"Булевард Демокрация" - на 1 април

Паметник на премиера Бойко Борисов на столичният площад "Гарибалди"
Снимка: Ани Петрова

Премиерът Бойко Борисов сподели информация за паметника с неговия лик, който се появи на пл. "Гарибалди" за кратко, на страницата си във фейсбук и честити 1 април с нея, пише Офнюз. Е, самият монумент не останал доста дълго, за да може и други да му се порадват.

Иначе, първи април е празник на аматьорите, както вече споделих. На този ден лъжат само тези, които не могат през другите. А другите го правят ежедневно. Едни лъжат, че живеем по-добре, други лъжат, че им вярват. Едни лъжат, че плащат осигуровки, други – че работят на минимална заплата. Цялата икономика у нас се крепи на това как да прецакаш другия, че да си на далавара. Защото, както знаете, българина го е страх от две неща – да не настине и да не се мине. А американците казват – „Нямам нужда от секс, правителството го прави с мен всеки ден“. У нас така е и с лъжите. Само че процесът е двустранен.

Затова, без да ви лъжа, започва предаването „Булевард Демокрация“. До 18 ч. – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – решават ли проблема с паркирането многоетажните паркинги – мненията на общинския съветник Ангел Божидаров и на Михаил Попов от Института за пътна безопасност

-  Незаконно се събарят постройки на къмпинг „Каваците“, алармират собственици.

-  Политически акцент - вот на недоверие „за цялостно творчество“-  това заслужават управляващите от ГЕРБ по думите на Румен Петков от АБВ

-  Готовността за евровота и очакваната кампания – в коментара на деня

-  В рубриката „Точка ком“ – защо прегаряме все повече от високите технологии и социалните мрежи

-  И днес – подробности от света на културата, спорта… Днес ще изтеглим и печелившия от анкетата на БНР – Бургас и ще анонсираме новия ни въпрос

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Въвеждат временна организация на движението на кръгово кръстовище в Поморие

Поради ВиК авария се въвежда временна организация на движението в кръговото кръстовище на ул. “Княз Борис I” и ул. “Манастирска” в Поморие. Промените ще са в сила от 9.30  до 17.00 ч., Апелът е към  шофьорите за повишено внимание и съобразавяне с временната организация.

публикувано на 22.05.19 в 08:22

Деца ще дефилират с костюми на растения и животни, по повод Международния ден на биоразнообразието

По случай Деня на Натура 2000 и Международния ден на биоразнообразието , Българска фондация Биоразнообразие, Община Бургас и Регионална инспекция по околна среда и води – Бургас организират празнично шествие на тема „БИОРАЗНООБРАЗИЕ И НАТУРА 2000“ и канят децата на Бургас да дефилират с атрактивни костюми на български растения и животни. „ Тази..

обновено на 22.05.19 в 08:15

Спират водата за няколко часа в кв. Черно море

Спиране на водата предстои днес в кв. Черно море. От 11ч. до 14 ч. без водоподаване ще бъдат живущите по улиците " Лиляна Димитрова" и "Христо Ботев".Ще се извършват строително монтажни работи. ОТ ВиК предварително се извиняваме за причиненото неудобство.

публикувано на 22.05.19 в 07:36

Акция "Жълти стотинки" ще се проведе на първи юни в Бургас

На първи юни ще се проведе благотворителната акция "Жълти стотинки”. Под мотото "Деца помагат на деца", всеки, който пожелае, може да участва като предаде събрани стотинки на пункт в МОЛ Галерия о т 10:00 до 20:00 ч., каза за БНР Бургас Мария Танева, доброволец  от  морския град.  Инициативата   вече дванадесета година набира средства  за определена..

публикувано на 21.05.19 в 17:16

Поставят видеонаблюдение в новоизграден детски парк в Сливен

Община Сливен ще въведе видеонаблюдение в района на новоизградения детски парк край река „Асеновска“, като мярка срещу вандализма. Това обяви кметът Стефан Радев по повод непрестанните набези срещу осветителните тела, растителността и съоръженията в парка. Той бе отворен за гражданите в края на месец октомври 2018 година. Кметът Радев..

публикувано на 21.05.19 в 16:34

"Булевард Демокрация" - на 21 май

Както неведнъж вече съм ви казвал (ако не сте чули – ще ви повторя). Българинът винаги намира начин да се раздвои и да не е единодушен. Делим се на такива, които са гледали „Игра на тронове“ и такива, които не са. Делим се на такива, които са харесали последния сезон и такива – които не са. На такива, които биха написали по-добре сценария и..

публикувано на 21.05.19 в 15:08

Спасители посрещат първи туристи в Слънчев бряг

Мобилни двойки спасители започнаха работа на северния плаж в Слънчев бряг и вече посрещат първи туристи, съобщава дружеството поддържащо плажа. Там от няколко дни извършват ежедневен обход, макар сезонът да не е открит официално. Дежурствата им ще продължат до 31 май. Ден след това гардовете ще бъдат в пълен състав по вишките.  Чадърите и..

публикувано на 21.05.19 в 11:37