Съветник предлага стотици трибагреници да красят Бургас по празници

Автор:

Стотици трибагреници да красят Бургас по празници, предлага общинският съветник Георги Дракалиев в докладна записка.

„Украсата на един град по време на празници, винаги създава подходящо настроение у неговите жители и гости. Ярък пример за това е коледната украса по ул.“Александровска“ и пл.“Тройката“, с която гр. Бургас е известен в цялата страна. Извън периода на Коледа и Нова година обаче Община Бургас не разполага с друг вид украса, предвидена за дните на национални празници, а и на такива с местно значение”, пише в мотивите на докладната записка.

Георги Дракалиев обръща внимание, че този вид празници са тясно свързани с историята на България и Бургас, и имат подчертано патриотичен характер. Поради това, най-подходяща украса в такива дни са българските национални знамена.

По думите на вносителя, стълбовете на осветителните лампи по ул.“Александровска“ и пл.“Тройката“, по които е разположена коледната украса, представляват много удачно място за поставяне на знамена.ВИЖТЕ ОЩЕ

Знакова сграда по „Богориди“ с обновена фасада

Община Бургас благодари на собствениците на знаковата сграда по пешеходната "Богориди", в която е настанена сладкарница, за тяхната самоинициативност. Те спечелиха проект по оперативна програма "Региони в растеж", чието изпълнение приключи.  Иде ред на сградите с адрес "Богориди" №4, "Богориди" №6, както и тази на ъгъла на "Антим I" и "Богориди". Те ще..

публикувано на 26.08.19 в 11:36

Министър Нено Димов: Площадката за отпадъци край Атия е напълно безопасна (ОБНОВЕНА)

Жители на  Атия, Черноморец и Присад излязоха на протест срещу трите площадки за временно съхраняване на опасни битови отпадъци, в близост до село Атия . Те скандираха: "Не искаме боклуци, искаме природа".  След като 2 часа близо 100 човека блокираха пътя за селото, недоволството се пренесе на площадката, край селото, където трябва..

обновено на 25.08.19 в 15:33

Созополският музей продължава сътрудничеството с Лувъра

 Директорът на  Археологическия музей в Созопол Димитър Недев отбеляза, че  забележителните им колекции представляват интерес и днес. В Созопол  е формирана националната колекция от древногръцки рисувани вази и амфори и най- голямата колекция в Европа на каменни котви, щокове, неслучайно котва е в емблемата на града. Съхраняваните мощи на..

публикувано на 25.08.19 в 09:40

28 години независимост на Украйна отбелязаха в Бургас

С тържество-концерт в КЦ „Морско казино” в  Бургас бе отбелязан Деня на независимост на Украйна. Събитието събра множество представители на украинската общност в града, както и гости. Почетният консул  в Бургас Димитър Караненов отправи поздравителни слова към присъстващите, в които изтъкна поддържането на традиционните връзки..

публикувано на 25.08.19 в 07:44

Протест в Атия срещу депата за отпадъци

Протестен митинг срещу изграждането на 3-депа за опасни отпадъци ще проведат жителите на созополското село Атия. Без да блокират движението на колите, те ще се съберат на входа на селото. В петиция до община Созопол протестиращите настояват за провеждането на местен референдум за преместване на 3-те депа на по-подходящо място. От министерството..

публикувано на 25.08.19 в 07:05

Слушател на БНР Бургас сигнализира за гейзер, който не спира да тече от сутринта до КАТ

Гейзерът е започнал да наводнява едното платно, близо до кръговото кръстовище до КАТ още от 6:30  часа тази сутрин, сигнализира наш слушател. По думите ѝ към момента промяна на ситуацията няма: "Още сутринта минахме и го видяхме  този теч. Той на кръговото до КАП преди моста, в посока ВХТИ. И двете пътни ленти вече са наводнени, а водата продължава..

публикувано на 24.08.19 в 16:39

И Несебър посрещна пчелари от цялата страна

За осемнадесета поредна година в  Несебър  започна  традиционният фестивал на меда. Тази година в него участват около 20 пчелари от цялата страна. Пространството около пл. „Месамбрия“ в старинния град отново е изпълнено с   производители на качествени продукти от природния елексир – асортиментът включва както традиционни медни изкушения,..

публикувано на 24.08.19 в 15:05