Бившето Логопедично училище в Айтос става зелено училище

Търси се финансиране за основен ремонт на Логопедичното училище в Айтос. Това каза в новата рубрика на БНР – Бургас "Глас народен" кметът на общината Васил Едрев.

Ще търсим финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество, където вече имаме два спечелени проекта, коментира Васил Едрев:

„Идеята е бившето училище да се превърне в екоцентър, зелено училище, за децата от цялата община. Това са вижданията на общината към настоящия момент. Чакаме да бъде отворена Програмата за трансгранично сътрудничество, за да можем да кандидатстваме“

Относно бившите казарми, те все още не са общинска собственост, поясни Едрев:

„Става дума за пари, които общината трябва да плати. И, да не забравяме, че бившата казарма е огромен имот – над 100 дка. Що се отнася до бъдещето на този имот, категоричен съм, че гражданите ще решат съдбата му. От месеци на сайта на общината е публикувано проучване за нагласите на айтозлии. Засега 34% са посочили, че на мястото на казармите трябва да бъде изградено висше учебно заведение или колеж, със спортен комплекс и общежития“

Други искат градски парк с басейн, лятно кино и атракции, добави кметът. Той отговаря на десетки въпроси на айтозлии, в новата ни рубрика „Глас народен“.

Следващият участник в нея ще е кметът на Бургас Димитър Николов – очаквайте интервюто с него на 28 март.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разширението на депото в Братово няма да натоварва бюджетите на общините

Няма да се заделят средства за изграждането на нова клетка на депото в Братово. Това коментира заместник - кметът на Бургас Руска Бояджиева. Около 30% от отпадъците, които се депонират в момента, са от нас и тази част от строителните дейности ще заплатим, поясни тя: „Цялата инвестиция се финансира от отчисленията, които общините правят..

обновено на 19.03.19 в 17:42

Започва санирането на още един блок в Сливен

  Още един жилищен блок в Сливен предстои да бъде саниран. По време на откриването на строителната площадка днес, кметът Стефан Радев призова жителите на блока да си съдействат с изпълнителите на обекта.  На блок № 8 в кв. „Дружба“ предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и..

публикувано на 19.03.19 в 15:36

"Булевард Демокрация" - на 19 март

Не вървят добре нещата в тази държава. Тъкмо закрепим някаква стабилност в управлението и се намира някой (обикновено – финансист), който да я разклати. Тъкмо потушихме народното (основно – Фейсбук) недоволство за опрощаването на милионите дългове на мюфтийството и държавата реши да поопрости малко пенсии на бъдещите пенсионери. И трябва пак..

публикувано на 19.03.19 в 15:01

Кой печели чадър от БНР – Бургас тази седмица

„Не може вечно да вали…“ се казваше в един велик филм. Не искаме да ви разочароваме, но не може и вечно да е слънчево и все някога ще се зададе Емо Чолаков с облачетата. Тези, които участваха в анкетата ни миналата седмица, имаха възможност да спечелят нов чадър от нас. Те трябваше да отговарят на въпроса: „С еднакъв аршин ли..

публикувано на 19.03.19 в 13:36

"Воден отпечатък" за седма поредна година

Учениците от СУ „Св.Св.Кирил и Методий”  в Бургас и БСУ„Христо Ботев” в Братислава се включват  заедно в инициативата „Воден отпечатък”.  За седма поредна година  деца на възраст от 9 до 13 години се приобщават към идеята, че питейната вода е най-ценният, но и най-разхищаван природен ресурс и всички сме отговорни за опазването ѝ. В продължение на..

публикувано на 19.03.19 в 13:08

80 души търсят двегодишния Юлиян

Хеликоптер от авиобаза „Безмер“ и над 60 полицейски служители се включиха в издирването вчера. Беше направен и оглед с дрон на голяма територия, но неуспешно. Днес в операцията се включиха над 80 полицаи и доброволци, както и двама делтапланеристи. Юлиян е бил облечен със светла връхна дреха с дълъг ръкав. Той има лек дефект при придвижване, изразяващ..

публикувано на 19.03.19 в 12:50

Поредно сметище в Парк "Странджа" почистиха служители на дирекцията (галерия)

Поредно нерегламентирано сметище бе почистено от служители на Парк „Странджа“, инфомираха от дирекцията му. Отбивката и гористата местност до пещерата „Еленина дупка“ е била покрита с боклуци. Недобросъвестни граждани дори са оставили пластмасовите си бутилки, забити в клони на дървета и храсти.

публикувано на 19.03.19 в 11:36