Кампанията ни "Дари и помогни" продължава до края на март

БНР – Бургас и сдружение „Каритас“ провеждаме кампания „Дари и помогни“. Вече сме събрали два микробуса с дарения, предстои тяхното сортиране и през април те ще бъдат предоставени на нуждаещи се.

Сред даренията има много детски дрехи, завивки, пуловери, панталони, блузи. Десетки граждани се включиха до момента, за което им благодарим! Събраното ще бъде предоставено чрез „Каритас – Бургас“ на социално слаби семейства в Малко Търново и в с. Маринка, на хора изпаднали в крайна бедност от Бургас и региона или живеещи в социални домове и центрове.

„На нас тези неща са излишни, донесохме дрехи за деца и възрастни. И много ще се радваме ако могат да бъдат използвани от хора в нужда“, каза Димка Георгиева.

„Каритас – Бургас“ е нашия партньор в кампанията. Организацията помага на нуждаещи се в града и региона вече над 12 години. Едно от основните направления, в което работи в момента местния й офис е мобилната и стационарна грижа за бездомни и социално слаби граждани, съобщи координаторът на организацията Спиридон Панайотов и припомни за съвместната ни кампания:

„Събираме всякакъв тип дрехи за деца над 7 години и за възрастни. Предстои да ги разпределим и през април те ще бъдат раздадени на нуждаещи се".

Ако искате да се включите в кампанията ни „Дари и помогни“, може да донесете даренията си в БНР – Бургас ул. „Филип Кутев“ 2. Инициативата ни продължава до края на месец март.

повече може да чуете в звуковия файл:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

НОИ се жалват в прокуратурата за затворения портал към сградата

Теренът е частен, а сградата на Националния осигурителен институт на булевард  „Стефан Стамболов“ в Бургас държавна. През 1999 година институцията купува от бизнесмена Ивайло Дражев осеметажната сграда на бившата "Фина механика". Така в годините се залага проблем, който сега  избухна с пълна сила-добре познатия като официален вход за НОИ..

публикувано на 19.04.19 в 17:05

За карта с точните граници на комплексите в Бургас настоява общински съветник

Ще бъде ли изработена и качена, на сайта на общината, дигитална карта с точните административни граници на жилищните квартали, комплекси и центрове за административно обслужване на Бургас? Питане по тази тема е внесено в местния парламент от общинския съветник Георги Дракалиев. Той обръща внимание, че от проведени срещи е установил, че..

публикувано на 19.04.19 в 15:39

"Булевард Демокрация" на 19 април

Темите в Булевард Демокрация на 19 април: Лошо качество на пътната настилка и неспазване на правилата за движение по пътищата са основните причини за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Това посочи в Бургас говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова. По случая са повдигнати обвинения на общо 7 души, сред които..

публикувано на 19.04.19 в 14:44

Бургазлии:Как да влезем в НОИ?!

 Седмица след като входът на НОИ -Бургас бе преместен от булевард „Стефан Стамболов“, бургазлии все още трудно се ориентират откъде да влязат в институцията, показа наша проверка: "Обиколих целия квартал, тук през храстите преминах.Няма нищо обозначено, стрелка да има къде е входът. Има само табела, не е входът оттам и ми казаха да заобиколя и..

публикувано на 19.04.19 в 09:02

"Движение на българските майки" - Бургас провежда благотворителен базар за деца в неравностойно положение

"Движение на българските майки" - Бургас за поредна година провежда Великденски благотворителен базар. Той предстои в края на седмицата, в дните 19, 20 и 21 април на пл. “Тройката”. Проявата цели да събере средства за деца в неравностойно положение. "Дамите са направили уникални сувенири, украси и подаръци с кауза за Цветница и Великден...

обновено на 19.04.19 в 08:50

Избират временно изпълняващ длъжността кмет на Созопол на извънредна сесия

Извънредно заседание ще проведе общинският съвет на Созопол. На 22 април съветниците  ще разгледат предложението за избор на временно изпълняващ длъжността кмет. Причината е, че Панайот Рейзи е отстранен заради започнало разследване срещу него. На сесията в понеделник ще бъде обсъден и Проект за изменение на Наредба за изграждане и опазване на зелената..

публикувано на 19.04.19 в 08:23

Профилактика на предавателя в Малко Търново ще бъде извършена днес

Профилактика ще бъде извършена днес на радиопредавателя в  района на Малко Търново. Затова  са възможни прекъсвания на програмата на БНР - Бургас  на 98.9 мгх за времето от 9 до 17 ч.   

публикувано на 19.04.19 в 07:53