При строги мерки за сигурност започна делото срещу ЧСИ Тотко Колев

Снимка: Nova

При строги мерки за сигурност и при закрити врата започна делото срещу ЧСИ Тотко Колев. Той е обвиняем  за служебно престъпление, станало преди 10 години, с което е ощетил община Несебър с над половин милион лева. Строгите мерки се налагат заради разпита на защитен свидетел. Това е Георги Вълев, обвиняем по делото " Килърите".Очаква се днес да бъдат разпитани още 10 души.

Припомняме, че за  Тотко Колев ,прокуратурата твърди че, в периода 11.12. 2007 г. – 14.05.2008 г.  в качеството си на длъжностно лице, с цел да набави имотна облага за взискател, издал постановление на 14.05.2008 г. за възлагане на недвижим имот без да изпрати писмо до Службата по вписвания  в Несебър с искане за възбрана върху поземлен имот, находящ се в землището на с.Емона. На 12.02.2008 г. извършил опис на  терена, без да е налице наложена възбрана на имота, без да е извършил проверка на собствеността, като в постановлението за възлагане на недвижим имот от 14.05.2008г. вписал същия поземлен имот, собственост на Общината, като собственост на длъжник. Така са нанесени щети за  584 955 лв., явяващи се пазарната стойност на имота.

Прокурор Йорданка Дачева поясни :

След "Дюнигейт"  община Несебър прави ревизия на земите си и разбира, че не е собственик на терена край Емона.Забавихме се толкова години , защото трудно се събират доказателства, много голям е обемът от материали.Давността на престъплението е голяма - 15 години.делото е образувано 2013, година .Тогава се разбира, че земята вече не е собственост на община Несебър. Длъжникът изобщо не е имал такава земя, никъде в района.Първото вписване по партидата на длъжника е по продажбата на тази земя.Т.е той е трябвало да има предишно вписване по партидата, че я притежава тази земя.Той няма такова. Към момента е влязло в сила съдебно решение, с което е обявена продажбата за нищожна. 


Георги Вълев от


Снимка


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж от Омуртаг остава в ареста за държане на наркотици

Апелативен съд – Бургас остави в ареста мъж от Омуртаг  обвинен за съхранение на   110  пакета хероин, с общо тегло около 55 кг. и  е управлявал микробус след употреба на метамфетамин. Първото престъпление се наказва с „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба от 20 00 лева до 100 000 лева, а  за второто законът е предвидил наказание..

публикувано на 18.10.19 в 11:35

Обраха айтозлия чрез сайт за запознанства

34 - годишен айтозлия е бил ограбен след заплаха с метален бокс, съобщиха от полицията. Той пристигнал в Бургас за среща със 17-годишно момиче от сайт за запознанства. Двамата се уговорили да се срещнат пред хотел в морския град. След като се качили в хотелската стая, влязъл непознат мъж, който го заплашил и му взел 100 лв. Полицията е..

публикувано на 18.10.19 в 09:12

14 –годишен пешеходец е блъснат до Механотехникума

14-годишен ученик от несебърското село Кошарица е блъснат вчера на кръстовището на бургаските улици „Стефан Стамболов“ и „Дунав“, до Механотехникума, съобщават от полицията. Той е пресичал на червен светофар, когато е блъснат от 37-годишен шофьор. Пешеходецът е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение с контузия на главата,..

публикувано на 18.10.19 в 08:34
Снимката е илюстративна.

С тържествен ритуал изпращат на мисии два кораба от състава на флотилията

С тържествен ритуал днес във Военно-морската база в Атия ще бъдат изпратени на мисии два кораба от състава на флотилията. Базовият миночистач "Шквал" ще участва в състава на Втората постоянна военноморска противоминна група на НАТО, а фрегатата «Верни» ще се включи в операцията "Sea Guardian“ в Средиземно море. На церемонията ще присъства..

публикувано на 18.10.19 в 08:19
Снимка: Архив

Оставиха в ареста Иван Пачелиев, обвинен за убийството в Орешник

Оставиха в ареста Иван Пачелиев, обвинен за убийството на фелдшер в тополовградското село Орешник. Пред Бургаския апелативен съд той поиска днес мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека. Събрани са достатъчно косвени гласни доказателства от около 20 свидетели, че именно Иван Пачелиев е извършил престъплението, обясни..

публикувано на 17.10.19 в 16:14

Иван Печелиев обжалва пред Апелативния съд в Бургас задържането си

Днес Апелативният  съд в  Бургас ще разгледа жалбата на  бившия легионер Иван Пачелиев срещу определение на  Ямболския окръжен съд. С него  му бе взета първоначална мярка за неотклонение „задържане по стража“.Той е привлечен като обвиняем за убийството на 72- годишния  фелдшер  Димитър Факиров  от тополовградското село Орешник. Служебният защитник..

публикувано на 17.10.19 в 08:43

Мъж е открит с огнестрелна рана в главата тази нощ

Около 19.12 ч. в първо Районно управление в Бургас е получено съобщение за това, че в спалнята на дома си, разположен на ул. "Хан Крум"№ 11, е открит трупа на 70-годишен бургазлия. Тялото е намерено от съпругата на бургазлията при прибирането й в жилището. Извършен е оглед на местопроизшествието, като е констатирано, че вероятно възрастният мъж, имащ..

публикувано на 16.10.19 в 22:09