Васил Едрев: Градската баня в Айтос запазва предназначението си

Градската баня на Айтос ще запази предназначението си. Това каза за БНР - Бургас кметът на общината Васил Едрев. Отскоро сградата отново е общинска, поясни той:
"Няма да навлизам в подробности как буквално е била подарена тази сграда на една айтоска кооперация. Едва през миналата година ние решихме проблема и имаме проект за банята и за топлата минерална вода, която ползва банята. В никакъв случай няма да променяме предназначението ѝ към настоящия момент. Търсим финансиране на този проект.  Дали спа център, дали градска баня, това ще се прецени в зависимост от средствата, които ни бъдат отпуснати", посочи Едрев.
Ще търсим финансиране по европроект или през Министерския съвет., допълни той.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Бургас на седмо място по ниска безработица за март

Продължава тенденцията нивото на безработица в Бургаско да е по-ниско в сравнение със средното за страната. Това показват данните за месец март. Въпреки това се нареждаме на 7-мо място в сравнение с останалите градове в страната по показателя „ниска безработица“. Преди Бургас в класацията се нареждат София, Габрово, Варна, Стара Загора,..

обновено на 18.04.19 в 16:28

Мерки и възможности да бъдат опазени животните от нови зарази в Странджа - Сакар

 Животновъди апелират за промяна в държавната политика спрямо опасните заболявания. Те настояват да бъде изготвена програма  и създадени нови ветеринарни звена, както и да бъдат решени други административни проблеми. Някои от хората отглеждат отново овце, други са взели крави, всички обаче задават въпроса –какво ще направи държавата. Месеци след..

обновено на 18.04.19 в 13:35
Николина Ангелкова

Николина Ангелкова: Прекратените концесии са заради три последователни години с нарушения

Министерският съвет прекрати два договора за предоставяне на концесия върху част от крайбрежната плажна ивица - за „Равда-Национален детски комплекс“ и за морски плаж „Равда - ХТИ“, каза за БНР Бургас  министърът на туризма Николина Ангелкова: "Знаете, че съгласно закона при системни нарушения, които се повтарят всяко лято сме длъжни да..

публикувано на 18.04.19 в 08:59

Прекратяват концесиите на два плажа в Равда заради нарушения

Министерският съвет прие решение за едностранното прекратяване на два договора за предоставяне на концесия върху част от крайбрежната плажна ивица - за морски плаж „Равда-Национален детски комплекс“ и за морски плаж „Равда – ХТИ“, и двата на територията на община Несебър. Прекратяването на концесионните..

публикувано на 17.04.19 в 13:07

250 души могат да получат пари за трудова мобилност

 Нови 250 безработни ще могат да се възползват и през 2019 г. от мерките на Агенцията по заетостта за насърчаване на трудовата мобилност. Те дават възможност за финансова подкрепа и стимулиране на насочени от бюрата по труда лица, които започват работа в друго населено място, различно от местоживеенето им. От мерките могат да се..

публикувано на 13.04.19 в 10:46

Дегустации и изложби във втория фестивал „Вино и творчество 2019” в Сливен

Втори фестивал на винарите „Вино и творчество 2019” ще се проведе в крепостта „Туида“ в Сливен днес.Той е част от Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2019г. В събитието ще участват винопроизводители от региона, които ще представят своето производство. Посетителите ще могат да се включат и разгледат благотворителни..

публикувано на 13.04.19 в 09:26

По-малко руснаци и немци ще почиват в Слънчев бряг

По-малко туристи от Германия, Русия и Скандинавските страни очакват в Слънчев бряг. Прогнозата е на базата на ранните записвания. Продължаваме да бъдем неатрактивни на международните борси, а държавата и общината неглижират своята роля, добавя председателят на Клуба на хотелиера в община Несебър Диана Колчева: „Това са двамата..

публикувано на 12.04.19 в 16:50