При строги мерки за сигурност започна делото срещу ЧСИ Тотко Колев

Снимка: Nova

При строги мерки за сигурност и при закрити врата започна делото срещу ЧСИ Тотко Колев. Той е обвиняем  за служебно престъпление, станало преди 10 години, с което е ощетил община Несебър с над половин милион лева. Строгите мерки се налагат заради разпита на защитен свидетел. Това е Георги Вълев, обвиняем по делото " Килърите".Очаква се днес да бъдат разпитани още 10 души.

Припомняме, че за  Тотко Колев ,прокуратурата твърди че, в периода 11.12. 2007 г. – 14.05.2008 г.  в качеството си на длъжностно лице, с цел да набави имотна облага за взискател, издал постановление на 14.05.2008 г. за възлагане на недвижим имот без да изпрати писмо до Службата по вписвания  в Несебър с искане за възбрана върху поземлен имот, находящ се в землището на с.Емона. На 12.02.2008 г. извършил опис на  терена, без да е налице наложена възбрана на имота, без да е извършил проверка на собствеността, като в постановлението за възлагане на недвижим имот от 14.05.2008г. вписал същия поземлен имот, собственост на Общината, като собственост на длъжник. Така са нанесени щети за  584 955 лв., явяващи се пазарната стойност на имота.

Прокурор Йорданка Дачева поясни :

След "Дюнигейт"  община Несебър прави ревизия на земите си и разбира, че не е собственик на терена край Емона.Забавихме се толкова години , защото трудно се събират доказателства, много голям е обемът от материали.Давността на престъплението е голяма - 15 години.делото е образувано 2013, година .Тогава се разбира, че земята вече не е собственост на община Несебър. Длъжникът изобщо не е имал такава земя, никъде в района.Първото вписване по партидата на длъжника е по продажбата на тази земя.Т.е той е трябвало да има предишно вписване по партидата, че я притежава тази земя.Той няма такова. Към момента е влязло в сила съдебно решение, с което е обявена продажбата за нищожна. 


Георги Вълев от


Снимка


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици от Айтос се включиха в превантивното обучение за вредата от употребата на дрога

Близо 100 ученици от седми и осми клас на училище „Н.Й.Вапцаров” – Айтос преминаха превантивно обучение по темата „Наркотици – видове и въздействие върху човешкия организъм, престъпни състави и наказателна отговорност”, организирано от „Ротари клуб” – Айтос. В обучението, проведено от инспектора по превенция към ОДМВР  Бургас Цветелина..

публикувано на 23.04.19 в 18:12

Бившият съпруг на Веселина Гинева е молил съседи за помощ, потвърдиха те на разпитите днес

С разпит на свидетели продължи днешното заседание по делото срещу Веселина Гинева. Тя е обвиняема за смъртта на бившия си съпруг, за който е трябвало да полага грижи, поради заболяване. Според съседите ѝ тя го е лишавала постоянно от храна, а целта за така наречените грижи от нейна страна, държавното обвинение на предходно заседание коментира, че е..

публикувано на 23.04.19 в 12:46

Задържаха двама шофьори, употребили алкохол

Около 12.50 ч. служители от Районно управление – Руен спрели за проверка л.а. „Фолксваген Голф“, с бургаска регистрация, управляван от 38 годишен мъж от с. Добра поляна, общ. Руен, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.71 промила. Вечерта около 22.00 ч. в с. Лозенец, служители от Районно управление..

публикувано на 23.04.19 в 09:52

Продължава делото срещу Веселина Гинева, умишлено умъртвила бившия си съпруг

С разпит на свидетели днес продължава делото срещу Веселина Гинева, умишлено умъртвила бившия си съпруг през 2014 година. Повдигнати са ѝ обвинения за три престъпления -  за убийство по особено жесток начин; за това, че противозаконно е лишила Димитър Миразчиев от свобода, а третото е за документна измама, за това, че  в продължение на две години е..

публикувано на 23.04.19 в 09:23

Мъж е с опасност за живота след катастрофа край АМ "Тракия"

Мъж е с опасност за живота след катастрофа в района на югозападния обход за автомагистрала „Тракия“, съобщиха от полицията. Причината е, че 18 - годишен шофьор при изпреварване е блъснал странично от лявата страна насрещно движещ се автомобил. Той е управляван от 52 -годишен мъж от Карнобат, който е пътувал заедно с брат си. При катастрофата е..

публикувано на 22.04.19 в 12:24

Мъж нападнал и ранил жена с брадва отива на съд

Районната прокуратура в Средец внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем, който на 18 април   в Средец  на ул.“Захари Стоянов“ е нападнал жена с брадва, като и е нанесъл удар, причинявайки ѝ средна телесна повреда  - престъпление по чл.129, ал.І от НК. Районен съд – Средец е насрочил заседанието си..

публикувано на 22.04.19 в 11:35

Затварят частично бул. "Проф. Яким Якимов"

От 08.00 до 19.00 часа ще бъде затворен за движение участъка от кръговото при университет "Проф. д-р Асен Златаров" до кръговото при КАТ, заради предстоящото преасфалтиране на дясното платно на булевард "Проф. Яким Якимов", съобщиха от Община Бургас. Булевардът е част от южния обход на Бургас. Той има важната задача да служи за изнасяне на..

публикувано на 21.04.19 в 07:35