Музикалното училище в Бургас получи най-виското отличие на Министерството на културата (ВИДЕО и СНИМКИ)

| обновено на 14.03.19 в 01:05
12
Златина Пантелеева и Румен Димитров

Най-високото отличие на Министерството на културата „Златен век“ – печат на Симеон Велики бе връчено на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Почетният знак бе връчен от зам.-министъра на културата Румен Димитров по време на празничния концерт посветен на патрона на музикалното училище.

„120 години след рождението си той продължава да се свързва с високите постижения на едни от най-добрите ни дейци. Затова и днешният празник е посветен на учителят с любов. Желая ви много здраве и успехи. Бъдете все така вдъхновени и съпричастни към опазването, развитието и популяризирането на българското изкуство у нас и по света.“

Преди концерта бяха връчени и отличията на авторите на най-добрите творби в конкурса за рисунка „Акварел опус 37“, на който БНР Бургас бе медиен партньор. Децата получиха своите грамоти от Добрин Вътев, новия председател на Дружеството на бургаските художници.
Снимка
Снимка
СнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимка
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деси Георгиева с втора премиера на "Време без думи"

Журналистът Десислава Георгиева ще представи историята на създаването на двуезичната си книга „Време без думи“ в Бургас. Тя е провокирана от духа на космополитния Истанбул. Тази своеобразна втора премиера на „Време без думи“ е резултат от желанието на автора й да разкаже любопитни подробности за прозата в стих, която е създадена под..

публикувано на 18.03.19 в 16:58

Мери Бойс Бенд с пролетен концерт в Бургас

Обичаната група идва в родния си град и е готова да зарадва феновете си с изпълнения на живо на хитовете си от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“, „Дългият път към дома“ и новия „Щастливи дни“. Наскоро Мери Бойс Бенд отпразнува 24 години на сцената и представи новия сингъл „До края на света“, който е дует между Мери и Миро, а главни..

публикувано на 18.03.19 в 14:41

Празници на франкофонията ще се проведат в Сливен

 В навечерието на 20 март - Международния ден на франкофонията,  Регионална библиотека "Сава Доброплодни"- Сливен  организира различни прояви, посветени на френския език и култура.   Празниците на франкофонията “ ще се проведат от 18 до 22 март 2019г. и включват различни прояви: мултимедийни презентации на френски език по темите: “Франкофонията –..

публикувано на 18.03.19 в 11:39

Студенти ще представят "Коса" в Бургас

"Коса" е дванадесетият мюзикъл, който "Broadway Performance Club" ("Клуб Бродуей") ще представи на българската публика тази пролет. Мир, любов, свобода, толерантност, щастие - тези думи описват духа на "Коса" - първият рок мюзикъл, който превръща контра културата в изкуство. Постановката ще бъде в Бургас на  9 април от 19.30 часа в Културния дом на..

публикувано на 18.03.19 в 11:31

"София филм фест на брега" продължава с четири филма днес

От 14:30 бургаската публика ще може да види българският филм „Миниатюра за пиано”, на режисьора Елдора Трайкова. От 16:00 е прожекцията на  „Ловци на вещици”, копродукция на Сърбия-Македония, с  реж. Раско Милкович, а от 20 ч. - японският „Джебчии”. Българският филм Прасето ще бъде прожектиран от 18 часа в "София филм фест на брега". Той разказва..

публикувано на 17.03.19 в 09:03

Среща с ФСБ на "Burgas Jam" през юли

Започна продажбата на промо билети с цена 14 лв.за специалния концерт на  ФСБ в Бургас на  Burgas Jam  2019. . Мястото е Морска гара, а датата е 27 юли. За последно ФСБ са свирили на живо в Бургас през 2000 година в спортна зала "Младост". Нека на 27 юли 2019 г. им покажем нашата фенска почит и да чуят, че още помним великите им песни. А групата ще се..

публикувано на 16.03.19 в 13:16

Филмът "Зелена книга" с още една прожекция днес в кинофеста

17-тият  международен „София филм фест на брега“ продължава днес от  13:30 часа в ДТ „Адриана Будевска“- Бургас, общинско кино „АБ“  с повторната прожекция на "Зелена книга", САЩ, реж. Питър Фарели, 130 мин 16:00 часа "Транзит", Германия-Франция, реж. Кристиан Пецолд, 101 мин 18:00 часа "Áга", България-Германия, реж...

публикувано на 16.03.19 в 09:24