Грация и красота белязаха внушителния спектакъл на „Петлите“

Автор:

Концертът на талантите бе снощи в залата на Бургаската опера. Финалистките имаха възможността да го проследят от първия ред, като зад каузата застана миналогодишната победителка в конкурса – Вержиния Иванова. Целта е да се събере сума, необходима на състава, за да замине за участие в Италия. Освен това г-жа Иванова сподели, че интеграцията и равноправието на децата, които имат тежкия житейския жребий да раснат без родители, трябва да бъдат подкрепяни още повече, когато притежават различни таланти.

Зад 15-те деца, които видяхме снощи на сцената, стоят професионалисти. Хореографията е дело на Десислава Скъкълова, Николай Парушев и Кристияна Гюрова. Костюмите са подбрани от Камелия Цонева и Атанаска Маринова. За визията се е погрижила Стела Иванова.

На сцената те оживиха магичната история за мома Руса и змея, който се влюбва в хубавицата и иска да я отвлече. Превръща се в млад момък и я ухажва настойчиво.

По идея на Мисис Бургас 2018‘ на представлението присъстваха и деца и родители от ЧНУ „Д-р Мария Монтесори“.

На самата гала вечер „Мисис Бургас 2019“ гостите също ще имат възможност да подкрепят проектите на ТФ „Петлите“.

В края на представлението на ТФ“Петлите“ снощи своята подкрепа изрази и един от организаторите на конкурса за омъжени дами-Ваня Кирова.

Мисис Бургас е титла, която носи послание и то се разкрива чрез различни благотворителни и  социални кампании, защото  живеем в общество, в което трябва да се дава шанс на младите, на талантливите, на нуждаещите се. Много съм горда с все още настоящата ни Мисис Бургас - Вержиния Иванова, че подкрепи тези млади хора и този невероятен спектакъл, мисля че тя дава правилния социален пример и пожелавам на следващите Мисис и те да бъдат пример за нашето общество“, обяви Кирова от сцената на Бургаската опера.

Тя допълни още, че конкурсът Мисис Бургас не е просто конкурс за красота, той e символ на на истинската жена - на успешната майка, съпруга, домакиня,работеща жена, на жената пример.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кои са дамите, които влизат в надпреварата за Мисис Бургас 2019

Майка на тризнаци, инженер-химик, военнослужеща, строител-проектант, икономист, любител на екстремните подводни спортове, плувала с тигрови акули са сред 12-те дамите, които ще се включат в конкурса Мисис Бургас на 22 март в 19:30 часа. Те са не само прекрасни и с щастливи семейства, но и са с отлична професионална реализация, на..

обновено на 17.03.19 в 15:12

Уникална снимка от въздуха на бургаските солници спечели фотографския оскар

Снимка на бургаските солници спечели наградата на Световната фотографска организация, а неин автор е русенецът Явор Мичев, който се занимава с аерофотография вече 11 години. Снимката, озаглавена „Солта на морето“, е отличена като най-добрия български фотос в конкурса, сподели Явор: " Този кадър заснех без някаква предварителна нагласа или..

публикувано на 17.03.19 в 11:47

Известни личности журират "Мисис Бургас“ 2019

Ярки личности, доказали се в своите професионални области, влизат в ролята на жури в тазгодишното издание на „Мисис Бургас“ 2019. Сред тях са футболистът и настоящ треньор на Нефтохимик Костадин Джамбазов, известен с играта си в клубове като Славия, Черноморец, Нафтекс и Литекс, като с последния е носител на купата на България. Известно време е тренирал..

публикувано на 16.03.19 в 16:25

Тодоровден е днес

Тодоровден се отбелязва винаги в първата събота от Великия пост за християните. Празнуват всички с имена: Тодор, Тодорка, Теодор, Теодора, Божидар, Юлиян, Юлияна, Тея, Теа. Тодоров ден се нарича още Тудорица. Отбелязва се с тържествено почитане на коня, с бурните български кушии (надбягване с коне). При изгрев слънце мъжете сплитат опашките и..

публикувано на 16.03.19 в 07:50

Празнуваме Сирни Заговезни

Днес православните християни отбелязват празника Сирни заговезни, известен още като Прошка, Поклади и Сирница. Според православния канон денят се нарича Неделя Сиропустна. Сирни заговезни се провежда седем седмици преди великден. обредността е свързана с трапезата, разказва Венета станева, секретар на Читалището в руенското село Люляково, където..

публикувано на 10.03.19 в 10:09
архив

Невена Цанева - бургаската Райна княгиня

Невена Цанева е актриса от ДТ „Адриана Будевска“, която за втора година влезе в ролята на Райна княгиня по време на честванията на националния ни празник – 3 март в Бургас. Тя сподели, че в началото много се е притеснявала дали ще успее да изгради образа. „Старая се да я направя добра и много чиста, т. е. когато кажеш Райна княгиня, в..

обновено на 03.03.19 в 13:58

Лео Бианки приготвя пет степенно меню в Бургас

Днес от 19:00 часа Бургас ще бъде още по-вкусен! В един от големите ресторанти на града ще гостува Лео Бианки със специална Let's Get PRIM: Италианска вечеря! Гостите си съдията от последния сезон на Masterchef ще посрещне с тематичен комплимент - amuse-bouche. Следва 5-степенно меню:   Amuse-bouche: Пица Гурме с тесто от пълнезърнесто..

публикувано на 28.02.19 в 12:04