Инпектор от Агенцията по храните в Ямбол поискал подкуп от 300 лв

Автор:

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд инспектор от Олбастната дирекция по безопасност на храните – Ямбол. Той е обвинен в това, че на 19.09.2018 г. е поискал и приел 300 лв, за да извърши проверка в смесен магазин в Елхово.  

Инспекторът е трябва да извърши проверка в търговския обект за съответствието му с ветеринарно-санитарните изисквания, необходими за приготвяне на сандвичи за вкъщи и приготвяне на топли напитки в чашки за еднократна употреба в него. Също така е трябвало да провери наличната технологична документация и тази по системата за самоконтрол в обекта и да даде положително становище за дейността на обекта до директора на Агенцията в Ямбол за регистрирането му в Регистъра на обектите за производство на храни и за търговия с храни. 

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си на 11.01.2019.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва приемът за Академията на МВР

За поредна година Академията на МВР отваря врати за прием на курсанти, студенти и докторанти. Във висшето учебно заведение преподаватели, с доказан професионализъм, са се посветили на мисията да подготвят бъдещи успешни служители на Министерството на вътрешните работи. Бакалавърските специалности, заложени в учебните програми, са три: „Противодействие..

публикувано на 25.03.19 в 17:37

Криминално проявен е задържан след поредица от взломни кражби

Служителите от Районно управление Средец задържаха извършителя на пет взломни кражби от частни домове в Средец, с. Проход, с. Вълчаново и с. Дебелт, 37 годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Черково, общ. Карнобат, е установено, че същият : - на 04.03.т.г., през отворен прозорец проникнал в частна къща в с. Детелина, собственост на 43 годишен..

публикувано на 25.03.19 в 16:52

Мъжът откраднал пари от кутия за дарения е задържан

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас по отношение взломната кражба на кутия за дарения, съдържаща сумата от около 400 лв., осъществена на 11.01.т.г. за времето от 03.15 ч. до 03.20 ч. от магазин за месо, разположен срещу бл. 15 в ж.к. «Изгрев», е установен извършителя на деянието – това е 36 годишен..

публикувано на 25.03.19 в 16:43
Обвиняемият Владимир Колев

17 години затвор за Владимир Колев убил велосипедист в Приморско (ОБНОВЕНА)

17 години затвор  и незабавна мярка "Задържане под стража" постанови бургаският Окръжен съд за  Владимир Колев , който причини катастрофа в Приморско, при която загина велосипедист.  Според държавното обвинение в случая няма смекчаващи вината обстоятелства, защото Колев е управлявал автомобила си с 2.7 промила алкохол, с превишена..

обновено на 25.03.19 в 16:17

За постоянно в ареста остават двама обирджии от Бояново

По искане на Районна прокуратура – Елхово, съдът задържа под стража двама извършители на грабеж на 23.01.2019 г. в с. Бояново, общ. Елхово. Те са действали в съучастие помежду си, отнели чужди движими вещи – мъжка чантичка и съдържащите се в нея лични документи, както и два златни медальона, златна гривна, два мобилни телефона и сумата от 7 090 лева,..

публикувано на 25.03.19 в 16:08

Продължава издирването на 2-годишния Юлиян в Равнец

Осми ден продължават издирвателните действия на полицията в бургаското село Равнец на 2-годишния Юлиян. Няма резултат до този момент. Детето е в неизвестност от 17 март вечерта, когато с роднини е било на тържество за рожден ден в стопански двор, който се е намирал в края на населеното място.  

публикувано на 25.03.19 в 14:13

Набират курсанти в Академията на МВР

За поредна година Академията на МВР отваря врати за прием на курсанти, студенти и докторанти. Във висшето учебно заведение преподаватели, с доказан професионализъм, са се посветили на мисията да подготвят бъдещи успешни служители на Министерството на вътрешните работи. Бакалавърските специалности, заложени в учебните програми, са три: „Противодействие..

публикувано на 25.03.19 в 13:03