Бившето Логопедично училище в Айтос става зелено училище

Търси се финансиране за основен ремонт на Логопедичното училище в Айтос. Това каза в новата рубрика на БНР – Бургас "Глас народен" кметът на общината Васил Едрев.

Ще търсим финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество, където вече имаме два спечелени проекта, коментира Васил Едрев:

„Идеята е бившето училище да се превърне в екоцентър, зелено училище, за децата от цялата община. Това са вижданията на общината към настоящия момент. Чакаме да бъде отворена Програмата за трансгранично сътрудничество, за да можем да кандидатстваме“

Относно бившите казарми, те все още не са общинска собственост, поясни Едрев:

„Става дума за пари, които общината трябва да плати. И, да не забравяме, че бившата казарма е огромен имот – над 100 дка. Що се отнася до бъдещето на този имот, категоричен съм, че гражданите ще решат съдбата му. От месеци на сайта на общината е публикувано проучване за нагласите на айтозлии. Засега 34% са посочили, че на мястото на казармите трябва да бъде изградено висше учебно заведение или колеж, със спортен комплекс и общежития“

Други искат градски парк с басейн, лятно кино и атракции, добави кметът. Той отговаря на десетки въпроси на айтозлии, в новата ни рубрика „Глас народен“.

Следващият участник в нея ще е кметът на Бургас Димитър Николов – очаквайте интервюто с него на 28 март.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъждът не спря бургазлии да се включат в шествието по повод 24 май (снимки)

Хиляди бургазлии се включиха в шествието по повод Деня на славянската писменост и култура. Въпреки проливния дъжд те изминаха тържествено пътя от площад „Тройката“ до Приморския парк. „…Това е най-хубавият празник и не мога да не дойда. Колегите от университета „Проф.д-р Асен Златаров“ също са тук…“ „… Подготвили сме децата отдавна,..

обновено на 24.05.19 в 16:46

„Булевард Демокрация“ - на 24 май

Датата 24 май е станала празнична в календара преди много, много столетия. Денят на Светите братя Кирил и Методий бил отбелязван като църковен празник още през Средновековието. В хроника от XII в. има сведение, че братята Петър и Асен, след като възродили българското царство, по инициатива на епископ Василий решили да отбележат 200 -годишнината от..

публикувано на 24.05.19 в 14:42

Скулптура на Кирил и Методий поведе шествието в Ямбол

Скулптура на светите братя Кирил и Методий поведе и тазгодишното шествие в Ямбол в Деня на славянската писменост. Пластичната композиция  е с височина над два метра и е поставена върху движеща се платформа. Репортаж на Даниела Костова Празничното шествие завърши в центъра на града с тържествен концерт. По традиция на него присъстват..

публикувано на 24.05.19 в 14:32

Мажоретни състави и духова музика на шествието за 24 май в Сливен

С празнично шествие на всички училища и филиали на университети в Сливен бе отбелязан Денят на българската просвета и култура и славянска писменост. Десетки ученици, студенти, преподаватели, бивши учители и граждани се включиха в шествието, което бе предвождано от мажоретни състави и военна духова музика. Официалната церемония по..

публикувано на 24.05.19 в 14:25

Митко Иванов: 24 май е най, най празникът на България!

Консулско донесение от 1862 година е официалния запазен документ, в който се говори за първи път за отбелязването на 24 май в Бургас,  със сведения за отбелязване на Светите седмочисленици още преди това. Позицията е на Митко Иванов, автор на биографичната книга за благодетеля на града  Александър Георгиев Коджакафалията и съавтор на..

обновено на 24.05.19 в 11:18

Празнично шествие в Бургас ще има, но училищата сами ще решат дали да се включат в него

Шествието по повод Деня на славянската писменост и култура ще се проведе в Бургас, въпреки дъжда. Това съобщи зам. - кмета Йорданка Ананиева. Тя допълни, че родителите, директорите и учителите сами ще преценят дали децата да се включат в него или да отбележат празника в учебните заведения. Има вероятност планирания концерт на откритата сцена „Охлюва“..

публикувано на 24.05.19 в 10:00
Снимката е илюстративна.

Програма за Деня на българската просвета и култура в Сливен

Денят на българската просвета и култура и славянската писменост в Сливен ще бъде отбелязан с празнично шествие на училищата по главната улица. То ще започне от градската градина в 11.00 часа. От 11.30 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще се проведе церемония по поднасяне на гирлянд от цветя пред паметника на войводата Хаджи Димитър и..

публикувано на 24.05.19 в 08:56