"Чудни звуци“ на 17 февруари

Не пропускайте и тази седмица обзорът на най-добрата неанглоезична музика от цял свят. Малко след 21 часа започва предаването на Божидар Божков „Чудни звуци“. Днешното издание ще бъде посветено на музиката от филми. 

Голяма част от тези ленти никога не сме гледали, защото българските кина прожектират само американско кино. А в нашето предаване всичко американско е персона нон грата. Подбрали сме ви няколко знакови изпълнения в тематичните минути.

Но преди това е прегледът на националните класации, който започва от Финландия, където на седмо място е парчето „Обратно у дома“, изпълнено от певицата Абреу.

Не се учудвайте на странното за финландка име. Анна Абреу е всъщност от португалски произход. А нейната звезда изгря през 2007, когато участва във финландско музикално риалити и се класира втора. Оттогава е продала над 182000 диска във Финландия. През 2009-та година нейният албум „Просто красиво лице“, който бе трети в живота ѝ, бе обявен за най-популярната тава на годината във Финландия.ВИЖТЕ ОЩЕ

Професор Костадин Бураджиев получава наградата "Нестинарка"

Националната награда „Нестинарка“ от 47-то издание на Международния фолклорен фестивал ще бъде връчена на Костадин Бураджиев: Дълги години работя в сферата на фолклора и всички мои колеги и приятели имат запомнящи се изяви на този фестивал. Винаги съм се възхищавал и съм проявявал отношение към колегите, които са номинирани, защото..

обновено на 26.08.19 в 12:04

Представят изложба - графика на Ясен Гюзелев в галерия "Пролет" във вторник

На 27 август /вторник/ от 18.00-20.00ч. в галерия "Пролет" ще бъде открита изложба - графика на Ясен Гюзелев. Изложбата може да се разгледа до 18 септември. Ясен Гюзелев е роден в София на 24 юли 1964 Образование:  1985 -1990 - Художествена Академия - София 1978 -1983 - Художествена гимназия - София Творчество: 2010 - 2013 работи за..

публикувано на 26.08.19 в 11:52

Валя Балканска, Калинка Згурова и Янка Рупкина откриват 47-то издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас

Най-големите имена на българския фолклор пристигат в Бургас днес за откриването на 47-то издание на Международния фолклорен фестивал. В грандиозната церемония, която ще започне в 20.30 часа на сцената на Летния театър, ще вземат участие още гайдарските състави "100 каба гайди" и "Дельо Хайдутин", със специалното участие на гайдаря на Родопа планина Петър..

обновено на 26.08.19 в 07:37

Яна Кършийска е избрана за директор на регионалната библиотека в Бургас

 Яна  Кършийска поема регионалната библиотека „П. Яворов“ след проведен конкурс. Това съобщиха от българската библиотечно-информационна асоциация.  Кършийска  започва дейността си през 1996  като   библиотекар и  част от екипа на отдел „Обработка“, а по-късно и на отдел „Заемна служба“ на Окръжната библиотека. От 2005 г. работи в Бургаския свободен..

публикувано на 25.08.19 в 13:50

Аполония-от артисти за артисти

Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на фондация Аполония, гост в предаването Гларуси  шамандури, отбеляза: Аполония се прави от артисти за артисти, от много силна любов към изкуството. Всеки иска да усети другото, топлото, а не чиновническото отношение. Празно е когато няма култура, вдъхновение, много е тъжно, но все си..

публикувано на 25.08.19 в 10:58

Приключиха археологическите проучвания край ямболското село Воден

Приключиха ежегодните археологически проучвания в средновековната крепост край боляровското село Воден. дейностите по крепостта "Малкото кале"сеизвършват за десета поредна година от ямболски археолозиистуденти от Университете по библиотекознаниеи информационни технологии.  През това лято археолозите са проучвали вътрешното пространство на северната..

публикувано на 25.08.19 в 08:15

"Гларуси и шамандури" тази неделя на живо от Созопол

На 25 август от 9 ч, предаването  „Гларуси и шамандури"  ще излъчва на живо от Созопол. Гост на водещия Георги Янакиев ще бъде  Димитър Недев - директор на археологическия музей. Той ще разкаже всичко около музея и културния живот на града. В откритото студио от Созопол ще гостува и Гено Пухов,   председател на Тракийско дружество „Яни Попов“ в..

обновено на 25.08.19 в 08:08