Музикалното училище в Бургас получи най-виското отличие на Министерството на културата (ВИДЕО и СНИМКИ)

| обновено на 14.03.19 в 01:05
12
Златина Пантелеева и Румен Димитров

Най-високото отличие на Министерството на културата „Златен век“ – печат на Симеон Велики бе връчено на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Почетният знак бе връчен от зам.-министъра на културата Румен Димитров по време на празничния концерт посветен на патрона на музикалното училище.

„120 години след рождението си той продължава да се свързва с високите постижения на едни от най-добрите ни дейци. Затова и днешният празник е посветен на учителят с любов. Желая ви много здраве и успехи. Бъдете все така вдъхновени и съпричастни към опазването, развитието и популяризирането на българското изкуство у нас и по света.“

Преди концерта бяха връчени и отличията на авторите на най-добрите творби в конкурса за рисунка „Акварел опус 37“, на който БНР Бургас бе медиен партньор. Децата получиха своите грамоти от Добрин Вътев, новия председател на Дружеството на бургаските художници.
Снимка
Снимка
СнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимка
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фолклорен ансамбъл "Странджа" обявява конкурс за балетист

Професионалният фолклорен ансамбъл "Странджа" обявява конкурс за длъжността балетист. Изискаването към кандидатите е да са мъже на възраст до 25 години. Конкурсът ще се проведе на 22 юни /събота/ от 11.00 часа в сградата на Младежкия културен център в Бургас.

публикувано на 20.05.19 в 12:41

Изложба показва съвременната българска иконопис в Казиното

Изложбата " И нему да бъде слава и чест, и почит..." се състои от 6 оригинални икони на съвременни български иконописци и 15 постера, възпроизвеждащи образите на Кирил и Методий, техните ученици и княз Борис, пречупени през авторския поглед на художници от края на XIX и първата половина на XX в. Изложбата ще бъде открита днес, 20 май от 18.00 часа в зала..

публикувано на 20.05.19 в 12:25

Концерт на "Охлюва" посветен на Европейския морски ден

На открита сцена "Охлюва" днес от 17.30 часа ще се проведе концерт, посветен на Европейския морски ден - 20-ти май. Той е организиран от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и с любезното съдействие на Съюза на моряците- ветерани в града. В концерта ще вземат участие: детски фолклорен танцов ансамбъл "Радост" с ръководител Димитър..

публикувано на 20.05.19 в 12:21

"Пандира и останалите бургазлии" на Румяна Емануилиду вече в книжарниците

Документите от Белене, непубликувани досега снимки и истории намират място във второто преработено и допълнено издание на книгата "Пандира и останалите бургазлии", която излезе преди дни от печат. Тя е продължение на излязлата преди десетина години „Пандира - Мюнхаузен от Бургас и останалите бургазлии“ от Румяна Емануилиду, председател на..

публикувано на 20.05.19 в 12:00

"Ангел Заберски Биг Бенд“ ще се включи в "Джаз в Бургас"

Музикантите от "Ангел Заберски Биг Бенд" ще превърнат 13 юли в незабравима морска вечер. Това е датата на тяхното участие във фестивала "Джаз в Бургас". Бендът включва близо 20 уникални инструменталисти, повечето от които си имат и своя соло кариера. Ще ги чуем в експоцентър "Флора" с една въздействаща програма. Тази година в шестото издание на "Джаз в..

публикувано на 20.05.19 в 11:23

Изложбата "АRT IN CONVERGE" ще бъде открита днес

Десет бургаски художници в колаборация с 40 творци от Турция, сред които професори по изобразително изкуство от университетите там, участват в изложбата "АRT IN CONVERGE" или "Изкуството ни свързва". Интересната експозиция ще бъде открита   в зала "Ал. Г. Коджакафалията" на 20 май  от 19.00 часа.Тя включва  проекти от областта на пластиката,..

публикувано на 20.05.19 в 08:20

Кметът на Средец: БНР Бургас е изключителен медиен партньор

Кметът на Средец Иван Жабов  изтъкна приноса на  БНР Бургас   за утвърждаването  на събитие като Божура и  за доброто взаимодействие между община и медия. Той изрази благодарността си и чрез   откритото ни студио с водещ Георги Янакиев. Вашата награда от събитието  е напълно заслужена, тъй като през всичките тези години сте изключителен медиен партньор,..

публикувано на 19.05.19 в 12:02