Грация и красота белязаха внушителния спектакъл на „Петлите“

Автор:

Концертът на талантите бе снощи в залата на Бургаската опера. Финалистките имаха възможността да го проследят от първия ред, като зад каузата застана миналогодишната победителка в конкурса – Вержиния Иванова. Целта е да се събере сума, необходима на състава, за да замине за участие в Италия. Освен това г-жа Иванова сподели, че интеграцията и равноправието на децата, които имат тежкия житейския жребий да раснат без родители, трябва да бъдат подкрепяни още повече, когато притежават различни таланти.

Зад 15-те деца, които видяхме снощи на сцената, стоят професионалисти. Хореографията е дело на Десислава Скъкълова, Николай Парушев и Кристияна Гюрова. Костюмите са подбрани от Камелия Цонева и Атанаска Маринова. За визията се е погрижила Стела Иванова.

На сцената те оживиха магичната история за мома Руса и змея, който се влюбва в хубавицата и иска да я отвлече. Превръща се в млад момък и я ухажва настойчиво.

По идея на Мисис Бургас 2018‘ на представлението присъстваха и деца и родители от ЧНУ „Д-р Мария Монтесори“.

На самата гала вечер „Мисис Бургас 2019“ гостите също ще имат възможност да подкрепят проектите на ТФ „Петлите“.

В края на представлението на ТФ“Петлите“ снощи своята подкрепа изрази и един от организаторите на конкурса за омъжени дами-Ваня Кирова.

Мисис Бургас е титла, която носи послание и то се разкрива чрез различни благотворителни и  социални кампании, защото  живеем в общество, в което трябва да се дава шанс на младите, на талантливите, на нуждаещите се. Много съм горда с все още настоящата ни Мисис Бургас - Вержиния Иванова, че подкрепи тези млади хора и този невероятен спектакъл, мисля че тя дава правилния социален пример и пожелавам на следващите Мисис и те да бъдат пример за нашето общество“, обяви Кирова от сцената на Бургаската опера.

Тя допълни още, че конкурсът Мисис Бургас не е просто конкурс за красота, той e символ на на истинската жена - на успешната майка, съпруга, домакиня,работеща жена, на жената пример.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

По случай 24 май кметът на Сунгурларе с прием за пенсионираните учители

Пенсионирани учители и читалищни дейци в Сунгурларе се събраха  на предпразнична среща по повод  24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Събитието е по инициатива на кмета инж. Васил Панделиев  в  знак на уважение и благодарност към хората, отдали душата и сърцето си на образованието и културата в училищата,..

публикувано на 23.05.19 в 16:35

Ясна е празничната програма за 24 май

Според предварителните записвания и подадената от учебните заведения информация, цели 8000 души ще участват в бургаското шествие за предстоящия 24 май. За сравнение, през последните години броят им е достигал максимум 5000 - 6000. В шествието ще се включат училища, детски градини, университети, културни дейци. Шествието ще потегли в 10:30 часа с..

обновено на 22.05.19 в 12:20

Детски празник на здравословното хранене в Бургас (галерия)

Десетки деца участваха в кампанията на фондация „За храната“ и Община Бургас „Не яж боклуци – яж зеленчуци“. Със забавни игри и състезания, младите бургазлии и техните родители демонстрираха кулинарни умения със здравословна храна. Кампанията бе открита от кмета Димитър Николов: „Вече трета поредна година Община Бургас..

публикувано на 18.05.19 в 14:42

„Не яжте боклуци – яжте зеленчуци“ – на Флора-та

Нутриционистът Елена Терзиева ще консултира деца и възрастни в бургаския еквивалент на Деня на революцията в храненето. Кампанията на фондация „За храната“, озаглавена през тази година „Не яжте боклуци – яжте зеленчуци“, ще се проведе днес, от 10:30 до 12 ч., в Експозиционния център „Флора“ в Бургас. Координаторът Елина Чекаларова поясни:..

публикувано на 18.05.19 в 09:50
Съкровището на хан Кубрат от Малая Перешчепина

Златни изложби, шевици и реставрирани икони в Нощта на музеите в РИМ - Бургас

За петнадесета поредна година на 18 май в България ще бъде отбелязана Европейската нощ на музеите. По традиция музеи и галерии из цяла Европа отварят врати за всички, които искат да разгледат експозициите в една нощ. Входът за събитието е безплатен, а музеите и галериите отварят от 18:00 ч. и продължават да работят до 24:00 ч. Бургаският..

публикувано на 17.05.19 в 15:29

Светлинно шоу и демонстрации на бойни техники и средновековни оръжия в Нощта на музеите в Поморие

За пета година Исторически музей и Музеят на солта  в Поморие се включват в инициативата „Нощ на музеите“ на 18 май. Официалното откриване ще бъде в 18.00 ч. с представяне на гостуващата изложба от Хасково: „Девет товара коприна и още девет – везани”. Програмата включва и много забавления за малки и големи, като прожекции на стари документални..

обновено на 17.05.19 в 14:59

Спортен турнир обнови библиотеката на детско отделение в УМБАЛ Бургас

Спортен празник в бургаския офис на компанията Bulgarian Online Research обнови библиотеката на Второ детско отделение на УМБАЛ Бургас. Екипът на фирмата, който се състои предимно от млади хора, организира събитието с условието всеки участник да "плати вход", като купи нова детска книжка или комплект за рисуване. В резултат са събрани няколко..

публикувано на 16.05.19 в 14:43