Изложбата за детски рисунки "Водата е живот" представиха в залата на Дружеството на бургаските художници

Традиционната изложба за детски рисунки - посветена на 22 март – Световния ден на водата беше открита в залата на дружеството на бургаските художници. Това е 17-то издание на конкурса, организиран от ВиК Бургас, където учениците от всички бургаски училища имаха възможност да разкрият своя талант и творческо въображение в рисуването. Говорителят на дружеството Димитър Гюров пояснява:

"В момента имаме 62 творби, изложени тук. Те са от близо 30 училища, читалища, детски школи по рисуване, самостоятелни участници имаме. Което ни радва, защото още веднъж показва, че тази изложба за 17 години подред има място в бургаския културен живот",

Най-малкият участник в конкурса е на четири години, а най-големия на 15, посочи още Димитър Гюров.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Александър Йорданов представя книгата си „Патриотични уроци“ днес в Бургас

Доц. д-р Александър Йорданов представя новата си книга „Патриотични уроци“ днес в Бургас. Срещата с морската публика е в Дома на писателя на улица „Вола“1 от 18.00 часа. В 38 урока известният политик и дипломат анализира най-важните събития в българската и европейската история от втората четвърт на ХIХ и през ХХ век. 

публикувано на 22.08.19 в 16:37

Нестинарката от въображението на Ненчо Русев

Скулпторът Ненчо Русев, автор на пластиката Нестинарка, се включи в   дискусия за фолклорните измерения на наградите и награждаването, посветена на 20-та годишнина от учередяването на отличието Нестинарка , което традиционно се връчва по време на Международния фолклорен фестивал в Бургас. Националната награда „Нестинарка“ се присъжда..

публикувано на 22.08.19 в 13:45

"Гларуси и шамандури" тази неделя на живо от Созопол

На 25 август от 9 ч, предаването  „Гларуси и шамандури"  ще излъчва на живо от Созопол. Гост на водещия Георги Янакиев ще бъде  Димитър Недев - директор на археологическия музей. Той ще разкаже всичко около музея и културния живот на града. В откритото студио от Созопол ще гостува и Гено Пухов,   председател на Тракийско дружество „Яни Попов“ в..

публикувано на 22.08.19 в 13:44

30 български и международни артисти ще участват в третото издание на "ВОДА"

30 артисти ще участват в третото издание на „ВОДА“. В рамките на три дни те ще представят съвременен танц и театър, пърформанс, инсталация, музика, видео арт, изобразителни изкуства и други артистични предизвикателства. „Имаме присъствие на артисти от Унгария, Франция, Корея, Германия и България. Може би ще присъства и авторка със страхотна..

публикувано на 22.08.19 в 12:49

Стартират XI Летни празници на изпятата поезия "Солени ветрове"

От днес до 24-и август в Бургас ще се проведе XI Летни празници на изпятата поезия "Солени ветрове". Това е най-големият международен фестивал на поетите с китара (бардове или още Singer-songwriters) в България. Вижте какво можете да видите и чуете на фестивала: ПРОГРАМА  22 август /четвъртък/ 19:00 часа Сцена "БулевАрт" "Младите..

публикувано на 22.08.19 в 08:36

Валя Балканска, Калинка Згурова и Янка Рупкина ще открият 47-то издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас

Най-големите имена на българския фолклор пристигат в Бургас в понеделник /26 август/ за откриването на 47-то издание на Международния фолклорен фестивал. В грандиозната церемония, която ще започне в 20.30 часа на сцената на Летния театър, ще вземат участие още гайдарските състави "100 каба гайди" и "Дельо Хайдутин", със специалното участие на гайдаря на..

публикувано на 21.08.19 в 12:20

Фолклорният фестивал в Бургас с разноцветни багри, песни и танци

Началото на Международния фолклорен фестивал  ще бъде дадено в понеделник, 26 август, с дефиле на участниците, което ще тръгне от площад Тройката в 17.30 часа. Официалното откриване е в 20.30 часа с участието на Валя Балканска, Янка Рупкина, Калинка Згурова, гайдаря на Родопа планина Петър Янев, съставите "100 каба гайди" и "Дельо..

публикувано на 21.08.19 в 11:59