При строги мерки за сигурност започна делото срещу ЧСИ Тотко Колев

Снимка: Nova

При строги мерки за сигурност и при закрити врата започна делото срещу ЧСИ Тотко Колев. Той е обвиняем  за служебно престъпление, станало преди 10 години, с което е ощетил община Несебър с над половин милион лева. Строгите мерки се налагат заради разпита на защитен свидетел. Това е Георги Вълев, обвиняем по делото " Килърите".Очаква се днес да бъдат разпитани още 10 души.

Припомняме, че за  Тотко Колев ,прокуратурата твърди че, в периода 11.12. 2007 г. – 14.05.2008 г.  в качеството си на длъжностно лице, с цел да набави имотна облага за взискател, издал постановление на 14.05.2008 г. за възлагане на недвижим имот без да изпрати писмо до Службата по вписвания  в Несебър с искане за възбрана върху поземлен имот, находящ се в землището на с.Емона. На 12.02.2008 г. извършил опис на  терена, без да е налице наложена възбрана на имота, без да е извършил проверка на собствеността, като в постановлението за възлагане на недвижим имот от 14.05.2008г. вписал същия поземлен имот, собственост на Общината, като собственост на длъжник. Така са нанесени щети за  584 955 лв., явяващи се пазарната стойност на имота.

Прокурор Йорданка Дачева поясни :

След "Дюнигейт"  община Несебър прави ревизия на земите си и разбира, че не е собственик на терена край Емона.Забавихме се толкова години , защото трудно се събират доказателства, много голям е обемът от материали.Давността на престъплението е голяма - 15 години.делото е образувано 2013, година .Тогава се разбира, че земята вече не е собственост на община Несебър. Длъжникът изобщо не е имал такава земя, никъде в района.Първото вписване по партидата на длъжника е по продажбата на тази земя.Т.е той е трябвало да има предишно вписване по партидата, че я притежава тази земя.Той няма такова. Към момента е влязло в сила съдебно решение, с което е обявена продажбата за нищожна. 


Георги Вълев от


Снимка


ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитър Желязков - Очите остава в ареста (ОБНОВЕНА)

Димитър Желязков - Очите остава в ареста, реши окончателно Специализираният апелативен съд. Магистратите постановиха най-тежката мярка за неотклоние въпреки оплакването на Желязков, че по време на седеммесечния му престой в турски арест за здравето му са били полагани повече грижи, отколкото в българския. Според прокурор Николай Христов, в..

обновено на 21.02.19 в 15:35

Премахват светофар за пешеходци пред пристанището

По искане на  общинския превозвач "БургасБус" вече е започнало заличаването на пешеходната пътека, между  светофарите на улица "Княз Александър Батенберг". Няма да има и светлинна уредба, каза за БНР Бургас  Иван Гюлев от  общинското звено за безопасност и организация на движението.  Решението е взето след като многократно преминаващи пешеходци на..

публикувано на 21.02.19 в 15:00

Изпаднала резервна гума причини пътен инцидент в Бургас

Внезапно изпаднала резервна гума на товарен автомобил по бургаската улица "Захари Стоянов" снощи се е ударила в преминаваща лека кола, управлявана от 58-годишен шофьор от Бургас, съобщиха от полицията. О т удара  гумата отскача вляво и навлиза в лентата за насрещно движение, където в нея се блъска друг лек автомобил, който е със софийска регистрация и..

публикувано на 21.02.19 в 11:57

Решено: Банкерката, обвинена в присвояването на над 400 хиляди лева, остава в ареста

Банкерката Биляна Манчева, обвинена в присвояването на над 400 хиляди лева остава в следствения арест. Това реши Окръжен съд Сливен, след като изслуша мотивите на Окръжна прокуратура, защитата и обвиняемата Манчева. Пред съда тя обяви, че няма намерение да бяга от страната, и настоя да излезе от следствения арест, защото задържаните там мъже..

публикувано на 20.02.19 в 17:52

Сливенската прокуратура иска „задържане под стража“ за банков служител, обвинен в присвояване на над 400 000 лева

Окръжна прокуратура – Сливен внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо банков служител, обвинен присвояване на сумата от 445 200 лева Окръжна прокуратура – Сливен внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.М. Тя е обвинена за това, че през периода..

публикувано на 20.02.19 в 14:20

Разкриха нарколаборатория в Сарафово

Поредна нарколаборатория е разкрита от полицията в Бургас.  Около 09.30 ч. вчера органите на реда задържали криминално проявен 33-годишен бургазлия, обитаващ жилище на ул. „Черно море“ в Сарафово. При извършеното претърсване в апартамента са намерени и иззети пликчета с жълтеникаво кристалообразно вещество - метамфетамин, електронна везна и..

публикувано на 20.02.19 в 13:41

16 - годишен се простреля неволно в главата с газов пистолет

  16 -годишен младеж е с повърхностно нараняване в областта на главата. Той  е откаран в УМБАЛ – Бургас, където са му направени два шева. Същият е без опасност за живота. Инцидентът е  станал   около 09.48 ч. в бл. 55 вх. 5 в к-с „Изгрев”. Момчето заедно със свой приятел намерил  в градинка в квартала  газов пистолет и докато се опитвали да разберат..

публикувано на 20.02.19 в 11:18