Изтича срокът за участие в конкурса „Който спаси един човешки живот, спасява цяла Вселена”

Автор:

Пет дни преди крайния срок за участие в шестото издание на националния литературен конкурс, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф", участниците надхвърлят 120. По темата "Да обичаш,  въпреки..." до момента писаха ученици от 34 населени места в България и  студенти от 8 университета.

Номинираните в двете категории ще бъдат оповестени на сайта на "Алеф" - http://alef-bg.org в средата на месец април. Там вече са посочени поименно всички, изпратили творбите си за конкурса. След като бъдат определени от журито, номинациите за награди ще бъдат публикувани на сайта. Това ще стане до 20 април.

Церемонията по награждаване ще се състои на 9 май 2019 година в Културен център "Морско казино" - Бургас. Специално за събитието Централен Държавен Архив предоставя документалната фотоизложба "1943: Преследване и защита. Съдбата на българските евреи". Тя ще бъде експонирана в зала "Георги Баев" и ще бъде на разположение на граждани и гости на Бургас до 17 май.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Американският писател Ерик Уайнър представя последните си заглавия в Бургас

Американският писател Ерик Уайнър гостува в Бургас от 19.00 часа в Експо център "Флора". Той ще представи книгата си "География на блаженството", включена в списъка на бестселърите за всички времена на "Ню Йорк Таймс", както и другите две негови заглавия - "Човек търси Бог" и "География на гения". Събитието е с вход свободен. Освен срещата си с Ерик..

публикувано на 16.06.19 в 12:14

Канадците от "Kutsi Merki" с наградата на ЮНЕСКО от фестивала „Атлиманска Огърлица“

За първи път участници от Канада да се включили в осмия международен фолклорен фестивал „Атлиманска Огърлица“ - Китен. Това разкри доц. Венцислав Димов, член на журито. Той допълни, че е имало представители и на почти всички български фолклорни области. "Две награди връчваме извънредни с проф. Лозанка Пейчева. Едната е на Националния..

публикувано на 16.06.19 в 11:52

Над 30 състава в тазгодишния фестивал "Хоро край Поморийския бряг"

Повече от 30 състава от всички краища на страната изпъстриха пл. "Св. Св. Кирил и Методий" в Поморие за началото на 10-ия фестивал „Хоро край Поморийския бряг“. Днес програмата продължава с концерт-спектакъла “Образи на другостта”, в 17 ч, в залата на НЧ “Просвета 1888” Поморие. Участие в концерта ще вземат: Танцов клуб “Чайка..

публикувано на 15.06.19 в 15:04

Втора изложба на млади таланти от НУМСИ

За втора поредна година изложбената зала на Дружеството на бургаските художници отваря врати за годишната изложба на младите творци от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“.   Това е  поредната  голяма публична изява на децата, които се обучават по специалностите „Сценичен костюм” и „Рекламна..

публикувано на 15.06.19 в 08:29

"Пощенска кутия за приказки" гостува в събота в Бургас

"Пощенска кутия за приказки" гостува в петък (15 юни) в бургаския Летен театър. От 20:00 ч. на сцената ще излязат Камен Воденичаров, Димитър Калбуров, Мая Бежанска, Любен Дилов-син, Башар Рахал, Камен Алипиев-Кедъра, Бойко Кръстанов, Гери Турийска и бургазлиите Ирра, Пламен Манасиев и Стефан Илчев! Водещ на събитието ще е Мария Силвестър...

обновено на 14.06.19 в 11:52

Изложбата „Гутенберг и славянският свят“ ще бъде открита днес в Бургас

Книги от 15-и до 19-и век ще бъдат представени днес в експозицията "Гутенберг и славянският свят" в Историческия музей в Бургас. Изложбата за началото на българското книгопечатане гостува в морския град за първи път, обясни Иванка Делева, главен уредник на историческата експозиция на музея. „Изложбата е под формата на илюстративни..

публикувано на 14.06.19 в 11:35

Започва фестивалът „Хоро край поморийския бряг”

Фестивалът на клубовете по народни танци „Хоро край поморийския бряг” ще се проведе от 14 до 16 юни. Това е десето издание на събитието, съобщиха от Община Поморие. Основната цел е да бъдат представени красотата, богатството и уникалността на българския фолклор. Фестивалът няма състезателен характер. Клубовете ще играят едновременно хора́ от..

публикувано на 14.06.19 в 09:33