"Булевард Демокрация" - на 4 февруари

Български незрящи, ползващи пенсии поради загуба на трудоспособност. Примерно
Снимка: trafficnews.bg

„Българските слепи са най-виждащите слепи“, пише във Фейсбук един приятел, перифразирайки онзи стар съветски лозунг. У нас няма нищо ново, всичко е добре забравено старо. А поводът – разследването на трафикнюз, които хванали двама стопроцентови незрящи (по документи от ТЕЛК), да си карат лъскавите коли из Долни Дъбник, нейде до Плевен. Те са незрящи, ние сме слепи. Даже – кьорави. Шефката на ловешкия ТЕЛК, която е обвинена, че е взимала рушвети, пък с 95% инвалидност. Очевидно – не пречи на работата ѝ. Тя е с увреждания. А, очевидно, ние сме инвалидни. В превод – невалидни. Очаквам скоро да ни обявят за фейк – държава, тоест – измислена такава.

Напълно реално е съществуването, поне в следващите три часа, на предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – в опасност ли е плажът на Черноморец, заради рибарското пристанище. Според местни рибари – от него е имало нужда, заради малкия капацитет на предишното. Според други – то е сбъркано още при проектирането му.

-  И още - 43 творби се вкючени в благотворителната художествена изложба, организирана  от Сдружение "Онкоболни и приятели" Бургас, която предстои тази вечер в Бургас.

-  Ще ви представим и новата игра на БНР – Бургас „Хаштаг „Обичам те“

-  За финал – 15 години рожден ден празнува днес социалната мрежа „Фейсбук“. Ще ви разкажем повече в рубриката „Точка ком“

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Протест на несебърлии преди задържането на кмета Николай Димитров, архив

Блокират в събота Дюлинския проход в защита на Николай Димитров

С блокада на пътя на Дюлинския проход ще продължат протестите на жителите на Несебър. Недоволството на гражданите е насочено срещу Специализирания съд и Специализираната прокуратура, които удължават  вече един месец арестите на кмета на общината Николай Димитров и двама общински съветници. Те бяха задържани по време на предизборната кампания и..

публикувано на 19.11.19 в 16:32

Възстановено е електрозахранването в Сарафово (ОБНОВЕНА)

От ЕВН информираха, че 100 % от засегнатите абонати в Сарафово вече имат ток. По-рано този следобед почти целият бургаски квартал "Сарафово" остана без ток.  Според представителя на общината Неделин Недялков при него са  постъпили сигнали от различни части на квартала. От електроразпределителното дружество са го информирали, че се работи по..

публикувано на 19.11.19 в 15:30

Булевард Демокрация на 19 ноември

Темите днес в „ Булевард  Демокрация“: Защо Созопол се вдигна срещу проект за ремонт на общинското пристанище, подписан от стария кмет и ще загуби ли града 800 000 лева европейско финансиране. Позицията на експертите представя Петя Янакиева. Гражданско неподчинение в Несебър. Блокада на Дюлинския проход обмислят жителите на общината в знак..

публикувано на 19.11.19 в 14:10
Управителят на общинската фирма

Смарт Бургас – хубаво е, но не е готово

Анонсираната през миналата седмица (включително и от мен* ) интегрирана градска платформа „Смарт Бургас“ е нещо като ремонтите в София – Хубаво е, но не е готово. След като отделих време да се поразровя в информацията, която предоставя, по-детайлно, се оказва, че тя е още далеч от понятията „смарт“ и „интегрирано“ Една от най-важните ѝ..

публикувано на 19.11.19 в 13:56

Манастирът"Свети Георги" в Поморие се нуждае от средства за ремонта на сградата

Манастир “Свети Георги”в Поморие и община Поморие започнаха дарителска акция за набиране на средства за цялостен ремонт на сградата, построена 1856 та година. Манастирската управа започна ремонт на покрива с евросредства. Но с разпокриването на сградата се установява, че гредите са напълно прогнили, а стените пропукани и пропаднали. Налага се..

публикувано на 19.11.19 в 13:41

Благодетели могат да зарадват деца или възрастни хора в неравностойно положение

Дете или възрастен човек в неравностойно положение може да бъде зарадван с подарък чрез кампанията на Община Бургас "Подари от сърце". Второто издание на инициативата стартира до дни.  Всеки благодетел може сам да избере на кого да купи подарък и да му напише кратко послание или пожелание. Списъкът с информация кой за какъв подарък си мечтае съвсем скоро..

публикувано на 19.11.19 в 13:27
Живко Янакиев (вляво)

Бюрата по труда търсят психолози

Устойчиви темпове на безработицата в региона за октомври, отчитат от институциите. В Бюрата по труда в региона пък търсят психолози за работа с хората. Безработицата намалява с около 3%, спрямо същия период през миналата година. Регистрираните на пазара на труда са по-малко във всички Бюра по труда, с изключение на Поморие. В..

публикувано на 19.11.19 в 12:39