Бургаските художници откриват първата изложба за годината

С обща изложба ще започнат новата 2019-та година бургаските художници. Експозицията ще бъде открита официално днес от 18.00 часа в галерията на бургаското дружество на ул. "Александровска". Тя е посветена на първия месец от годината и съвсем логично носи заглавието "Януари". 

Експозицията включва съвременна живопис, графика, пластични и скулптурни решения, които имат по-експериментален и авангарден характер, коментира председателят на дружеството Добрин Вътев.

"От живописта имам две скулптури, някой нетрадиционни решения като една врата и един подход на Иво Бистришки - живопис с колажи от най-различни материали, метални плочи, платна. Идеята е да покажем нови, нетрадиционни техники, които не са застъпени все още."

Експозицията  може да бъде разгледана до 26 януари. С настъпването на новата календарна година галерията на "Дружество на художниците в Бургас" вече ще работи с ново работно време - от вторник до събота, включително, с почивни дни - неделя и понеделник.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Валя Балканска, Калинка Згурова и Янка Рупкина ще открият 47-то издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас

Най-големите имена на българския фолклор пристигат в Бургас в понеделник /26 август/ за откриването на 47-то издание на Международния фолклорен фестивал. В грандиозната церемония, която ще започне в 20.30 часа на сцената на Летния театър, ще вземат участие още гайдарските състави "100 каба гайди" и "Дельо Хайдутин", със специалното участие на гайдаря на..

публикувано на 21.08.19 в 12:20

Фолклорният фестивал в Бургас с разноцветни багри, песни и танци

Началото на Международния фолклорен фестивал  ще бъде дадено в понеделник, 26 август, с дефиле на участниците, което ще тръгне от площад Тройката в 17.30 часа. Официалното откриване е в 20.30 часа с участието на Валя Балканска, Янка Рупкина, Калинка Згурова, гайдаря на Родопа планина Петър Янев, съставите "100 каба гайди" и "Дельо..

публикувано на 21.08.19 в 11:59

Трио "Елеганс" възпяха отново лятото

Момичетата от дамското трио / Венелина Миланова – вокал, Албена Арсова - клавишни и Яна Иванова – китара и вокал / отново са възпели любимия си сезон – лятото, след като през миналата година представиха дебютната си песен „Лятото е!“. Момичетата правят авторски песни и споделят, че творят с мисълта, че дори и те да не стават известни..

публикувано на 21.08.19 в 11:47

Маестро Григор Паликаров ще дирижира концерт на осем рояла

Фестивалът на класическата музика в Бургас ще отличи диригента Григор Паликаров преди началото на заключителния спектакъл „Бал с маски“  от 20.30 часа. Маестрото  ще дирижира  през ноември концерт на осем рояла в българските градове финалисти  за европейска столица на културата, ще има турнета с български оркестър в Германия, както и..

публикувано на 21.08.19 в 08:46

Изложбата „РазЛичен“ ще бъде открита днес в Бургас

Художникът от Казанлък Христо Генев открива изложбата си „РазЛичен“  в Бургас тази вечер от 18 часа. Експозицията е подредена в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“. „РазЛИЧЕН“ е уникален по рода си авторски проект, който се отличава с необичаен жанров синтез между скулптура и фотография. Генев е директор на Художествената галерия в..

публикувано на 21.08.19 в 08:14
Стефан Данаилов

Стефан Данаилов е в бургаска болница заради счупване

Известният български актьор и заместник-председател на БСП Стефан Данаилов е приет в бургаската болница "Бургасмед", съобщиха от лечебното заведение. Той е настанен в здравното заведение със счупване на бедрена шийка и му предстои операция за смяна на тазобедрена става. В момента се правят предоперативни изследвания. Пациентът ще бъде консултиран..

публикувано на 20.08.19 в 13:05

Маестро Григор Паликаров е новият носител на наградата „Емил Чакъров“

Диригентът Григор Паликаров е новият носител на тазгодишната награда "Емил Чакъров". Отличието ще бъде връчено официално на 21-ви август от 20.30 часа на сцената на Летния театър, по време на спектакъла "Бал с маски" по музика на всепризнатия майстор на оперния жанр Джузепе Верди. Наградата на името на световноизвестния български диригент - маестро..

публикувано на 20.08.19 в 12:06