"Булевард Демокрация" - на 1 април

Паметник на премиера Бойко Борисов на столичният площад "Гарибалди"
Снимка: Ани Петрова

Премиерът Бойко Борисов сподели информация за паметника с неговия лик, който се появи на пл. "Гарибалди" за кратко, на страницата си във фейсбук и честити 1 април с нея, пише Офнюз. Е, самият монумент не останал доста дълго, за да може и други да му се порадват.

Иначе, първи април е празник на аматьорите, както вече споделих. На този ден лъжат само тези, които не могат през другите. А другите го правят ежедневно. Едни лъжат, че живеем по-добре, други лъжат, че им вярват. Едни лъжат, че плащат осигуровки, други – че работят на минимална заплата. Цялата икономика у нас се крепи на това как да прецакаш другия, че да си на далавара. Защото, както знаете, българина го е страх от две неща – да не настине и да не се мине. А американците казват – „Нямам нужда от секс, правителството го прави с мен всеки ден“. У нас така е и с лъжите. Само че процесът е двустранен.

Затова, без да ви лъжа, започва предаването „Булевард Демокрация“. До 18 ч. – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – решават ли проблема с паркирането многоетажните паркинги – мненията на общинския съветник Ангел Божидаров и на Михаил Попов от Института за пътна безопасност

-  Незаконно се събарят постройки на къмпинг „Каваците“, алармират собственици.

-  Политически акцент - вот на недоверие „за цялостно творчество“-  това заслужават управляващите от ГЕРБ по думите на Румен Петков от АБВ

-  Готовността за евровота и очакваната кампания – в коментара на деня

-  В рубриката „Точка ком“ – защо прегаряме все повече от високите технологии и социалните мрежи

-  И днес – подробности от света на културата, спорта… Днес ще изтеглим и печелившия от анкетата на БНР – Бургас и ще анонсираме новия ни въпрос

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Затруднено ще е движението в част от ул. "Янко Комитов"

Затруднено ще е придвижването в част от ул. "Янко Комитов" днес. Това се налага поради извършването на строително-монтажни дейности, съобщават от Община Бургас. Те ще се извършват от 9:00 до 17:00 часа в района на светофарното кръстовището на входа към МОЛ-а.   Препоръчва се водачите да спазват въведената временна организация на движение и да..

обновено на 18.10.19 в 08:28
Мястото край Кермен, предвидено за новия пътен възел на автомагистрала Тракия.

Изграждат нов пътен възел край Кермен

Нов пътен възел на автомагистрала „Тракия“ предстои да бъде изграден в района на град Кермен. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова извърши оглед на мястото, където ще бъде изграден възелът. Тя коментира, че предстои до края на годината да започне предпроектното проучване и да бъде изготвен икономически анализ.  Очаква се..

публикувано на 18.10.19 в 07:49

Приключва подмяната на контейнерите в три бургаски комплекса

Над 4 000 са точките за сметосъбиране на територията на общината. Поетапно предстои подмяната на старите метални контейнери с нови. В три бургаски комплекса - „Меден рудник“, „Зорница“ и „Изгрев“ процесът е пред завършване. Всеки контейнер от новия тип има обем, колкото два от старите.  Механизираният процес по събирането е безшумен и съкращава..

публикувано на 17.10.19 в 17:48

Грета Аспарухова: Новите контейнери са недостъпни за хората с увреждания

 В Бургас стартира подмяната на контейнерите за отпадъци, които са част от въвеждането на новата система за сметосъбиране и сметоизвозване. Съдовете за отпадъци са от затворен тип, с механизъм за ръчно отваряне на приемното устройство и с педал.  Мащабната подмяна започна в трите бургаски комплекса „Меден рудник“, „Зорница“ и „Изгрев“...

обновено на 17.10.19 в 16:42

Нови изисквания за отглеждането на животни в личните дворове

Максималният брой прасета, които могат да бъдат отглеждани в лични дворове, ще бъде намален от пет на три. Това предвиждат проектопромени в Наредбата за ветеринарномедицинските изисквания. Африканската чума по свинете налага въвеждането на нови мерки за биосигурност, в това число и в стопанствата тип "заден двор". Освен че ще намалят прасетата,..

публикувано на 17.10.19 в 13:29

Продължава строителството на брегоукрепителното съоръжение в местността „Алепу“ (СНИМКИ)

Започна строителството на четвъртия етаж от брегоукрепителното съоръжение в защитената местност „Алепу“, по известна като Шофьорския плаж. Там непосредствено след плажната ивица се издига строеж, който много прилича на жилищна сграда, но от фирмата инвеститор на обекта твърдят, че укрепват свлачище. Изобщо в района на къмпингите „Каваците“ и..

публикувано на 17.10.19 в 12:37

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването му

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването си. Община Сливен поднесе плакет на началника на отдела Ваня Койчева. Тя от своя страна благодари за доброто сътрудничество. „Ние работим много добре с общината и сме Ви много благодарни. Надяваме се за напред доброто сътрудничество да продължи“, заяви Ваня Койчева. Архивът е..

публикувано на 17.10.19 в 11:51