Бургаска полиция обяви конкурс за назначаване на 80 служители

Автор:

Бургаската полиция обяви конкурс за назначаване на общо 80 служители. За обявените свободни длъжности се изисква задължителна първоначална професионална подготовка. Вакантните работни места са:

- 64 щатни бройки за „полицай-старши полицай”,

- 13 щатни бройки за „младши автоконтрольор ІІ-І степен”

- 3 щатни бройки за „водач на оперативен автомобил ІІ-І степен (домакин на РУ).

Освен стандартните изисквания за назначаване на държавна служба в МВР, кандидатите трябва:

- да не са по-възрастни от 40 години към датата на обявяване на конкурса;

- да притежават диплома за завършено средно образование;

- да отговарят на минималните изисквания за физическа годност и за психологическа пригодност /съгл. специализирани методики според Наредба №8121з-344/25.07.2014 г./;

- да отговарят на медицински изисквания за работа в МВР /съгл.Наредба №8121з-345/25.07.2014 г./;

- за длъжностите „младши автоконтрольор II – I степен” и „водач на оперативен автомобил ІІ-І степен (домакин на РУ), да притежават свидетелство за управление на МПС, а за длъжностите „младши автоконтрольор II – I степен” да притежават и удостоверителен документ за успешно завършен курс за оказване на долекарска помощ при пътно-транспортни произшествия.

Документи за участие в конкурса по образец се получават и подават в сектор “Човешки ресурси” към ОДМВР – Бургас, на адрес: гр. Бургас, ул. “Христо Ботев” № 46, всеки работен ден в 14.00 часа до 07.05.2019г. включително.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спецполицаи задържаха трима за лихварство и тормоз

Служители на Специализираните полицейски сили и РУ - Несебър арестуваха трима мъже, по подозрение, че са извършвали незаконна лихварска дейност. Според събраните по случая данни, те не само отпускали нелегални заеми, но тормозели психически и физически длъжниците, които закъснявали с вноските си. Досъдебното..

публикувано на 22.05.19 в 09:19

Съдът задържа мъж от Сливен за притежание на наркотици

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража мъж, който е обвинен за притежание на наркотици. На 18.05.2019 г. в гр. Сливен, той държал с цел разпространение  около 60 грама метамфетамин и около 3 грама канабис. Според прокурора обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Затова и съдът го  задържа..

публикувано на 21.05.19 в 15:04

Запознаха бургаски ученици с различните видове наркотици и въздействието им

Прокурор Любомир Петров гостува в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола” заедно с заместника си и говорител на Апелативна прокуратура - Йовита Григорова и старши комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР. Те запознаха подрастващите с различните видове наркотици, въздействието им върху..

публикувано на 21.05.19 в 14:57

ВАС отмени екооценката за Общия устройствен план на Приморско

Върховният административен съд отмени Становище за екологична оценка на министъра на околната среда и водите Нено Димов за изменение на Общия устройствен план на Община Приморско. Делото е образувано по жалба на Фондация „Българска Фондация Биоразнообразие“ и на „Перла Г“ АД.  Съдът е определил да бъде върната преписката на министъра за ново..

публикувано на 21.05.19 в 12:50

Задържаха голямо количество „маркови“ и контрабандни стоки

Митнически служители задържаха 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни търговски марки. Открити са при митническа проверка на товарен автомобил- влекач с полуремарке, с турски регистрационен номер. Той е бил управляван от турски гражданин.  Камионът, пътуващ от Турция за Германия, е пристигнал на Митнически пункт Лесово на..

публикувано на 21.05.19 в 11:44

Разбиха колата на Панайот Рейзи

Автомобил е бил разбит по пътя от къмпинг "Златна рибка" към входа на  Созопол. По неофициална информация от източници на БНР Бургас, става въпрос за колата на кмета на Созопол Панайот Рейзи. Към този момент от полицията не потвърждават тази информация. Полицейски служители от районното управление в Созопол установили, че  превозното средство е с..

публикувано на 21.05.19 в 09:39

68 свидетели призовани за смъртта на Горан в затвора

Двамата надзиратели, обвинени за смъртта на затворника Горан Горанов, днес се изправиха пред Районния съд в Бургас. От разпоредителното заседание стана ясно, че се очаква тежък процес с множество свидетели. 68 души ще бъдат разпитани по делото в четири поредни заседания като първото ще бъде на 26 юни. 13 са вещите лица, които ще участват в..

публикувано на 20.05.19 в 17:20