Делото за взрива край "Петолъчката" отново не тръгна

В Ямболския районен съд днес не беше даден ход на делото за взривовете край пътен възел „Петолъчката“. При експлозията в базата за утилизация на боеприпаси на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети.
Пред съда трябваше да бъдат представени пожарно-техническата и строително-техническата експертиза, но се оказа, че вещите лица не са се запознали с допълнително събраните по делото материали, не са чели и част от документацията събрана още в досъдебното производство преди 2016 г. Новата дата за представяне на експертизите е 12 юли.
Обвиняеми по делото за взрива в базата за утилизация са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов. Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са съхранявали и са работили с взривни вещества, без да вземат необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване и така се е стигнало до фаталния взрив преди 7 години.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама задържани за убийството в Бургас

Двама души са задържани за убийството на млад мъж, открит в квартал „Долно Езерово“ в Бургас. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. „Снощи е получен сигнал. Колегите направиха през нощта оглед, днес в светлата част на денонощието е направен повторен оглед. Имаме задържани към момента две заподозрени лица – съпруг и..

публикувано на 19.11.19 в 12:01

Труп на мъж, прострелян в гърдите, е открит край Долно Езерово (обновена)

Труп на млад мъж, с огнестрелна рана в гърдите, е открит в землището на бургаския квартал „Долно Езерово“. Сигналът е подаден снощи, около 18 ч, от мъж и жена, които обяснили, че са били на ловен излет в местността. Районът е отцепен и е извършен щателен оглед на местопроизшествието, съобщи говорителят на бургаската полиция Цветелина..

обновено на 19.11.19 в 11:17

Окръжен съд – Бургас организира семинар за правата на човека

Окръжен съд – Бургас организира семинар за магистрати дискутиращ практиката на Европейския съд по правата на човека. Лектор бе преподавателят от Бургаски свободен университет, доц. Светла Вучкова. Апелативни, окръжни, районни съдии и адвокати от Бургас  обсъдиха естеството на право на справедлив процес за всеки гражданин. В началото на семинара..

публикувано на 19.11.19 в 11:13

Общината изгражда видеонаблюдение в "Победа"

Община Бургас продължава да увеличава броя на своите "очи" в градските квартали и комплекси. След като в началото на тази година бяха монтирани 67 камери в "Меден рудник", сега е ред на "Победа". Целта е подобряване сигурността на жителите и намаляване на битовата престъпност. Тази седмица там се монтират 30 камери, като първата е поставена на  ул...

публикувано на 19.11.19 в 09:30

Пътничка в автобус пострада при рязка маневра в село Лъка

Пътничка в автобус, движещ се по маршрут Бургас–Слънчев бряг е пострадала. Причината е рязко намаляне на скоростта на превозното средство  от страна на водача при навлизане в село Лъка. за да спре на спирка. На пода е паднала правостоящата 75-годишна жена, която се удря в стъпалата на автобуса. Жената е с фрактура на десния крак, и е настанена за..

публикувано на 19.11.19 в 08:27

Нападателят с метлата остава в ареста

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи състав на районния съд в Бургас на Атанас Бундев, който миналата седмица удари с метла полицай и избяга. Той бе привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице и бягство от правосъдието. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение, тъй като..

публикувано на 18.11.19 в 17:30

Един от задържените с канабис в с. Чукарка остава в затвора

В затвора остава един от мъжете, които бяха задържани за притежание с цел разпространение на 6 кг марихуана . По цени на дребно на пазара наркотикът е на стойност 300 хил. лв. То е открито в къща в айтоското село Чукарка.  Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.  По случая са задържани баща и..

публикувано на 18.11.19 в 15:44