Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас е домакин на турнир по водна топка за Купа България

В рамките на три дни, от 15 до 17 март, Бургас ще бъде домакин на турнира по водна топка за Купа Българя - мъже и жени. Финалът за определяне на новия носител на трофея ще бъде излъчен пряко по  БНТ 3.

На басейн "Парк Арена ОЗК" ще се състоят битките при мъжете, участие ще вземат два бургаски отбора - вицешампионът от турнира за миналия сезон "Черноморец" и новосформираният "Нептун".

Именно двата тима ще открият надпреварата за трофея. Градското дерби е в петък, 15 март, от 9:00 часа.

За състава на "Нептун" ще играят бивши възпитаници на "Черноморец", прекъснали състезателна дейност по различни причини, за това и дербито се очаква с голям интерес.

В спора за трофея ще играят общо десет отбора, разделени в два потока. "Черноморец" и "Нептун" са в група "Б" заедно с "Комодор", "Черно море" и ЦСКА. В група "А" са: "Тича", "Аква Спорт", "Славия", "КПС Варна" и "Локомотив НН".

Заключителният двубой в турнира ще бъде в неделя, 17 март, от 17:00 ч.

Мачовете за Купа България при жените ще се проведат на басейна в "Меден рудник". Надпреварата при дамите стартира на 16 март. Домакините от "Черноморец", които са бронзови медалистки от миналата година, започват с двубой срещу "Локомотив НН". Останалите участници са: шампионът "Ботев 2000" /Враца/ и "КПС Варна".

ПРОГРАМА КУПА БЪЛГАРИЯ-МЪЖЕ:

ПЕТЪК, 15 март,

9:00 ч.: Черноморец - Нептун

Комодор - Черно море

Аква Спорт - Тича

Славия - КПС Варна

16:00 ч.: ЦСНА - Нептун

Черноморец - Комодор

Локомотив НН - Тича

Славия - Аква Спорт

СЪБОТА, 16 март,

9:00 ч.: Комодор - Нептун

ЦСКА - Черно море

Славия - Тича

Локомотив НН - КПС Варна

16:00 ч.: ЦСКА - Комодор

КПС Варна - Аква Спорт

Черноморец - Черно море

Локомотив НН - Славия

НЕДЕЛЯ, 17 март,

9:00 ч.: Черно море - Нептун

КПС Варна - Тича

ЦСКА - Черноморец

Локомотив НН - Аква Спорт

ФИНАЛИ:

15:00 ч.: МАЧ ЗА 3-4 МЯСТО

17:00 ч.: МАЧ ЗА 1-2 МЯСТО

ПРОГАРМА КУПА БЪЛГАРИЯ-ЖЕНИ

СЪБОТА, 16 март,

10:30 ч.: Черноморец - Локомотив НН

Ботев 2000 - КПС Варна

16:00 ч.: Черноморец - Ботев 2000

КПС Варна - Локомотив НН

НЕДЕЛЯ, 17 март,

9:00 ч.: Черноморец - КПС Варна

Ботев 2000 - Локомотив НН.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на в края на април

4 -ти кръг на Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на 28 април от 14.00 ч. в Каблешково, съобщават от Общината.  Старт-финалът ще е на улица „Климент Охридски” № 5, пред сградата на Народно читалище „Атанас Манчев 1920” – Каблешково. Трасето е дълго 1.4 км и в по-голямата си част е равнинно, но завършва с изкачване с около..

публикувано на 16.04.24 в 12:35

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ посреща отборът на „Шумен“ на 20 април

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ играе полуфинална серия за титлата. Противникът е  отборът на „Шумен“, който е шампион и носител на купата от миналия сезон, съобщават от Община Бургас. Бургазлии загубиха първия мач от серията като гост. Многото технически грешки в нападение доведоха до лесни голове във вратата им и през цялото време те..

публикувано на 15.04.24 в 10:39
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова с реми срещу световната вицешампионка на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с китайката Лей Тинцзие в партия от деветия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се провежда в Торонто. С това Салимова събра актив от 4 точки, докато съперничката и, която игра в последния мач за световната титла, е с 5,5 точки. В днешния десети кръг Нургюл Салимова ще..

публикувано на 15.04.24 в 07:45

Волейболистите на "Дея Спорт" се изправят като гости срещу ЦСКА

Волейболистите на "Дея Спорт" се изправят като гости срещу ЦСКА днес. Мачът е  от 19:30 часа в столичната зала "Христо Ботев" и може да се  наблюдава пряко в ефира на спортните канали.  Домакините водят с 2:1 победи. Играе се до 3 успеха от 5 мача. Президентът на бургаския клуб Александър Маджуров е оптимист, че серията може да се върне отново..

публикувано на 12.04.24 в 11:40

Нургюл Салимова направи реми с рускиня

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с рускинята Катерина Лагно в седмия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат. В последната партия от първото от двете завъртания в Торонто 20-годишната Салимова подели точките с 34-годишната Лагно след 41 хода игра. По този начин българката събра актив от 3 точки,..

публикувано на 12.04.24 в 08:17
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна втора загуба в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от рускинята Александра Горячкина в 6-ия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. За българката поражението бе второ и тя остава с 2,5 точки, които и отреждат пето място в класирането.  Партията бе първата класическа между двете от финала за Световната купа през август миналата година, който..

публикувано на 11.04.24 в 13:28

"Дея Спорт" би ЦСКА в драматичен мач №3 и завърза полуфиналната серия

В изключително оспорван мач №3, бургаските волейболисти на "Дея Спорт" успяха да победят ЦСКА  с 3:2 гейма пред около 700 ентусиазирани фенове в зала "Младост" и да завърже серията, в която се играе до 3 победи от 5 мача. Двубоят е от полуфиналните плейофи в Супер Волей при мъжете. Най-резултатни за победителите с по 19 точки бяха Валентин..

публикувано на 10.04.24 в 12:19