Откриха ново спортно игрище в СУ "Христо Ботев" в Айтос

Многофункционално спортно игрище има вече в двора на средно училище „Христо Ботев“ в Айтос. Изграждането му е финасирано по реда на Наредба № 2 на Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения.

Новото спортното съоръжение може да се ползва за мини футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт. Децата го очакваха с огромен интерес, каза директорът на учебното заведение Пенка Кирязова:

„И не само интерес, но и любопитство и желание. Ние имаме голям двор от 6 дка, който не е ремонтиран от 50 години и имахме огромна нужда от подобно игрище. Сега проблемът ще е как да организираме използването му, защото тук учат над 1 000 деца в 46 паралелки и всички искат да играят на него. Много се надяваме, че модернизирането на спортната ни инфраструктура ще продължи.“

Проектът е осъществен с помощта на община Айтос. Кметът Васил Едрев заяви, че е много радостен от реализирането на игрището и припомни, че с отпуснати от държавата средства през тази година предстои модернизиране на спортната инфраструктура в града и ще бъдат реновирани - залата за акробатите, залата за баскетбол и борците и др.

На откриването на спортното съоръжение присъства и народният представител от ДПС Севим Али, който е съдействал за отпускането на средствата от Министерството на младежта и спорта.

„Целта е да продължим с реализирането на подобни спортни площадки в общината и в цялата област, защото децата са нашето бъдеще и имат нужда от места, където да спортуват.“

Гост на училище „Христо Ботев“ беше и зам. министърът на младежта и спорта Ваня Колева, която пожела на децата да ползват и пазят новото спортно съоръжение.

Площадката е с размери 42/22 м., реализирана е с по проект на стойност близо 89 хил. лева, отпуснати от Министерството на младежта и спорта.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят традициите на бургаски регион в Коледния музей на алпийския курорт Ваграйн

Регионалният музей на Бургас ще се включи в специализирана експозиция, посветена на Коледа, във град Ваграйн, Австрия. На нея ще бъдат представени информация и снимки за празника в Бургаско. Контактът между Бургаския музей и Stille Nacht Museum, както и идеята за съвместни дейности е осъществена от почетния консул на Австрия доц. д-р Радостина..

публикувано на 19.03.19 в 12:52

Изборите за Европейски парламент ще са на 26-ти май

Президентът Румен Радев насрочи за 26 май изборите за членове на Европейския парламент от Република България.  Трябва да бъдат избрани 705 депутати, като все още не е ясно дали Великобритания ще има право да гласува, тъй като на 29 март Обединеното кралство трябва да напусне ЕС.  Ако напускането бъде отложено, британците ще могат да гласуват за..

публикувано на 19.03.19 в 12:43

Млади философи се събират в Бургас

Бургас ще е домакин на ХХIІІ Национална ученическа философска конференция "Човек - Свят", която ще се проведе на 21 и 22 март в Средно училище "Епископ Константин Преславски". Откриването на конференцията ще бъде в 17 часа, в зала "Апостол Карамитев" на СУ "Епископ Константин Преславски". Събитието традиционно е част от Националния календар на..

публикувано на 19.03.19 в 07:29

60-годишен юбилей отбелязва ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров”

Празничните събития  под мотото „ 60г. Професионална гимназия по туризъм  Проф. д-р  Асен Златаров“ - образователна институция в професионалното обучение в България” посветени на юбилея  ще акцентират върху професионалните  умения и артистичните  таланти на възпитаниците на гимназията. Презентации  под мотото „МАГИЯ И НАУКА- НЕОБИЧАЙНИТЕ..

публикувано на 18.03.19 в 16:43

Започна предварителното записване за изпити в Университет "Проф.д-р Асен Златаров"

Три факултета, спокойна обстановка и равномерна натовареност на спудентите предлага техническият университет в Габрово. Също и съвместно обучение с двойни дипломи с университети в Германия. А русенският „Ангел Кънчев“ има над 50-ет специалности и три филиала в Разград, Силистра и Видин. А о т днес започва предварителното записване за..

публикувано на 18.03.19 в 15:30

Бургас ще се поведе II-ри регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“

На шести април  в Бургас ще се проведе математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“. След огромния интерес към първото за града подобно състезание през 2018г., инициаторите и организаторите Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти обявяват официално старта на записванията и за второто му издание...

публикувано на 18.03.19 в 11:27

Центърът за кандидатстудентска подготовка и информация става медиатор между бизнеса и университетите

Все по-често представители на бизнеса се оплакват от липсата на квалифицирани служители. Но за да ги има, това означава, че образованието трябва да е достатъчно адекватно към нуждите на бизнеса. В противен случай, тенденцията е да има все повече  безработните висшисти. Именно това е целта на провеждащите се ежегодно кандидатстудентски борси в..

публикувано на 18.03.19 в 07:35