Прокуратурата подхвана случая с либийския танкер

Автор:
Снимка: vesselfinder.com

Досъдебно производство за публичната продажба на танкер, намиращ се край Бургас, е образувала окръжната прокуратура.

То е срещу частен съдебен изпълнител, за превишаване на правата му, който незаконно е променил собствеността на плавателния съд.

Въпреки че изпълнителното дело за танкера БАДР е било спряно от съда, бургаският частен съдия изпълнител е извършил публична продан и е дал кораба, който е бил ипотекиран, на българско дружество.

От държавното обвинение ще дадат подробности днес, очаквайте повече информация в новините на БНР - Бургас.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на Малко Търново започват подписка срещу изграждането на мигрантски центрове

Жители на Малко Търново, членове на местно тракийско дружество, обсъждаха темата за евентуално изграждане  на лагер за мигранти в града.Повечето от тях не искат бежанци : В града не трябва трябва да се строи не само лагер, но и временен център, защото всичко става. Утре може да тръгне една мигрантска вълна и да напълним града с мигранти. Аз живея на..

публикувано на 26.03.19 в 18:12

Веселина Гинева се сдоби с три обвинения

С разпит на свидетели започна заседанието по делото срещу Веселина Гинева, умишлено умъртвила бившия си съпруг през 2014 година. Повдигнати са ѝ обвинения за три престъпления. Включително и за ежемесечно теглене на пенсията му от банкова сметка, почти 2 години след смъртта му.   Срещу 62-годишната Веселина Гинева има три обвинения, сред тях за..

публикувано на 26.03.19 в 15:11

Млада бургазлийка открадна мъжка чантичка с 1000 лв

21-годишна бургазлийка е откраднала мъжа чантичка, която е съдържала сумата от 1 000 лв, 50 евро и документи. Тя е била собственост на 43-годишен мъж, който я е оставил на предния капак на автомобила си без надзор.  Жената е задържана от с лужители от Пето Районно управление – Бургас, като тя е направила пълни самопризнания и върнала откраднатите..

публикувано на 26.03.19 в 09:14

Криминално проявен е задържан след поредица от взломни кражби

Служителите от Районно управление Средец задържаха извършителя на пет взломни кражби от частни домове в Средец, с. Проход, с. Вълчаново и с. Дебелт, 37 годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Черково, общ. Карнобат, е установено, че същият : - на 04.03.т.г., през отворен прозорец проникнал в частна къща в с. Детелина, собственост на 43 годишен..

публикувано на 25.03.19 в 16:52

Мъжът откраднал пари от кутия за дарения е задържан

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас по отношение взломната кражба на кутия за дарения, съдържаща сумата от около 400 лв., осъществена на 11.01.т.г. за времето от 03.15 ч. до 03.20 ч. от магазин за месо, разположен срещу бл. 15 в ж.к. «Изгрев», е установен извършителя на деянието – това е 36 годишен..

публикувано на 25.03.19 в 16:43
Обвиняемият Владимир Колев

17 години затвор за Владимир Колев убил велосипедист в Приморско (ОБНОВЕНА)

17 години затвор  и незабавна мярка "Задържане под стража" постанови бургаският Окръжен съд за  Владимир Колев , който причини катастрофа в Приморско, при която загина велосипедист.  Според държавното обвинение в случая няма смекчаващи вината обстоятелства, защото Колев е управлявал автомобила си с 2.7 промила алкохол, с превишена..

обновено на 25.03.19 в 16:17

За постоянно в ареста остават двама обирджии от Бояново

По искане на Районна прокуратура – Елхово, съдът задържа под стража двама извършители на грабеж на 23.01.2019 г. в с. Бояново, общ. Елхово. Те са действали в съучастие помежду си, отнели чужди движими вещи – мъжка чантичка и съдържащите се в нея лични документи, както и два златни медальона, златна гривна, два мобилни телефона и сумата от 7 090 лева,..

публикувано на 25.03.19 в 16:08