И това лято командироват полицаи по Южното Черноморие

Снимка: БГНЕС

И тази година полицаи от вътрешността на страната и чужбина ще бъдат командировани по Южното Черноморие през лятото. Не се знае още броят им, каза директорът на бургаската полиция комисар  Калоян Калоянов. Те ще работят към управленията в Несебър и Приморско.

"Възможно е да има и по други районни управления. За поредна година залагаме не толкова на броя служителите, които ще се командироват, а на техния профил. Той ще е по основните видове престъпления, които регистрираме в черноморските районни управления. Ще изискаме и ще ни бъдат предоставени именно профилирани служители.Това е една от причините на територията на Слънчев бряг през миналата година да намалеят значително джебчийските кражби, защото използвахме служители от други областни дирекции за противодействие именно на тези кражби", посочи Калоянов.

Традиционно по Черноморието се командироват служители на криминална и охранителна полиция и от дирекция Жандармерия.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Проведе се заключителният етап на националното тактическо учение „Ответен удар 2019“

Заключителният етап на националното тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар 2019“ се проведе на 19 юни на полигон „Ново село“. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев прие строя и поздрави участниците. Гости на събитието бяха областният управител Чавдар Божурски, началникът на отбраната..

публикувано на 19.06.19 в 17:42

Късометражен филм за трафика на хора сниман в Бургас стана част от националната кампания за превенция

Късометражен филм за трафика на хора сниман в Бургас е част от националната кампания за превенция под мотото  "Заедно срещу трафика на хора",  организирана от Националната и местните  комисии за борба с трафика на хора. Той пресъздава историята на въвлечено младо момиче в сексуална експлоатация. Проектът се осъществява в партньорство между  Община..

публикувано на 19.06.19 в 14:14

Две дела за подкуп на полицаи ще гледа утре Окръжният съд в Бургас

При първия случай обвиняемият на 26 април по пътя между селата Кръстина и Винарско се е опитал да даде  20 лева на полицейски служител, за да не му състави акт за установено шофиране без предпазен колан. използване на обезопасителен колан.  Според държавното обвинение управляваният от нарушителя автомобил бил спрян за проверка от пътни полицаи, които..

публикувано на 19.06.19 в 12:23

Шофьорите да внимават по АМ "Тракия" заради катастрофа на км 323

Временно движението при км 323 на АМ "Тракия" в посока Бургас се осъществява в изпреварващата лента поради пътен инцидент, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на "Пътна полиция".

публикувано на 18.06.19 в 18:32

Пътната полиция с нова акция

Специализирана операция на пътна полиция започна  в цялата страна. Целта е засилен контрол върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на..

публикувано на 18.06.19 в 18:18
Нелегален тютюн за пушене

Две години затвор получи бургазлия, пренесъл контрабандно тютюн през границата

Апелативният съд в  Бургас потвърди наказанието от две години „лишаване от свобода“ и „глоба“ от 15 000 лв. за бургазлия, пренесъл контрабандно  през границата над 200 кг. тютюн. Съдът е отложил изпълнението на наказанието „лишаване от свобода“ за  изпитателен срок от 4 години. Мъжът е признат от две съдебни инстанции за виновен в това,..

публикувано на 18.06.19 в 16:21

Европейски съдии присъстваха на наказателно и гражданско дело в Районен съд – Бургас

Среща с председателят на Районен съд – Бургас Асен Радев и посещение на заседания по наказателен и граждански процес направиха съдии от четири европейски страни – Англия, Испания, Румъния и Естония. Визитата е част от обменната програма на Европейската мрежа за съдебно обучение, чийто домакин за втора година е Окръжен съд – Бургас. Съдия..

публикувано на 18.06.19 в 13:58