Община Сливен иска републикански пътища да станат общински

Община Сливен е задействала процедура пътищата от републиканската пътна мрежа, преминаващи през град Сливен да станат общински. Искането е изпратено до Министерски съвет и Агенция пътна инфраструктура. Това съобщи кметът Стефан Радев по повод дадената възможност от правителството общините сами да стопанисват пътищата, които до момента са били държавни.

Булевард „Панайот Хитов“, улица „Георги Раковски“ и така нареченото „Ичеренско шосе“ от разклона за село Сотиря до центъра са частите от републиканската пътна мрежа, които община Сливен настоява да станат общински, каза кметът Стефан Радев и изтъкна причината за това искане.

"Републикански път не е редно да минава през центъра на града. Това създава значителни трудности и ни спира да инвестираме в тази зона, защото тя е държавна собственост, когато е републикански път", коментира Радев и допълни, че общината няма да иска от държавата водещите до най-близките села пътища, защото поддръжката им е много скъпа, а ще се концентрира около тези в общинския център.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Поморие няма да дарява общински средства за "Нотр Дам"

Кметът на Поморие оттегли предложението си общината да дари 5 000 евро за катедралата Нотр Дам. Това стана на извънредната сесия, на която трябваше да се гласува неговото предложение. Пред БНР - Бургас Алексиев поясни: “След като започна заседанието и започна обсъждането на моето предложение, повечето съветници изразиха становището, че..

публикувано на 18.04.19 в 18:02

Строителството в местността Алепу ще бъде спряно до края на летния сезон

Със заповед на Регионалната екоинспекция в Бургас е спряно строителството в местността Алепу, по-известна като Шофьорския плаж. Забраната за строителните дейности е заради периода на гнездене на защитените видове птици. В момента на място край строителния обект багер изравнява терена около пътя. Там се предвижда да има голям паркинг за коли...

публикувано на 18.04.19 в 17:40

Eвропейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева ще получи званието „Почетен гражданин на Сливен“

На редовната си сесия днес местният парламент взе решение да удостои със званието „Почетен гражданин на Сливен“ европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева. Отличието й се връчва за изключителен принос за популяризирането на града под Сините камъни, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Сред приетите точки от..

публикувано на 18.04.19 в 16:28

"Булевард Демокрация" - на 18 април

Община Шабла също щяла да дари пари за възстановяването на катедралата „Нотр Дам“. 10 милиона, пишат разни зевзеци из Фейсбук. Щяла да ги прати пакетирани, в сак. Други пък поднасят да не вземем да пратим и нашенски майстори да помагат. Особено, ако са тия, които ремонтирали „Граф Игнатиев“ в София. Трети, че ремонтът на катедралата щял да..

публикувано на 18.04.19 в 14:56

Бившият интернат в Стралджа ще стане Център за комплексни социални услуги

Сградата на социално - педагогическия интернат в Стралджа ще се превърне в Център за комплексни социални услуги, решиха от общинското ръководство. Домът беше закрит преди 6 години, след сигнали на френски доброволци за насилие над възпитаниците на интерната. Четириетажната сграда се руши, същевременно предоставянето на социални..

публикувано на 18.04.19 в 14:15
На новия паркинг на

Идея: Фирмените коли да не са на обществените паркинги

Да се ограничи спирането на обществени паркинги в Бургас на фирмени коли предлага общинският съветник Георги Дражев. Според него, тенденцията автомобилите „да нощуват“ на места, предазначени за лични коли, се увеличава. Неговият колега Костантин Луков поясни подробности: „Да кажем – охранителна фирма. 7-8 автомобила паркират на публична..

публикувано на 18.04.19 в 13:52

Димитър Николов: Осем години чакахме да се даде "зелена светлина" за медицински факултет в Бургас

Очаква се до две седмици Народното събрание да гласува в пленарна зала и да разреши  откриването на медицински факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Това каза за БНР Бургас кметът Димитър Николов веднага след срещата в Министерски съвет, който даде „зелена светлина“ на откриването на специализираният факултет  по..

публикувано на 18.04.19 в 13:33