтохимик" ще получи 100 000 лв., а на "Черноморец" - 30 000. Средствата ще..

публикувано на 21.11.19 в 16:17

Само спешни операции в УМБАЛ-Бургас днес заради безводието

Аварии по стомано-бетоновата деривация на „Камчия“ са наложили профилактиката на съоръженията на ВиК. Работи се по цялото 110 км трасе до Бургас. Подменят се компроментирани съоръжения, там където е необходимо. Дейностите не са всяка година, уточни Десислава Атанасова от отдел „Връзки с обществеността“ на дружеството. По думите й профилактиката..

публикувано на 21.11.19 в 15:17