Увеличават заплатите на директорите на общинските детски градини в Сливен

Снимка: Община Сливен

Кметът Стефан Радев се срещна с директорите на общинските детски градини. При разговорите бяха обсъдени постъпилите предложения във връзка с утвърждаването на правилата за определяне на основните работни заплати и видовете допълнителни възнаграждения.

Общо от директорите бяха постъпили 10 предложения, касаещи получаване на допълнително трудово възнаграждение за работа с деца със специални образователни потребности, за консултиране на родители, за водене на документация, за провеждане на допълнителни часове по български език и други.

Беше одобрено, директорите да получават допълнително възнаграждение за водене на документация, консултиране на родители и за работа с деца със специални образователни потребности в зависимост от броя им. Размерът на основната им работна заплата също ще бъде увеличен, като той зависи от общия брой деца в детската градина. Промените влизат в сила със задна дата, считано от 01.01.2019 г.

 По проект тази година ще бъдат реновирани 4 детски градини в град Сливен, като в три от тях ремонтните дейности вече текат. Очаква се през лятото да постъпят нови предложения от директори за подобряване на условията в детските градини.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят традициите на бургаски регион в Коледния музей на алпийския курорт Ваграйн

Регионалният музей на Бургас ще се включи в специализирана експозиция, посветена на Коледа, във град Ваграйн, Австрия. На нея ще бъдат представени информация и снимки за празника в Бургаско. Контактът между Бургаския музей и Stille Nacht Museum, както и идеята за съвместни дейности е осъществена от почетния консул на Австрия доц. д-р Радостина..

публикувано на 19.03.19 в 12:52

Изборите за Европейски парламент ще са на 26-ти май

Президентът Румен Радев насрочи за 26 май изборите за членове на Европейския парламент от Република България.  Трябва да бъдат избрани 705 депутати, като все още не е ясно дали Великобритания ще има право да гласува, тъй като на 29 март Обединеното кралство трябва да напусне ЕС.  Ако напускането бъде отложено, британците ще могат да гласуват за..

публикувано на 19.03.19 в 12:43

Млади философи се събират в Бургас

Бургас ще е домакин на ХХIІІ Национална ученическа философска конференция "Човек - Свят", която ще се проведе на 21 и 22 март в Средно училище "Епископ Константин Преславски". Откриването на конференцията ще бъде в 17 часа, в зала "Апостол Карамитев" на СУ "Епископ Константин Преславски". Събитието традиционно е част от Националния календар на..

публикувано на 19.03.19 в 07:29

60-годишен юбилей отбелязва ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров”

Празничните събития  под мотото „ 60г. Професионална гимназия по туризъм  Проф. д-р  Асен Златаров“ - образователна институция в професионалното обучение в България” посветени на юбилея  ще акцентират върху професионалните  умения и артистичните  таланти на възпитаниците на гимназията. Презентации  под мотото „МАГИЯ И НАУКА- НЕОБИЧАЙНИТЕ..

публикувано на 18.03.19 в 16:43

Започна предварителното записване за изпити в Университет "Проф.д-р Асен Златаров"

Три факултета, спокойна обстановка и равномерна натовареност на спудентите предлага техническият университет в Габрово. Също и съвместно обучение с двойни дипломи с университети в Германия. А русенският „Ангел Кънчев“ има над 50-ет специалности и три филиала в Разград, Силистра и Видин. А о т днес започва предварителното записване за..

публикувано на 18.03.19 в 15:30

Бургас ще се поведе II-ри регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“

На шести април  в Бургас ще се проведе математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“. След огромния интерес към първото за града подобно състезание през 2018г., инициаторите и организаторите Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти обявяват официално старта на записванията и за второто му издание...

публикувано на 18.03.19 в 11:27

Центърът за кандидатстудентска подготовка и информация става медиатор между бизнеса и университетите

Все по-често представители на бизнеса се оплакват от липсата на квалифицирани служители. Но за да ги има, това означава, че образованието трябва да е достатъчно адекватно към нуждите на бизнеса. В противен случай, тенденцията е да има все повече  безработните висшисти. Именно това е целта на провеждащите се ежегодно кандидатстудентски борси в..

публикувано на 18.03.19 в 07:35