Бургаска полиция обяви конкурс за назначаване на 80 служители

Бургаската полиция обяви конкурс за назначаване на общо 80 служители. За обявените свободни длъжности се изисква задължителна първоначална професионална подготовка. Вакантните работни места са:

- 64 щатни бройки за „полицай-старши полицай”,

- 13 щатни бройки за „младши автоконтрольор ІІ-І степен”

- 3 щатни бройки за „водач на оперативен автомобил ІІ-І степен (домакин на РУ).

Освен стандартните изисквания за назначаване на държавна служба в МВР, кандидатите трябва:

- да не са по-възрастни от 40 години към датата на обявяване на конкурса;

- да притежават диплома за завършено средно образование;

- да отговарят на минималните изисквания за физическа годност и за психологическа пригодност /съгл. специализирани методики според Наредба №8121з-344/25.07.2014 г./;

- да отговарят на медицински изисквания за работа в МВР /съгл.Наредба №8121з-345/25.07.2014 г./;

- за длъжностите „младши автоконтрольор II – I степен” и „водач на оперативен автомобил ІІ-І степен (домакин на РУ), да притежават свидетелство за управление на МПС, а за длъжностите „младши автоконтрольор II – I степен” да притежават и удостоверителен документ за успешно завършен курс за оказване на долекарска помощ при пътно-транспортни произшествия.

Документи за участие в конкурса по образец се получават и подават в сектор “Човешки ресурси” към ОДМВР – Бургас, на адрес: гр. Бургас, ул. “Христо Ботев” № 46, всеки работен ден в 14.00 часа до 07.05.2019г. включително.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спецпрокуратурата:"Николай Димитров остава в ареста"

Ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров коментира казуса с несебърския кмет Николай Димитров за БНР,  като посочи, че на този етап той остава в ареста, а дали ще се иска и временното му отстраняване от длъжност - ще реши наблюдаващият делото му прокурор.  На въпрос как ще коментира жалбата на адвоката на Димитров Ина Лулчева..

публикувано на 11.11.19 в 16:45

Възрастни бургазлии предизвикаха ПТП

Двама възрастни бургазлии предизвикаха катастрофа в централната част на Бургас. Около 10.11 часа днес,  на кръстовището на улиците “Гурко” и “Демокрация” по неустановени до момента причини възниква ПТП между лек автомобил Шевролет, с бургаска регистрация, управляван от 66 годишен бургазлия и лек автомобил Фиат, с бургаска регистрация,..

обновено на 11.11.19 в 15:36

Досъдебно производство за репликата „българите са сган“

Досъдебно производство за подбуждане на омраза на етническа основа образува Районната прокуратура в Бургас. Институцията се самосезира след разпространеното в Интернет видео , което е от предизборно събрание в созополското село Равадиново. Обидната квалификация е използвана от ром, представящ се за „черибашия“, в присъствието на..

публикувано на 11.11.19 в 15:04

Иззеха незаконни мрежи със сребриста каракуда и платика от язовир Мандра

Близо 360 м. незаконни мрежи иззеха служителите на Изпълнителната агенция по рибраство и аквакултури от язовир Мандра. В тях са намерени около 40 кг. сребриста каракуда и платика. Те са дарени на социалния патронаж в Бургас. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. При друга проверка на язовира, в района на местността..

публикувано на 11.11.19 в 12:54

Задържаха шофьор с 3,38 промила алкохол в кръвта

42 –годишен мъж от Горна Оряховица е задържан от полицията заради шофиране в пияно състояние. Той е спрян за проверка на кръстовището на улиците „Свобода“ и „Хаджи Димитър“ в бургаския квартал „Банево“. Установено е, че той е шофирал с 3,38 промила алкохол в кръвта. Мъжът е отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. 

публикувано на 11.11.19 в 08:19

Възрастна пешеходка е с опасност за живота след катастрофа в Айтос

73-годишна пешеходка е с опасност за живота след катастрофа в Айтос, съобщиха от полицията. Тя е блъсната на кръстовището на улиците „Гурко“ и „Шипка“ от 38-годишен шофьор, който е правел ляв завой. Жената е с тежка черепно-мозъчна травма, настанена в за лечение в УМБАЛ – Бургас.

публикувано на 11.11.19 в 07:54

Възрастен бургазлия загина в пожар в дома си

Инцидентът е станал малко преди 20:00 часа тази вечер. В Първо районно управление в Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в частен дом, на четвъртия етаж в кооперация на улица "Цар Калоян" №49. Към мястото на инцидента своевременно са се отзовали екипи на полицията и пожарната. След потушаването на огъня е открито тялото на 86- годишен..

публикувано на 08.11.19 в 20:36