Васил Едрев: Градската баня в Айтос запазва предназначението си

Градската баня на Айтос ще запази предназначението си. Това каза за БНР - Бургас кметът на общината Васил Едрев. Отскоро сградата отново е общинска, поясни той:
"Няма да навлизам в подробности как буквално е била подарена тази сграда на една айтоска кооперация. Едва през миналата година ние решихме проблема и имаме проект за банята и за топлата минерална вода, която ползва банята. В никакъв случай няма да променяме предназначението ѝ към настоящия момент. Търсим финансиране на този проект.  Дали спа център, дали градска баня, това ще се прецени в зависимост от средствата, които ни бъдат отпуснати", посочи Едрев.
Ще търсим финансиране по европроект или през Министерския съвет., допълни той.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи проверки на къщи за гости в Бургаско (галерия)

Две проверки на къщи за гости в област Бургас извършват днес от Държавен фонд „Земеделие“. Сградите са построени и оборудвани със средства от Програмата за развитие на селските райони. Първият проверен обект бе в с. Факия, Община Средец. Къщата се стопанисва от Величка Кокаланова, която си е от същото село. Тя е категорична, че имотът..

публикувано на 19.06.19 в 15:33

Промениха процедурите за концесии на морските плажове

Министерският съвет одобри Закон за изменение и допълнение на Закона за концесиите, който създава режим процедурите за концесиониране на морски плажове да се извършват по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Обстоятелството, че от 1 януари 2019 г. морските плажове се отдават по Закона за концесиите, затруднява процедурата..

публикувано на 19.06.19 в 14:51

Правителството се разпореди с имоти в Бургаско

С решение на Министерския съвет Министерството на културата получава за управление имот с площ 10 035 кв. м в  Ахтопол, заедно с построените в него пет сгради. До момента имотът е бил предоставен на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „Гранична полиция“, за нуждите на Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Бургас, но е с отпаднала..

публикувано на 19.06.19 в 14:41
Зам.-кметът Красимир Стойчев и зам.-областният  управител Владимир Крумов бяха посрещнати от турските им колеги в Инеада

За 4 часа ще се стига по море от Бургас до Истанбул

Транспортна връзка по вода между Бургас и Истанбул ще бъде реализирана догодина.Тя ще даде възможност на български и турски граждани за 4 часа да пътуват между двата града и ще бъде още една възможност за туризъм.Тестово пътуване до Инеада бе направено съвместно с бургаското пристанище, българските и турските партньори по проекта, за да се уточнят..

публикувано на 19.06.19 в 13:21

Редовното финансиране ще помогне на музеите да имат дългосрочна програма

Достъпът до редовно финансиране от страна на държавата ще позволи на общинските музеи да планират и развиват своя дългосрочна програма, което в момента е невъзможно. Това каза за  БНР-Бургас Даниел Пантов, директор на музея в Приморско. „Музеите са културни институции в полза на обществото. Това че държавата не ги финансира не означава, че не..

публикувано на 18.06.19 в 16:53

Лятната контролна кампания на НАП ще насърчава доброволното спазване на закона

Държавната и местната власт ще гарантират сигурността и спокойното протичане на активния летен туристически сезон по Южното Черноморие, но ще се намесват категорично в случаите на заобикаляне на законодателството и опитите за укриване на данъци и осигуровки. Това стана ясно от проведена днес в Бургаската областна управа среща, организирана от..

публикувано на 18.06.19 в 14:27

Първо плаване на круизната линия Бургас - Инеада (СНИМКИ)

Първо плаване със скоростен катамаран от Бургас до турския град Инеада организира бургаското пристанище.  От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължи 2 часа. Целта на тестовото плаване е да се установи дали турските катамарани отговарят на всички изисквания в морско техническо отношение, каза директорът на бургаското..

обновено на 18.06.19 в 13:33