Кампанията ни "Дари и помогни" продължава до края на март

БНР – Бургас и сдружение „Каритас“ провеждаме кампания „Дари и помогни“. Вече сме събрали два микробуса с дарения, предстои тяхното сортиране и през април те ще бъдат предоставени на нуждаещи се.

Сред даренията има много детски дрехи, завивки, пуловери, панталони, блузи. Десетки граждани се включиха до момента, за което им благодарим! Събраното ще бъде предоставено чрез „Каритас – Бургас“ на социално слаби семейства в Малко Търново и в с. Маринка, на хора изпаднали в крайна бедност от Бургас и региона или живеещи в социални домове и центрове.

„На нас тези неща са излишни, донесохме дрехи за деца и възрастни. И много ще се радваме ако могат да бъдат използвани от хора в нужда“, каза Димка Георгиева.

„Каритас – Бургас“ е нашия партньор в кампанията. Организацията помага на нуждаещи се в града и региона вече над 12 години. Едно от основните направления, в което работи в момента местния й офис е мобилната и стационарна грижа за бездомни и социално слаби граждани, съобщи координаторът на организацията Спиридон Панайотов и припомни за съвместната ни кампания:

„Събираме всякакъв тип дрехи за деца над 7 години и за възрастни. Предстои да ги разпределим и през април те ще бъдат раздадени на нуждаещи се".

Ако искате да се включите в кампанията ни „Дари и помогни“, може да донесете даренията си в БНР – Бургас ул. „Филип Кутев“ 2. Инициативата ни продължава до края на месец март.

повече може да чуете в звуковия файл:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на Атия – против центъра за опасни битови отпадъци

Скандално протече събранието в село Атия по повод изграждането на Център за съхранение на опасни битови отпадъци. Над 100 местни жители се обявиха против проекта, който, по думите им, се реализира на 300 метра от последните къщи. Община Созопол е една от петте, които реализира пилотен проект за подобен център, финансирането му е от..

обновено на 26.06.19 в 07:49

ЕК одобри Националната програма по пчеларство

Европейската комисия одобри Националната програма по пчеларство на България за периода 2020-2022 г. Общият й бюджет е в размер на 6,4 млн. лв. за всяка една от трите години на прилагането. 50% от средствата са от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и 50% от националния бюджет. Всички мерки, прилагани до момента са включени в Програмата, и..

публикувано на 25.06.19 в 17:36

Десислава Танева откри жътвената кампания в Сливенско

До края на месеца застрахователните компании трябва да дадат становище за компенсациите, които могат да изплатят, ако земеделските производители плащат такса  за функционирането на национална противоградова защита. Това обяви министърът на земеделието Десислава Танева при откриването на жътвената кампания в Сливенско. Тя уточни, че едва след това..

публикувано на 25.06.19 в 17:14

"Бургасбус" пуска лятното разписание на 15-ката

Лятното разписание на линия №15 влиза в сила от 1 юли (понеделник), информират от „Бургасбус“. Часовете на тръгване от кв. „Сарафово“ се отнасят за спирка „Ангел Димитров“, която ще се обслужва във всички курсове. Цялото разписание можете да видите тук .

публикувано на 25.06.19 в 16:32

Областният управител: Язовирът в село Винарско не е опасен

Язовирът в село Винарско е напълно безопасен и думите на Стайко Манев, кмет на населеното място, за опасност да залее близките села и автомагистрала „Тракия“ са неоснователни. Това казаха за БНР Бургас областният управител Вълчо Чолаков и Жельо Вардунски, кмет на община Камено, която се грижи за безопасността на водното съоръжение,..

публикувано на 25.06.19 в 16:12

Финансиране на образователни проекти и състезания осигуриха общинските съветници

 Над 40 решения взеха днес бургаските общински съветници. 58 -то им заседание бе на крачка от морето. До края на ремонта на сградата на НХК, сесиите ще се провеждат в Морското казино. Отпускането на финанси за спортисти и състезания, инфраструктури проблеми и решението морското училище да премине на общинска издръжка, бяха част от 3 часовото..

публикувано на 25.06.19 в 14:52

Булевард Демокрация на 25 юни

Какви решения  взеха бургаските общински съветници,  какво се случва с финансите за спортисти и състезания,  за инфраструктура и   как  морското училище  премина на общинска издръжка. Това е темата ни днес. След като общината  пое  гимназия „Свети Никола“  ще се насочим към кадрите, които могат да се обучават там.  Какви специалности могат да се..

публикувано на 25.06.19 в 14:46