Бургаският депутат Диана Саватева провери ремонта на пътя Царево-Малко Търново

Народният представител от ГЕРБ Диана Саватева провери как  се извършва  ремонта на пътя Царево-Малко Търново.Дейностите в момента обхващат цялата отсечка от разклона за с. Българи до местността Папазова нива, която е в най-лошо състояние. Работата на пътя продължава, като вече са рехабилитирани близо 6 км.

В Малко Търново бургаският депутат обсъди с кмета Илиян Янчев и представители на общината темата за проблемите с транспорта по малките населени места.

„В течение сме със ситуацията още от самото начало, с колегите ми народни представители от ГЕРБ-Бургас водихме разговори с кметовете на засегнатите населени места. Срещи бяха проведени и в столицата със ангажираните по казуса институции. На 7 февруари министър-председателят Борисов разпореди на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да извърши проверка как се отпускат субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната. Имаме уверението на правителството, че отдалечените населени места няма да останат без транспорт. Ще се работи и в посока начина на субсидиране на транспортните схеми“, коментира Диана Саватева. Тя подчерта по време на срещата си с кмета на Малко Търново, че до този момент не е имало проблем или сигнал към колегите й от ГЕРБ-Бургас, на който да не е обърнато внимание.

Бургаският депутат посети и пенсионерски клуб „Преображение“. Тя се запозна с дейността на двата фолклорни състава към него, представена от председателя Мара Георгиева. Саватева коментира възможността да съдейства на възрастните дами за нови носии.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Зафиров: Загубихме изборите, но увеличаваме гласовете за нас

БСП загуби изборите, но отчитаме и положителни тенденции от този вот. Това коментира пред БНР - Бургас Атанас Зафиров от ИБ на партията.Ще имаме с един евродепутат повече, увеличаваме гласовете си, но, все пак, допуснахме загуба, каза Зафиров и добави: „Има много причини за този резултат. Аз бих ги оформил в две категории: вътрешни и..

публикувано на 27.05.19 в 16:42

БСП за България печели убедително в Ямболска област

БСП за България печели убедително в Ямболска област, показват резултатите от 100 процента обработените протоколи. Втората политическа сила- ГЕРБ,  изостваа с 9 процента. За БСП са гласували  38, 78 % от избирателите, а за ГЕРБ-  30 %. Трета политическа сила на областно ниво е ВМРО с 6,19 процента, а четвърта е Атака с малко под 5 процента.

публикувано на 27.05.19 в 16:17

Окончателно: В Сливенска област печели ГЕРБ

В Сливенска област ГЕРБ печели най-голяма подкрепа на изборите Европейски парламент с резултат от 35,74%. БСП за България в областта е втора в с 27,19 процента след 100-процентно преброяване на протоколите. Всички секционни протоколи са приети и потвърдени до 10 часа днес, съобщи Стели Стефанова, говорител на РИК-Сливен.  45 409 души са..

публикувано на 27.05.19 в 16:14
Владимир Павлов (вляво)

Владимир Павлов: Представихме се посредствено

Партия „Възраждане“ се представи посредствено на тези избори, спрямо очакванията, които имахме. Това коментира пред БНР – Бургас областният ѝ председател Владимир Павлов. Отминалият вот показва, че хората все още смятат, че няма алтернатива, посочи той: „Според мен, не успяхме да достигнем до хората и да покажем какво сме свършили за..

публикувано на 27.05.19 в 13:28

Окончателно: ГЕРБ бие БСП в Бургас с 8% (обновена)

С 8% ГЕРБ победи БСП в област Бургас. Това сочат окончателните данни на Районната избирателна комисия. 33% са гласувалите в областта. 29.5% от гласоподавателите са пуснали бюлетината си за ГЕРБ, с почти 8 на сто по-малко – за основния им опонент БСП. Почти 6.5% събира ВМРО, ДПС е с близо 19. 3.71%   от гласовете са за..

обновено на 27.05.19 в 12:34

Иво Баев, ДСБ - Бургас: Независимо дали ще имаме евродепутат, резултатите показаха, че избирателите искат промяна

Тези, които гласуваха за нас избраха демокрацията пред статуквото. Независимо дали ще вкараме евродепутат или не, това е началото на промяна, коментира общинският председател на ДСБ Иво Баев: „Това е началото на края на едно управление на агресивната посредственост и на безцеремонна меркантилност. Хорат просто вече виждат, че трябва да..

публикувано на 27.05.19 в 09:31

ПП ГЕРБ води с 30.09% пред БСП За България - 21.60% в Бургаска област

За момента разликата между ГЕРБ и БСП в Бургаска област е далеч по-голяма от тази на национално ниво.  Данните към 6 часа тази сутрин на РИК - Бургас показват, че ПП ГЕРБ води с 30.09% пред БСП ЗА БЪЛГАРИЯ - 21.60% . Трети са ДПС - 17.57% , следвани от ПП ВМРО – Българско национално движение - 7.56% , 3.87% Демократична България – Обединение..

публикувано на 27.05.19 в 08:17