"Булевард Демокрация" - на 4 февруари

Български незрящи, ползващи пенсии поради загуба на трудоспособност. Примерно
Снимка: trafficnews.bg

„Българските слепи са най-виждащите слепи“, пише във Фейсбук един приятел, перифразирайки онзи стар съветски лозунг. У нас няма нищо ново, всичко е добре забравено старо. А поводът – разследването на трафикнюз, които хванали двама стопроцентови незрящи (по документи от ТЕЛК), да си карат лъскавите коли из Долни Дъбник, нейде до Плевен. Те са незрящи, ние сме слепи. Даже – кьорави. Шефката на ловешкия ТЕЛК, която е обвинена, че е взимала рушвети, пък с 95% инвалидност. Очевидно – не пречи на работата ѝ. Тя е с увреждания. А, очевидно, ние сме инвалидни. В превод – невалидни. Очаквам скоро да ни обявят за фейк – държава, тоест – измислена такава.

Напълно реално е съществуването, поне в следващите три часа, на предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – в опасност ли е плажът на Черноморец, заради рибарското пристанище. Според местни рибари – от него е имало нужда, заради малкия капацитет на предишното. Според други – то е сбъркано още при проектирането му.

-  И още - 43 творби се вкючени в благотворителната художествена изложба, организирана  от Сдружение "Онкоболни и приятели" Бургас, която предстои тази вечер в Бургас.

-  Ще ви представим и новата игра на БНР – Бургас „Хаштаг „Обичам те“

-  За финал – 15 години рожден ден празнува днес социалната мрежа „Фейсбук“. Ще ви разкажем повече в рубриката „Точка ком“

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Показаха в Бургас част от бойното снаряжение на Българската армия (СНИМКИ И ВИДЕО)

С демонстрация на задържане на кораб нарушител от флотилия „Бойни и спомагателни кораби“ започна информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ в Бургас. Събитията целят популяризиране на военната професия сред младите хора.  Въпреки лошото време, стотици ученици от горните класове на гимназиите видяха част от бойното..

публикувано на 19.09.19 в 17:38
Снимката е илюстративна.

Започна приемът на заявления по проекта „Родители в заетост“

Започна поредният прием на заявления по проекта „Родители в заетост“. Неговата цел е да помогне на работещите родители, при отглеждането на децата им. Новият прием се отнася за хората, които имат деца до 12 г. Проектът дава възможност на родителите да наемат детегледачи. Предвижда се различна продължителност на работния ден на..

публикувано на 19.09.19 в 16:21

Булевард Демокрация на 19 септември

Темата ни днес - изборите и имената, които ще участват в тях, продължаваме с Царево. Поне трима души ще се борят за кметския пост в най-южната морска община. Коалицията „Демократична България“ издигна като кандидат за кмет на Бургас известния адвокат Иво Баев, който е  син и именития бургаски художник Георги Баев. Пред Жабарника в центъра на града..

публикувано на 19.09.19 в 14:53

В Ахелой се проведе международна среща по програмата „Европа за гражданите“

В Ахелой беше проведена международна среща по програма “Европа за гражданите”. Основната тема на срещата беше бъдещето на младите хора в Европейския съюз, перспективите за развитието им и отношението им към евроскептицизма след европейските избори през 2019 година. В срещата се включиха младежи от България, Румъния, Унгария и Полша. Те имаха възможността..

публикувано на 19.09.19 в 14:37

Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на мобилността

Община Сливен се включва в Европейската седмица на мобилността.  Кампанията цели намаляване на  шума  и вредните емисии на  газове  във въздуха от автомобилния транспорт, както и подобряване качеството на живота в градовете. Администрацията на  22 септември – Ден без автомобили, ще затвори  бул. „Цар Освободител“ за движение на автомобили в..

публикувано на 19.09.19 в 09:34

Честват 510 години от създаването на ямболския Безистен

В Ямбол започнаха  двудневните чествания, посветени на две важни годишнини, свързани с Безистена – сградата символ на града. Най-емблематичният архитектурен паметник в Ямбол отбелязва 510 години от построяването си. В продължение на повече от пет века Безистенът е естествен център на градското ядро и през повечето време е функционирал като покрит..

публикувано на 19.09.19 в 08:49

„Виждам те. Виждаш ме.“в Професионалната гимназия по автотранспорт в Бургас

Днес  в гимназията по автотранспорт в Бургас, ще се проведе обучение по международната програма „Виждам те. Виждаш ме.“ за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя. Ще бъдат разяснени от КАТ пътна полиция основните рискови ситуации между велосипедисти и камиони на пътя, както и актуална статистика за такива произшествия...

обновено на 19.09.19 в 08:15