Откриха ново спортно игрище в СУ "Христо Ботев" в Айтос

Многофункционално спортно игрище има вече в двора на средно училище „Христо Ботев“ в Айтос. Изграждането му е финасирано по реда на Наредба № 2 на Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения.

Новото спортното съоръжение може да се ползва за мини футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт. Децата го очакваха с огромен интерес, каза директорът на учебното заведение Пенка Кирязова:

„И не само интерес, но и любопитство и желание. Ние имаме голям двор от 6 дка, който не е ремонтиран от 50 години и имахме огромна нужда от подобно игрище. Сега проблемът ще е как да организираме използването му, защото тук учат над 1 000 деца в 46 паралелки и всички искат да играят на него. Много се надяваме, че модернизирането на спортната ни инфраструктура ще продължи.“

Проектът е осъществен с помощта на община Айтос. Кметът Васил Едрев заяви, че е много радостен от реализирането на игрището и припомни, че с отпуснати от държавата средства през тази година предстои модернизиране на спортната инфраструктура в града и ще бъдат реновирани - залата за акробатите, залата за баскетбол и борците и др.

На откриването на спортното съоръжение присъства и народният представител от ДПС Севим Али, който е съдействал за отпускането на средствата от Министерството на младежта и спорта.

„Целта е да продължим с реализирането на подобни спортни площадки в общината и в цялата област, защото децата са нашето бъдеще и имат нужда от места, където да спортуват.“

Гост на училище „Христо Ботев“ беше и зам. министърът на младежта и спорта Ваня Колева, която пожела на децата да ползват и пазят новото спортно съоръжение.

Площадката е с размери 42/22 м., реализирана е с по проект на стойност близо 89 хил. лева, отпуснати от Министерството на младежта и спорта.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Галя Христозова: Родители, купете за 24 май прекрасна книга за вашето дете

Академичното ръководство и преподаватели на Бургаския свободен университет ще се включат днес в празничното шествие в Бургас. Четенето е онова, което обогатява и дава път нагоре, каза ректорът на учебното заведение проф. Галя Христозова. „24 май е най-прекрасният празник, в който ние отдаваме заслужена почит на словото, на братята Кирил и..

публикувано на 24.05.19 в 09:32

В Обзор се проведе състезанието "Знаете ли български"

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в ОбУ "Св.Св. Кирил и Методий" се проведе състезание под надслов "Знаете ли български?". В мероприятието, организирано от учителите от Методическото обединение "Хуманитарно направление", взеха участие ученици от пети до девети клас, които бяха разпределени в два отбора..

публикувано на 23.05.19 в 12:46

Абсолвенти от БСУ получиха днес дипломите си за висше образование

 Над 350 абсолвенти  получиха дипломи за бакалавърска и магистърска степен от БСУ. Церемонията се проведе в присъствието на академичното ръководство и много гости. Сред тях депутати от различни политически сили, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Йорданка Ананиева и  генералният турския консул  Нурай Иньонтепе, както и представители на..

публикувано на 23.05.19 в 12:31

Над 250 абсолвенти от БСУ ще получат дипломите си днес

Над 250 абсолвенти на Бургаския свободен университет ще получат своите дипломи за завършено висше образование. От тях 26 са отличниците на випуска, които ще бъдат удостоени от Ректора със свидетелство за отличие за постигнати високи резултати в обучението и доказан стремеж към издигане авторитета на академичната общност. Поканени са кметът на Община..

публикувано на 23.05.19 в 07:35

ДГ „Слънце“ в Сунгурларе отбеляза 45 години

В Сунгурларе отбелязаха 45 години от създаването на детска градина „Слънце“. Детското заведение отваря врати,  в годината, в която общинският център е обявен за град.  Празникът бе отбелязан с голямо тържество - малчуганите пяха и танцуваха на сцената на читалището, в присъствието на официални гости и родители, които не скриха вълнението..

публикувано на 22.05.19 в 17:04

Само един преписвач на днешната матура

Само един кандидат – преписвач е заловен на днешната матура по български език и литература. Това каза за БНР – Бургас Виолета Илиева, началник на регионалното управление на образованието. Зрелостникът е от град Бургас, уточни тя: „Беше заловен с телефон след първия модул. Отивайки до тоалетна е бил хванат от квесторите с..

обновено на 21.05.19 в 16:45

50 деца от Карнобат се включиха в състезанието "Ваканция - здравей!"

Финалният етап от Националната програма „Работа на полицията в училищата” под мотото „Ваканция – здравей! Да играем безопасно!” стартира в Карнобат с провеждането на спортно състезание с участието на близо 50 деца от три карнобатски училища. В общо шестте отбора се включиха ученици от 3 и 4 клас, които премериха сили и бързина в няколко..

публикувано на 21.05.19 в 14:41