Организират две факелни шествия в памет на Апостола на свободата в Бургас

Две факелни шествия в Бургас в памет на Апостола на свободата, предстоят на 19 февруари. Едното е организирано от местната структура на ВМРО, а другото от Организацията на закрила на българските граждани /ОЗБГ/.

Оказва се, че дори най – големият ни национален герой не може да обедини съвременните политически и граждански формации, които иначе заявяват, че организират проявите водени от патриотичните си чувства. Няколко години подред те провеждаха шествието заедно.

От ОЗБГ заявяват, че искат да се разграничат от ВМРО, защото не желаят да бъдат свързвани с партии. Ние сме гражданска организация и към нас в шествието ще се включат членове на друго гражданско движение „Сила“, съобщи председателят на Организацията Стефан Петров:

„Ние се разграничаваме от всякакви такива подобни партийни структури, защото ние сме родолюбива организация, неомърсена по никакъв начин, като партиите. Няма проблем да го направим със всеки, който дойде, обаче навсякъде да се каже, че го правим заедно, а не после хората да казват - А вие сте към онази партия! Ето тази година ще го направим със „Сила“ и ще стане нещо прекрасно в памет на Апостола!.“

чуйте повече в звуковия файл:


ВМРО – Бургас е инициатор на факелното шествие в памет на Апостола на свободата от 2001 г.

Разделението е факт за съжаление, но не е по наша вина, коментира Николай Стоянов от местната структура на „войводите“. Според него мотивите на ОЗБГ са "странни", а ВМРО никога не е използвало шествието в памет на Апостола за политически цели:

„ Идеята ни винаги е била само една, да привлечем гражданите и да отдадем заедно почит на паметта на Левски. Да събудим у младите една искрица към родолюбивото и патриотичното. За мен оттеглянето на ОЗБГ има само една логика, най – вероятно те искат да се афишират самостоятелно, заради предстоящите избори. Това е само мое предположение! Познаваме се с тези хора, заедно организирахме нещата през тези четири години и изведнъж – провеждаме нещата отделно!“

чуйте повече в звуковия файл:


И така шествието на ВМРО – Бургас ще започне от площад ”Тройката” в 18. 00 часа на 19 февруари. Маршрутът е ул. “Александровска” - ул. “Богориди” - Морска градина. Крайната точка е паметникът на българския герой в парка.

Шествието организирано от ОЗБГ също е предвидено за 18 часа. То ще тръгне от площада пред Общината, ще премине по ул. "Богориди" и  ще стигне до паметника на Васил Левски в Морската градина.

Ще се слеят ли двете шествия в памет на Апостола на свободата ще проследим на 19 февруари!


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОИ обсъжда бюджета на обществено осигуряване за 2020 г.

Надзорният съвет на НОИ ще обсъжда проекта на бюджет на Държавното обществено осигуряване за следващата година. Предвижда се ръст на пенсиите със 6.7 на сто от първи юли, а също и увеличение на 610 лева на минималните осигуровки за земеделските стопани и самоосигуряващите се лица от първи януари. Няма да се променят обезщетенията за..

публикувано на 23.10.19 в 09:14

Кампанията "Дари и помогни" - да помогнем на бездомните

До края на месеца продължава кампанията ни „Дари и помогни“. Тази година тя е в помощ на бездомните в града ни. Акцията е на сдружение "Каритас", което има Център за стационарна и мобилна грижа за нуждаещи се в Бургас. Събираме употребявани, но запазени мъжки дрехи и обувки за есенно - зимния период, одеяла и завивки. Хората, на които ще бъдат..

обновено на 23.10.19 в 09:04

Мъглата затвори пристанищата в Бургас, видимостта е от 50 до 100 метра по пътищата в региона

Ораничение на движението е въведено за всички тежкотоварни камиони над 12 тона по пъту между Обзор и Слънчев бряг., съобщава Областно пътно управление. Причината е извършване на ремонтни дейности на водосток. От Областно пътно управление съобщават да се използва обходните маршрути през Айтоски и Ришки проход. Срокът за приключване на ремонтните..

публикувано на 23.10.19 в 08:29

Най-после ще заработят асансьорите край "Джъмбо"

Двата асансьора на пешеходния надлез при магазина за играчки на входа на града, ще бъдат пуснати в експлоатация в сряда. Това в голяма степен ще улесни хората, използващи съоръжението при пресичането на главния път София - Бургас. Асансьорите са снабдени с видеонаблюдение, както и с бутон за връзка с оператор в случай на аварии. Изграждането на..

публикувано на 22.10.19 в 16:37
Жан-Клод Юнкер

"Булевард Демокрация" - на 22 октомври

Да живее Юнкер! Да живее съдебната система! Да живее съдебната реформа! Само 12 години сме член на ЕС и днес решиха да бъде отменен мониторинга върху нея. „Решението да се продължи оценяването на България и Румъния след присъединяването им към Съюза е свидетелство за ангажимента на ЕС да съдейства на двете страни да изградят ефективни..

публикувано на 22.10.19 в 14:59

Нов парк и спортни площадки в Несебър

На финалния етап е изграждането на селищен парк с открити спортни обекти в  най-новия жилищен комплекс на Несебър - „Черно море“.  Паркът включва спортни площадки за футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт, съоръжения за тенис на маса и фитнес на открито.  Към настоящия момент изграждането на всички спортни площадки е..

публикувано на 22.10.19 в 11:54
Снимката е илюстративна.

Събират излязло от употреба електрическо оборудване в Несебър днес

Кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване ще се проведе днес от 10.00 до  15.00 ч. в община Несебър.  Ще се събират и негодни за употреба батерии и акумулатори.  Пунктовете ще се намират в комплекс „Младост“, на автогарата в „Слънчев бряг“, пред кметствата в Свети Влас, Обзор, Равда, както и..

публикувано на 22.10.19 в 09:33