Първото бебе на Поморие за 2019 г. получи подаръци от Общината

Автор:

Кметът Иван Алексиев поздрави семейството на Теодор – първото бебе, родено в Поморие за новата 2019 г. Детето получи парични и предметни подаръци, осигурени от Община Поморие. Част от тях бяха поднесени от управителя на МБАЛ – Поморие д-р Женя Караилиева още при изписването, а останалата част връчи лично кметът Иван Алексиев.

Малкият Теодор е 48 см, тежи 3390 г. и проплака рано сутринта на 1 януари в поморийското Акушеро-гинекологично отделение. Той е втората рожба на щастливите родители Теодора и Валентин Георгиеви.

Роден като първенец в началото на 2019 г., нека малкият Теодор винаги да бъде пръв, да постига много успехи, да расте силен и здрав, за радост и гордост на мама и тате. С тези думи кметът Иван Алексиев днес посрещна усмихнатия татко в кабинета си. Валентин Георгиев, който е свещенослужител в храмовете на Александрово, Порой и още няколко местни села, изрази своята признателност към Община Поморие и към екипа на АГ – отделението, работил всеотдайно в новогодишната нощ.

В специално благодарствено писмо отец Валентин пише „От името на цялото ни семейство желая  да изразя пред Вас най-сърдечни благодарности към д-р Иван Илиев, Капка Даскалова и Костадинка Алексиева. Както и на д-р Матей Попов и акушерката Иванка Колева. Именно на тяхното високо професионално ниво и изключително нравствено отношение ние дължим щастието да се радваме на нашата втора рожба – Теодор”.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Живко Петров: За мен всяка сцена е щастие

Живко Петров е роден на  25 юли 1970 г. във Велико Търново. През 1994 г. завършва НМА „проф. Панчо Владигеров“ със специалност пиано. Работи с много български музиканти като Лили Иванова, Йълдъз Ибрахимова, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Любо Киров, Орлин Горанов, Васко Василев, както и..

обновено на 14.10.19 в 18:22

За седми път Несебър е домакин на рибния фестивал „Есенни пасажи“

Несебър за седма поредна година ще отдаде почит на един най-древните и традиционни за града занаяти – рибарството.  Фестивалът „Есенни пасажи“ ще се проведе в дните от  18 до 20 октомври. Официалното откриване ще бъде на 18 октомври от 17.00 часа на площад „Месамбрия“ в старата част на Несебър, с изпълнения на  съставите при НЧ „Яна Лъскова..

публикувано на 14.10.19 в 14:31

Мото поход срещу домашното насилие преминава днес през Бургас

Мото поход, посветен на борбата с домашното насилие  ще премине днес и през Бургас. Откритата сцена „Охлюва” в Морската градина ще бъде поредния пункт, на който маратона ще спре. От 17.30 ч. освен официалната церемония по популяризиране на каузата е предвидено и изпълнение на стипендиантката на Зонта клуб - Бургас - Габриела Йорданова от НУМСИ „Проф...

публикувано на 14.10.19 в 11:41

Ученици от бургаската IT гимназия спечелиха „Хакатон“ - 2019

Възпитаници на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации спечелиха голямата награда на "Хакатон" - 2019. Те участваха с проект на мултифункционален робот, който прилага интелигентна система за напояване. Едновременно с това роботът измерва влажността и температурата на почвата и определя точното количество вода, което трябва да се..

публикувано на 14.10.19 в 11:25

Спектакъл предназначен за възрастни подготвя Държавният куклен театър в Бургас

Нов спектакъл подготвя Държавният куклен театър в Бургас, той ще е по музика на Бах и е предназначен за възрастни. Премиерата ще бъде в началото на следващата година. Сезонът за Театъра започна с участие на няколко фестивала в страната и чужбина. За 20 дни те са били с различни постановки в Загреб , Хърватска,  в Суботица - Сърбия,  в..

публикувано на 14.10.19 в 09:48

В паната на Ема камъните заживяват друг живот

Емилия Русева е бургазлийка, която прави пана от камъни, пясък, миди и дърво. Казва са себе си, че е обикновена жена, домакиня, семейна е и има двама сина, с който много се гордее. Единият е студент по медицина в Малта, а другият е второкласник. Ема, както я наричат приятелите й, може да вижда необикновени неща в камъните и използвайки..

публикувано на 13.10.19 в 16:00

Единадесет топ красавици в надпревара за титлата "Мис Сливен 2019"

Единадесет топ красавици с бъдещи интересни професии са се записали за участие на конкурса Мис Сливен. Момичетата, които са на възраст между 16 и 24 години учат банково дело, журналистика, педагогика, туризъм, моден дизайн и други интересни специалности, което означава, че участничките освен с красота ще пленят журито и с интелект. От..

обновено на 13.10.19 в 15:19