Не трябва да се спира продажбата на лекарства на блистери, коментират бургазлии

Бургазлии не одобряват идеята да спре продажбата на  лекарства на блистери. Това е по-евтиният и удобен вариант за хората, коментираха участници в анкета на БНР Бургас. Ако се купуват само в опаковки, много често ще се хвърлят хапчета, твърдят те: 
"Ние пенсионерите, когато едно лекарство е много скъпо предпочитаме да го купим на блистери...Цяла опаковка много често не се изпива когато си болен и след това останалите лекарства стоят и трябва да се хвърлят...Не бива да се забранява да се продава на блистери, не всеки може да си позволи пълна кутия...Ами, щом са решили ще спазваме правилата!" 
Анкетираните коментираха още , че очакват промените да оскъпят лекарствата.
повече може да чуете в звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петиция за закупуване на детски линейки стартира бургазлия

Около 150 000 лв. струва напълно оборудвана детска линейка. Това посочи пред БНР – Бургас, Дончо Златев, инициатор на петицията да бъда закупени 27 автомобила за всички области в страната. Има само един подобен автомобил, в София, който е дарение, поясни той: „Детските линейки, освен със специфичното оборудване, с кувьози и всичко..

публикувано на 25.06.19 в 14:47

Проблемът със Спешната помощ през лятото остава нерешен

В сезона на летните отпуски, когато туристите по Черноморието се увеличават многократно, един от основните нерешени въпроси е обезпечаването с екипи на Спешна помощ. Това посочиха като най-неотложният проблем на старта на сезона жителите на Приморско. Морският курорт, който се радва на семеен туризъм, няма собствено спешно звено. Липсата му..

публикувано на 24.06.19 в 11:21

Родилното отделение в Ямбол отново ще приема пациенти

Родилното отделение на Ямболската болница възстанови дейността си. Близо 3 месеца ражданията бяха прекратени, поради липсата на неонатолози. Д-р Константин Колишев от Пловдив неонатолог с над 40 години стаж, е приел предложението на ръководството на Ямболската областна болница: „Искам да помогна на колегите си. Ще дам всичко от себе..

публикувано на 21.06.19 в 11:22

Няма желаещи да достроят новата болница на Ямбол

На този етап няма желаещи фирми за дострояването на Новата болница в Ямбол. В началото на май от държавния бюджет бяха отпуснати 27 млн. лева за довършване на болничния комплекс.  Офертите на фирмите трябваше вече да са отворени, но поради липса на интерес, срокът е удължен до 8 юли. Проектът за болничния комплекс е преработван 4 пъти за 40 години,..

публикувано на 21.06.19 в 07:37

УМБАЛ Бургас получи специални пелени за недоносени бебета

УМБАЛ Бургас е сред болниците, които безвъзмездно получиха специализирани пелени за недоносени бебета. Дарението е част от мащабна инициатива на Pampers, в рамките на която у нас са дарени над 350 000 пелени, специално създадени за нуждите и размерите на най-малките бебета – с тегло от 800 грама.  Pampers Preemie Protection са единствените пелени в..

публикувано на 20.06.19 в 16:48

Нов диализен център ще отвори врати в Бургас

Нов диализен център ще отвори врати в Бургас.Той ще разполага с н ай-модерните технологии в сферата на хемодиализата.  Ден на отворените врати ще се проведе в него на 23-и юни (неделя). Той се намира   в к-с „Изгрев“. Опознавателната обиколка ще бъде разделена на три сесии - от 10:00, 12:00 и 14:00 часа, като на гостите ще бъде осигурен безплатен..

публикувано на 19.06.19 в 11:19

Отличиха пет бургаски училища на Световния ден на кръводарителя

Пет бургаски училища се включиха в първата по рода си у нас кампания за кръводаряване, насочена към дванайсетокласниците. Инициативата е на УМБАЛ-Бургас. Кампанията под мотото „Това не си го правил“ се радва на голяма популярност, стана ясно на церемонията по награждаването на участниците, която се състоя в централата на Областния съвет на БЧК..

публикувано на 14.06.19 в 15:17